Îmbulzeala

Postat de portiadelumina in Cu de toate pe 13 Oct 2014 | 9479 vizualizari

Comentarii (35)

13.10.2014, 06:08

13.10.2014, 06:13

buna dimineata,Padre!

13.10.2014, 06:35

`neata Padre ! Eu sunt foarte vehementa la chestii din astea asa zise credincioase.Nimic din ce se intampla nu mi se pare ca are legatura cu credinta.Atat din partea oamenilor cat si din partea preotelior.Unii se inbulzesc ca bezmeticii,calcandu-se in picioare,dar habar nu au pentru ce,iar ceilalti profita sa stranga niste bani.Poate gresesc si nu sunt toti in aceiasi oala,dar ce se intampla an de an la aceste asa zise pelerinaje,atesta cat de decazuti suntem si nu avem nici un Dumnezeu.Parerea mea,poate ai argumente sa ma combati,nu zic nu,dar ce se vede cu ochiul liber, asta reprezinta...

13.10.2014, 06:42

Buna dimineata!

13.10.2014, 06:46

Cleme, ce am avut de spus, am spus în blog. Eu ştiu ce spui tu, dar nu generaliza, căci generalizând, loveşti şi-n cei care (puţini) se duc cu mare credinţă dar şi-n cei care sunt rânduiţi să slujească acolo, cu credinţă şi ei, că nu toţi sunt cu ochii după bani. Neaţa!

13.10.2014, 06:52

Din pacate,sunt din ce in ce mai putini cei care cred si slujesc cu credinta,marea masa ii acopera si abia se mai vad.Balanta a fost inclinata sprea partea mai putin ''buna' deci n-am avut cum sa nu generalizez.Vedem de fiecare data ,la astfel de pelerinaje ce se intampla....

13.10.2014, 06:59

Cleme, repet, nu e corect să generalizezi, nici chiar când va rămâne câte unul de fiecare parte descrisă. Părerea mea, desigur.

13.10.2014, 07:01

Padre,poate nu-i corect,dar am dreptul sa-mi spun opinia....

13.10.2014, 07:02

Buna dimineata, Padre si saptamana cu spor la voi acolo!
Dau si o cafeluta/ceai

13.10.2014, 07:10

Cleme, ai dreptul, doar ştii că sunt un om deschis la minte şi suflet, dar trebuie să fim corecţi, cel puţin faţă de cei care-s cu adevărat credincioşi, faţă de cei care se duc cu răni pe suflet ori trup acolo, faţă de cei care slujesc din chemare.

13.10.2014, 07:11

Meri, neaţa bună! Am primit cafeaua, iar ceaiul, îl iau afară, la spart de lemne, că mai am de buşit vreo 4 ore. Săptămână cu spor în cele bune şi la voi!

13.10.2014, 07:16

Sunt foarte corecta si ii apreciez din tot sufletul ,doar ca realitatea e foarte dura si ne arata in fiecare zi degradare.Eu sunt o optimista si mai sper ca lucrurile se vor aseza pe un fagas normal.Nu sunt o credinciasa care sa arate asta,dar stiu sa fac diferenta intre ''ati pune poalele-n cap'' si a respecta si pretui lacasul Domnului.Si cu asta inchei pentru ca nu vreau sa mergem pana-n panzele albe cu ''contrele'',mai am si alte treburi...

13.10.2014, 07:19

Da, dar tot n-ai renunţat la generalizare.

13.10.2014, 07:27

Nici tu nu renunti,deci suntem pe pozitiii...eu cel putin recunosc ca sunt incapatanata...iar daca majoritatea este mai mare decat minoritatea,ca de aia se numesc asa,cum pot eu sa nu generalizez,te intreb,asa tampa cum sunt?

13.10.2014, 07:31

Buna dimineata!

13.10.2014, 08:00

Saru-mana , parinte! Imi cer scuze ca te voi supara! Biserica are o mare parte din vina pentru toate aceste manifestari . Biserica nu isi educa enoriasii pentru ca-i prefera asa cum sunt ei acum .Parinte , de ce trebuie sa ne imbulzim neaparat intr-o anume zi? Nu ne asculta sfintii sau Dumnezeu intr-o zi oarecare?De ce trebuie sa pupam niste oase , fie ele si sfinte?Nu putem sa ne rugam pur si simplu , nu ar fi mai bine?Oare biserica nu a inglobat un obicei pagan (cultul pentru oasele strabunilor folosite ca totem )din dorinta de a avea cat mai multi enoriasi?Nu vreau sa-mi raspunzi dar vreau sa te gandesti la faptul ca biserica se indeparteaza prin practicile ei tocmai de cei care gandesc.O zi buna !

