Dieta alimentelor crude

Postat de SanatateAcasa in Bucataras in oras pe 12 Feb 2012, 23:02

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza
Dieta alimentelor crude

 

Ideala pentru vegetarieni

Dieta alimentelor ceude sau semicrude, asa cum sugereaza si numele, este o dieta care promoveaza consumul de alimente proaspete, nepregatite. Asta inseamna ca alimentele nu sunt fierte, prajite, coapte, nu sunt pregatite, ci servite in stare proaspata.

Dieta abunda in alimente proaspete, fructe si legume in special. Cerealele integrale, nucile, semintele, fasolea se pot inmuia in apa pentru servire, cat priveste carnea, ei bine, unii dintre doritori pot servi carne pregatita.

Dieta aduce multe beneficii, dar deschide un subiect controversat. Pe de o parte, ajuta digestia, imbunateste sistemul imunitar, hidrateaza organismul, detoxifica organismul, furnizeaza energie, scaderea colestrolului, un control mai usor a greutatii, scaderea trigleceridelor, restabileaza echilibrul emotional, ajuta organismul cu enzime, fibre, apa, pe de alta parte, alimentele nepregatite au pesticide, ori microbi care dispar doar la temperatura.

Din punct de vedere al servirii alimentelor, dieta poate fi adoptata doar de vegetarieni, ori de aceia in devenire, de cei care iubesc ideea unui stil de viata eco. Poate fi adoptata din cand in cand, de doua ori pe an, ca si o detoxifiere a organismului, dar nu pe termen lung.

Si pentru a concluziona ca dieta nu trebuie adoptata pe termen lung, multi specialisti au spus ca o hrana pregatita este mult mai sanatoasa. In plus, o hrana bazata doar pe alimente cruda sau semicrude nu permite consumul de carne, deci va exista riscul unei carente de vitamina B12.

Ce se pot consuma?

Se pot consuma fructe si legume in stare proaspata, salata, salate amestecate, mixte, cereale integrale inmuiate in apa, iar pentru aceia carora dieta li se pare dtastica, se poate consuma si carne.

Totusi, dieta nu trebuie adoptata pe termen lung, caci nu prezinta diversiune in servirea mesei, interesul poate sa scada repede. In plus, exista riscul contaminarii organismului cu microbi, pesticide din alimente, care nu pot fi suspuse tehicile de gatire care implica caldura.

 

 

sursa poza: http://www.sxc.hu/

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

5594 puncte

katty

4926 puncte

Bya Ralu

4803 puncte

mirela0911

4743 puncte

simona72

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!