Ienibaharul

Postat de Mitinita in Condimente pe 7 Dec 2011, 12:04

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza
Ienibaharul

Ienibaharul se foloseste nu doar in bucatarie ci si ca medicament. Se spune ca imbunatateste digestia si ajuta sistemul nervos. Ienibaharul e cunoscut si sub numele de piper jamaican sau pimento, desi aceste nume sunt incorecte, deoarece nu e o combinatie de mirodenii si nici un piper.

Se spune ca ienibaharul a fost adus in Europa din Jamaica de Cristofor Clumb, in timp ce aztecii il foloseau pentru a condimenta ciocolata.

E bine sa cumparati ienihabarul intreg, pentru a-l putea macina atunci cand aveti nevoie de el. Il puteti folosi la fel ca pe scortisoara, nucsoara si cuisoare, in bauturi picante si fierbinti, cum e vinul fiert sau pe post de condiment pentru muraturi, deserturi si creme de vanilie. Un pic de ienihabar adauga savoare prajiturilor.

Ienihabarul se foloseste si la carne de peste, pentru a le da un gust neobisnuit si condimentat. Merge in special cu mielul. Il puteti adauga sub forma de pulbere la preparatele de curry si la crustacee. Puneti cateva bobite in rasnita pentru a adauga o nuanta aparte piperului negru. 

sursa pozei: http://en.wikipedia.org/wiki/All_spice

Comentarii (2)

07.12.2011, 19:40

08.12.2011, 08:23

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu cafea, caramel si straciatella

pe 27.09 la 17:12

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

de oanapl 7

pe 24.09 la 15:45

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]