Despre meniuri

Postat de Constelatialeu in Tipsuri pe 26 Ian 2013, 21:54

Articol pe placul a 5 bucatarasi
comenteaza

In luna mai a anului trecut am facut un curs de receptioner in turism.Printre temele care ni s-au prezentat, a fost un capitol despre alimentatie.Am retinut cateva chestii care mi s-au parut interesante.

ISTORIA MENIULUI

Meniul clasic s-a constituit in restaurantele franceze inca de  la sfarsitul secolului 18 si a ajuns la apogeu la mijlocul secolului 19.Intrucat patronii de restaurante,devenite renumite,erau cel mai adesea fosti bucatari de la curtea regala sau al marii nobilimi,meniurile concepute reproduceau fastul si opulenta de la curte,find adresate unei clientele privilegiate.

Meniul modern.Componentele lui se bazeaza pe structura meniului clasic dupa serviciul rusesc,in care transpare clar vechiul serviciu francez,dar se tine cont mai mult de conceptele moderne de nutritie.Dupa numarul de preparate meniurile pot fi:

-meniul zilei-3 feluri,adica meniu de baza folosit la mesele zi de zi

-meniul extins-4-5 feluri

-meniul festiv-6 sau mai muklte feluri-meniu pentru mese oficiale,banchete,etc.

Exemplu de meniu pentru dineu de gala ,restaurant 4 stele

-Cockteil fructe de mare

-Consomme Rossini

-Morun la gratar,cartofi natur

-Careu de batal,orez taranesc in timbal,Piure de spanac

-Cammembert,Emmental,Roquefort

-Parfait de praline

-Tort maresal

-Migdale,fistic

-Fructe proaspete de sezon

-Gin Gordon`s,Bitter Campari,Vodca absolut Blue,Kindley,Suc de portocale

-Sampanie Moet et Chandon Dom Perignon,Dry Muscat Jidvei 2001

-Cabernet samburesti 2000

-Coniac remy martin louis XIII

-Apa minerala/plata

Urmatoare postare despre grupele de preparate culinare.

Comentarii (4)

26.01.2013, 22:19

Adnia.Am zis sa impart cu voi ce am invatat de la altii.

26.01.2013, 22:20

Interesant!

27.01.2013, 02:04

foarte interesant articolul

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

Desert tarta cu visine si nuca

pe 24.06 la 19:51

Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Desert negresa cu fructe

de Caty 1

pe 24.06 la 14:21

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]