Din bucatarie pentru infrumusetare

Postat de Ana_O in Bucataras eFeminin pe 29 Ian 2013, 14:16

Articol pe placul a 4 bucatarasi
comenteaza
Din bucatarie pentru infrumusetare

Vopsitul parului.
Astazi as vrea sa va dezvalui, sau amintesc, cateva tehnici de vopsire ale parului natural.Vopsitul parului in mod natural si sanatos.

Dupa cum va imaginati, lumea isi vopseste parul inca din antichitate,barbati si femei. Si ei cum faceau fara toate solutiile chimice care se folosesc in ziua de azi? Exact, apelau, ca aproape pentru orice, la natura inconjuratoare. Iata cateva trucuri, dar trebuie sa stiti ca functioneaza doar pe parul natural. Deci daca aveti parul vopsit nu cred ca va sunt de folos. Nu cred ca s-ar opri cineva luni intregi din vopsit pentru a astepta sa-i creasca parul natural, ca sa incerce mai apoi solutiile astea. Iarasi, lumea in ziua de azi e mult prea avansata, cu un ritm prea alert pentru cei nostalgici. In fine, e bine de stiut ca exista si alternative. Iata trucurile mele pentru un par vopsit, natural si sanatos!

Va doriti un par blond fara a apela la apa oxigeneta sau alte vopseluri. Ne vine in ajutor lamaia. Imi place atat de mult ingredientul asta, am ajuns la concluzia ca lamaia iti poate rezolva aproape orice problema! hahaha! Pentru parul mediu sunt necesare 1-2 lamai, pentru cel lung 3-4. Faceti un suc si aplicati-l pe par si lasati la uscat la soare. In cazul parului mediu sunt suficiente 40 min, in cazul celui lung 2-3 ore. Spalati apoi parul si folositi mult balsam, pentru ca lamaia tinde sa deshidrateze. Nu are puterea apei oxigenate,deci trebuie repetat o data pe saptamana, pana obtineti culoarea dorita.

Pentru parul roscat se foloseste suc de lamaie cu fructe rosii: rodii, morcov, rosii, zmeura, capsuni si orice fruct. leguma sau planta de culoarea rosie care pateaza. Se face un amestec si se aplica pe par, in functie de lungime si intensitatea dorita si se lasa la uscat la soare. Pentru un roscat puternic imbiba bine parul pana ce devine ud si lasa-l la uscat la soare 1-2 ore. Pentru curatare foloseste balsam si chiar otet,pentru ca deobicei mirosul acestor fructe si legume e puternic. Desi pe mine nu m-ar supara parul cu miros de copsunele... mmmm! Se foloseste de mai multe ori, o data pe saptamana. E putin obositor, dar castigi in sanatate!

Ceaiul negru este solutia pentru parul saten. Fierbi apa in ibric, folosesti cam 7-8 pliculete la un kg si aplici pe parul foarte bine curatat de impuritati (chiar si cu putin otet). Il aplici caldut, il lasi la uscat minim o ora. Cureti apoi cu balsam si repeti daca nu a iesit intensitatea dorita dupa o saptamana. Pentru intretinere aplici o data la doua saptamani.

Pentru parul brunet solutia cea mai la indemana e cafeaua. Fierbi o cafea tare si o aplici pe par calduta. O lasi la uscat o ora si apoi clatesti bine parul. Daca vrei un negru si mai intens se pot pune in cafea coji de nuca. Asta stiati deja, nu?

Pentru a acoperi firele albe... ei bine da! rozmarin si salvie! Cine s-ar fi asteptat!?! Se face un amestec in cantitati egale de rozmarin,salvie si apa, se fierbe o ora, se aplica pe par si se lasa sa actioneze 2 ore. Nu numai ca acopera firele albe, dar si hidrateaza parul dandu-i stralucire. Se poate repeta la fiecare spalare.

Sunt pro si contra in aplicarea acestor tratamente, unele pot fi prea puternice daca avem pielea scalpului sensibila si pot aparea iritatii, unele pot fi prea puternice si pot actiona in unele zone mai mult decat in altele, e bine sa verificam culuoarea din 10 in 10 minute si sa incercam s-o aplicam cat mai uniform. Trebuie repetate fregvent si... necesata mult timp. Sunt de acord. Am mai auzit de vopseaua de ienna, care cred ca e naturala si mai rapida, probabil asta e o solutie decompromis, intre practicitate si naturalete. Ramane la aprecierea fiecareia dintre noi. Toti am vrea o viata cat mai sanatoasa, dar ce suntem dispusi sa sacrificam?

Sursa aici

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii (3)

01.02.2013, 23:47

02.02.2013, 03:02

24.11.2013, 21:38

interesant

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]