Dieta alimentelor crude

Postat de SanatateAcasa in Bucataras in oras pe 12 Feb 2012, 23:02

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza
Dieta alimentelor crude

 

Ideala pentru vegetarieni

Dieta alimentelor ceude sau semicrude, asa cum sugereaza si numele, este o dieta care promoveaza consumul de alimente proaspete, nepregatite. Asta inseamna ca alimentele nu sunt fierte, prajite, coapte, nu sunt pregatite, ci servite in stare proaspata.

Dieta abunda in alimente proaspete, fructe si legume in special. Cerealele integrale, nucile, semintele, fasolea se pot inmuia in apa pentru servire, cat priveste carnea, ei bine, unii dintre doritori pot servi carne pregatita.

Dieta aduce multe beneficii, dar deschide un subiect controversat. Pe de o parte, ajuta digestia, imbunateste sistemul imunitar, hidrateaza organismul, detoxifica organismul, furnizeaza energie, scaderea colestrolului, un control mai usor a greutatii, scaderea trigleceridelor, restabileaza echilibrul emotional, ajuta organismul cu enzime, fibre, apa, pe de alta parte, alimentele nepregatite au pesticide, ori microbi care dispar doar la temperatura.

Din punct de vedere al servirii alimentelor, dieta poate fi adoptata doar de vegetarieni, ori de aceia in devenire, de cei care iubesc ideea unui stil de viata eco. Poate fi adoptata din cand in cand, de doua ori pe an, ca si o detoxifiere a organismului, dar nu pe termen lung.

Si pentru a concluziona ca dieta nu trebuie adoptata pe termen lung, multi specialisti au spus ca o hrana pregatita este mult mai sanatoasa. In plus, o hrana bazata doar pe alimente cruda sau semicrude nu permite consumul de carne, deci va exista riscul unei carente de vitamina B12.

Ce se pot consuma?

Se pot consuma fructe si legume in stare proaspata, salata, salate amestecate, mixte, cereale integrale inmuiate in apa, iar pentru aceia carora dieta li se pare dtastica, se poate consuma si carne.

Totusi, dieta nu trebuie adoptata pe termen lung, caci nu prezinta diversiune in servirea mesei, interesul poate sa scada repede. In plus, exista riscul contaminarii organismului cu microbi, pesticide din alimente, care nu pot fi suspuse tehicile de gatire care implica caldura.

 

 

sursa poza: http://www.sxc.hu/

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola