Guacamole

Postat de argentina in Vegan/Raw vegan pe 29 Mar 2011, 01:01

Articol pe placul a 0 bucatarasi
comenteaza
Guacamole

Stoaceti lamiia

Intii, rasuciti lamiia in storcator si stoarce sucul.Trebuie sa obtineti cam 3 linguri.Daca obtineti mai mult, puteti congela  cantitate mai mare de 1 lingura de suc pentru folosire ulterioara.

Amestecati sucul de lamiie cu sare si piper

E greu de adaugat sarea chiar in avocado pasat,asa ca iata un sfat  bun.Amestecati sucul de lamiie cu sarea si piperul Cayen si bateti cu telul pina la dizolvare.Sarea se va dizolva in sucul de lamiie si chiar  va omogeniza  aroma in lichid.puteti adauga putin sos iute daca asta va place(dupa gust).

Taie fructul de avocado

Prinde fructul bine intr-o mina,foloseste un cutit bine ascutit,taie cu grija coaja si pulpa dintr-o singura taietura.invirte(roteste) fructul de avocado in mina,folosind cutitul pentru a-l taia in doua.Asigurati-va ca ati taiat  fructul in jumatate de la virf catre baza, dar nu pina in mjloc,sau va fi dificil de a desparti fructul in doua parti si de a scoate simburele. 

Rasuceste fructul de avocado pentru a-l deschide

Acum prinde (tineti) in fiecare mina cite o jumatate de fruct.Tineti-le ferm dar usor, si rasuceste cele doua jumatati in directii opuse.Ele se vor desparti usor,lasind simburele intr-una din jumatati. 

Scoaterea miezului-metoda  intiia 

Exista doua metode de a scoate miezul de pe coaja si de pe simbure.Intii, taiati fiecare jumatate de fruct in doua.Apoi cu grija scoateti coaja de pe miez.Puneti miezul in amestecul de zeama de lamiie din vas.jumatatea care are simburele trebuie taiata in doua dinspre coaja spre miez.Simburele  va putea fi scosde pe miez o data ce fructul de avocado este taiat in sferturi.  

Scoaterea miezului-metoda  a doua

Sau puteti scoate miezul in alt mod.intii , prindeti bine in mina stinga, jumatatea de fruct care contine simburele.Cu mina dreapta, loveste tare cu lama cutitului sa se infinga in simbure, rasuceste cutitul si simburele va iesi din miez. 

Scoate  miezul prin scobire

Acum prinde jumatatea de fruct fara simbure in mina stinga.Folosind o lingura mai mare,scobeste intre coaja si miez, despartind fructul de coaja.Ar trebui sa reusti sa scoateti miezul dintr-o bucata, dar daca se rupe , nu este nici o problema ,continuati  pina reusiti sa scoateti tot miezul de pe coaja.Nu uitati, ca pe masura ce scoateti miezul sa-l puneti in zeama de lamiie ,ca su nu se oxideze si sa nu-si schimbe culoarea.

Acum zdrobiti!(pasati)

Se poate folosi un zdrobitor de cartofi pentru a lasa si fruct bucati, dar daca doriti se poate folosi furculita.Se paseaza impreuna cu sucul de lamiie pina devine  ca o pasta  sau sa aiba si bucatele intregi de avocado.apoi adaugati compozitia astfel obtinuta, in smintina, si amestecati.

Adaugati rosii

Acum taiati citeva rosii si adaugati la amestecul de avocado cu smintina.Se pot adauga fie boabe de struguri fie rosii chery,in mod special iarna,pentru ca sunt dulci si zemoase,indiferent de anotimp.taiati rosiile in sferturi sau jumatati,functie de preferinta.Daca se folosesc rosii mai mari,puteti sa scoateti o parte din zeama din ele si semintele,inainte de a le taia, in asa fel incit amestecul cu avocado sa ramina destul de ferm. 

Sa-l incercam !

Gustati inainte pentru a va asigura ca este asezonat cum va place.In acest moment puteti adauga si alte ingrediente cum ar fi:ardei iuti, ciuperci,bacon prajit, 1-2 ardei jalepeno.Se aranjeaza guacamole alaturi de chipsuri tortila aromate cu brinza nacho.

Pofta buna!

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (1)

18.01.2013, 17:42

Buna,

Am si eu o intrebare.
De ce este incadrata reteta la raw vegan?
Smantana este vegan? sau baconul prajit?

scuze..

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46