13.10.2014, 08:03

Cleme, eu nu pentru mine am păstrat "poziţia", ci pentru acei oameni pe care tu i-ai băgat în generalizare, care, în credinţa lor curată, sunt nevoiţi să stea la rând cu cei care se îmbulzesc fie şi numai pentru faptul că atunci au avut ocazia (ca transport) să ajungă acolo. Dacă tu crezi că ei, în suferinţa lor, merită această generalizare, fie ca tine.

13.10.2014, 08:11

Costel, biserica primară şi-a zidit altarele taman pe moaştele sfinţilor (atunci mucenici), căci ei erau dovada clară a credinţei fără clipire. Neputrezirea lor şi minunile făcute (percepute şi trăite de cei credincioşi) au făcut să fie împărţite şi în alte locuri ale lumii, căci, paradoxal, împărţirea lor în biserici a dus la unirea şi unitatea credincioşilor peste timpuri, iar tu, cred că ştii bine, din istorie, cât de mult au cântărit aceste moaşte în credinţa poporului, în lupta lui faţă de popoarele ce ne-au tot "cercetat". Eu am recomandat (recomand mereu credicioşilor mei) să evite aceste zile pentru închinare. Eu am mers cu ei la Iaşi şi-n alte părţi în timpul verii, liniştiţi, liberi. E drept, mulţi merg de ziua lor, a sfinţilor, ca cinstire deosebită, ca atunci când cineva vine pe la noi de ziua noastră, socotind că e o zi "mai altfel", specială. Biserica (o parte a slujitorilor ei) poate avea probleme, nu există infailibilitate în latura umană, dar cele propovăduite sunt conforme cu Scriptura, cel puţin din câte ştiu eu, din cele pe care le predic, din cele pe care le simt şi cred în adâncul sufletului. Zi bună, Costel!

13.10.2014, 08:18

Parinte , de acord cu tine!Mie doar mi se pare exacerbat acest cult al moastelor care nu face altceva decat ne mentine in Evul Mediu intunecat.Nu militez pentru scoaterea moastelor din biserica,zidirea altarelor pe astfel de moaste mi se pare un gest de corecta inchinaciune si respect , dar nu vad cum respectam noi linistea celui ce a fost un sfant daca il trambalam de colo-colo si ne dam cu capetele de racla lui.O zi buna!

13.10.2014, 08:21

Credinta o port in suflet iar Dumnezeu e pretutindeni . Fiecare dintre noi traieste la un moment dat propiul miracol ,cat despre astfel de ''spectacol gratuit'' nu am de zis prea multe ,in ziua de azi nu ma mai mira atat de mult

13.10.2014, 08:23

Costel, de-a lungul istoriei moaştele sfinţilor au fost scoase la vreme de secetă mare, de ploi multe ori de războaie şi lucrurile s-ai îndreptat, iar asta n-o spun doar cronicile bisericeşti ci şi cele ale autorităţilor vremii şi ale istoricilor (în particular). Sincer, dincolo de inestetica îmbulzeală, "plimbarea lor" dintr-o regiune în alta vine în sprijinul celor care, din cauza neputinţei de a merge mult (indiferent de motiv) pot vedea/atinge racla cu moaştele unui sfânt, pot asculta câte ceva despre viaţa sa. Ştiu, suntem în mileniul III, mintea ne spune altceva, trupul cere o grămadă, dar sufletul, în nemurirea sa, nu ţine cont de istorie.

13.10.2014, 08:24

Adele, să-ţi păstrezi sufletul curat şi credinţa, căci voi, cei plecaţi peste hotare, aveţi nevoie, poate mai mult decât noi, de păstrarea unei identităţi curate. Zi bună!

13.10.2014, 09:04

Buna dimineata Padre!

13.10.2014, 09:50

Neata buna Padre!! Ma bucur ca ai scris despre imbulzeala de la sfintele moaste...niciodata nu am inteles de ce se imbulzeste lumea, se calca in picioare si toata aceasta circoteca care nu are nimic pios. O zi buna!

13.10.2014, 09:56

Simona, cauza e aceeaşi ca-n cazul călcării în picioare la cozile deschiderii nu ştiu cărui magazin, ca-n cazul huliganismului de pe stadioane, a lipsei de bun simţ de pe plajă precum şi a altor evenimente similare. Oamenii nu au măsura cumpătării, iar asta se vede atât în excese descrie mai sus cât şi-n cele alimentare ori de altă natură. A fi primul (de exemplu la primirea luminii la Paşti) e pentru unii o posibilitate de a arăta cât sunt de bravi.
Bună să fie ziua şi la voi!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola