Dieta pe timp de vara

Postat de SanatateAcasa in Dieta pe 4 Mai 2012, 13:59

Articol pe placul a 3 bucatarasi
comenteaza
Dieta pe timp de vara

Atentie la alimentele perisabile!

Ouale, laptele, carnea, prajiturile sunt cateva dintre alimentele care se strica foarte usor pe timp de vara. Carnea trebuie spalata, data cu sare si pastrata intr-un sertar din frigider sau congelator pana in momentul cand va decideti sa o pregatiti.

Laptele, branza, untul, ouale sunt si ele alimente care se strica usor pe timp de vara, daca sunt lasate afara, nu in frigider. De asemenea, evitati sa mancati oua, mancaruri cu oua, maioneza, mai ales daca acestea sunt cumparate de ceva vreme, ori mancarea este pregatita demult si nu a fost consumata. Riscati sa faceti toxiinfectie.

Aveti mare grija la prajituri! Desi ne place tuturor sa ne delectam cu inghetate cu siropuri fine ori prajituri, ambele se pot strica foarte usor. Daca inghetata este facauta cu lapte vechi, aceasta este periculoasa, iar prajiturile daca nu sunt pastrate la frigider, ori sunt facute cu margarina veche, unt vechi ori tinut in conditii improprii, lapte vechi, oua stricate, dau toxiinfectii.

Putin sarat si bun

Desi alimentele sarate retin apa in corp, creand disconfort, este bine sa evitam pe perioada de vara mancarurile foarte sarate: semipreparate, conserve, afumaturi, saramuri etc.

Totusi, pe timp de vara organismul transpira foarte mult. Transpiratia este normala si are un rol foarte, foarte important: reglarea temperaturii corpului. Ea normalizeaza temperatura si previne eventualele probleme de sanatate. Deci, nu o putem stopa. Din pacate, prin transpiratie nu se pierde numai apa, ci si toxine si saruri.Daca suntem fericiti sa ne stim mai curati fara toxine, de saruri avem nevoie. Asa ca, sa nu blamam toata sarea. Sa mancam mai putin, dar sa mancam.

Astfel, trebuie consumate cu bun-simt: masline, sare de mare, nuci, alune, fistic, seminte. Se pot adauga cateva in salate.

Hidratarea optima

Temperatura ridicata scoate practic apa din corp. De aceea trebuie sa bem mai multa apa, peste 2 litri. Daca ni se pare mult, putem consuma supe reci (fara afumaturi, carne grasa etc), sucuri naturale din fructe ori legume, ceaiuri, salate (legumele si fructele au apa) etc.

Pe de alta parte, trebuie evitate bauturile pe baza de cofeina, sucuri dulci, cafea, alcool, ciocolata etc. Alcoolul deshidrateaza, iar bauturile dulci strica pofta de mancare , printre altele.

Hrana vie

Exista alimente care devin o adevarata oaza pe timp de vara. Iata-le: pepenele, castravetele, supele, guacamolo, salate. Pepenele si castravetele au un procent ridicat de apa, consumati-i fresh.

Pe de alta parte, nu consumati fripturi, carne grasa. Ingreuneaza digestia, vin cu un aport ridicat de calorii si creeaza disconfort. In plus, organismul are nevoie de vitamine, minerale, nu doar de calorii.

Alimente pentru protectia pielii

Alimentele de culoare rosie, portocalie, galbena si verde ajuta pielea de radiatiile ultraviolete care o ard. Astfel, morcovul, rosiile, dovleacul, cherry, etc sunt bune spre a fi consumate pe timp de vara.

In plus, sucul de morcov si de rosii previn cancerul de piele, hidrateaza foarte bine si hranesc pielea.

S-a demonstrat. Beti zi de zi, dimineata, suc de rosii ori morcov, macar 2 saptamani, apoi mergeti linistiti la plaja. Insa, nu oricum! Beti suficiente lichide si dati-va cu lotiuni protectoare. In primele zile de plaja se recomanda un factor ridicat de protectie. Atentie! O crema buna trebuie sa aiba filtre UVB si UVA.

 

foto:http://www.sxc.hu/

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V