Despre meniuri

Postat de Constelatialeu in Tipsuri pe 26 Ian 2013, 21:54

Articol pe placul a 5 bucatarasi
comenteaza

In luna mai a anului trecut am facut un curs de receptioner in turism.Printre temele care ni s-au prezentat, a fost un capitol despre alimentatie.Am retinut cateva chestii care mi s-au parut interesante.

ISTORIA MENIULUI

Meniul clasic s-a constituit in restaurantele franceze inca de  la sfarsitul secolului 18 si a ajuns la apogeu la mijlocul secolului 19.Intrucat patronii de restaurante,devenite renumite,erau cel mai adesea fosti bucatari de la curtea regala sau al marii nobilimi,meniurile concepute reproduceau fastul si opulenta de la curte,find adresate unei clientele privilegiate.

Meniul modern.Componentele lui se bazeaza pe structura meniului clasic dupa serviciul rusesc,in care transpare clar vechiul serviciu francez,dar se tine cont mai mult de conceptele moderne de nutritie.Dupa numarul de preparate meniurile pot fi:

-meniul zilei-3 feluri,adica meniu de baza folosit la mesele zi de zi

-meniul extins-4-5 feluri

-meniul festiv-6 sau mai muklte feluri-meniu pentru mese oficiale,banchete,etc.

Exemplu de meniu pentru dineu de gala ,restaurant 4 stele

-Cockteil fructe de mare

-Consomme Rossini

-Morun la gratar,cartofi natur

-Careu de batal,orez taranesc in timbal,Piure de spanac

-Cammembert,Emmental,Roquefort

-Parfait de praline

-Tort maresal

-Migdale,fistic

-Fructe proaspete de sezon

-Gin Gordon`s,Bitter Campari,Vodca absolut Blue,Kindley,Suc de portocale

-Sampanie Moet et Chandon Dom Perignon,Dry Muscat Jidvei 2001

-Cabernet samburesti 2000

-Coniac remy martin louis XIII

-Apa minerala/plata

Urmatoare postare despre grupele de preparate culinare.

Comentarii (4)

26.01.2013, 22:19

Adnia.Am zis sa impart cu voi ce am invatat de la altii.

26.01.2013, 22:20

Interesant!

27.01.2013, 02:04

foarte interesant articolul

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!