Interviurile Bucataras: Cosmin Dragomir - membru special in juriul concursului Reteta Anului 2017

Postat de Bucataras in Bucataras in oras pe 27 Feb 2018 | 2525 vizualizari

Comentarii (29)

27.02.2018, 12:36

27.02.2018, 12:37

Interviul Spiridusului cand va aparea? ))

27.02.2018, 12:42

In curand, in curand Mai avem cativa bucatarasi de descusut si ajungem imediat la tine, abia asteptam

27.02.2018, 12:46

Incantat de cunostinta!

27.02.2018, 12:47

Ina

Ina
27.02.2018, 12:55

Fetele, daca tot l-a descusut Bucataras, il coasem noi la loc? )

Ina

Ina
27.02.2018, 12:56

Carmen nu citeste, nu?

27.02.2018, 13:00

))

Ina

Ina
27.02.2018, 13:04

Imi permit sa scriu, n-am retete in concurs )))))))
Nu de alta, dar daca se facea jurizarea in familie? )

27.02.2018, 13:11

)

27.02.2018, 13:20

27.02.2018, 13:23

Ma bucur sa te cunosc Cosmin,poate ne dezvalui si noua reteta de pork belly slow cooked.
Cred ca mi-ar placea sa o incerc,dupa ce iau o pauza de la dieta.

27.02.2018, 13:24

Daca tot nu ai raspuns la intrebare,vrem poza cu Carmen,sa ne facem o idee asupra raspunsului ))))))))))

27.02.2018, 13:25

Ina,ma duc sa fac rost de ac si ata )))))))))))

27.02.2018, 13:26

Mă bucur să te regăsesc și printre bucătărași, Cosmin!

27.02.2018, 13:29

Nici mie nu-mi prea place spanacul! Ma bucur sa te cunosc si bun venit la noi!

27.02.2018, 13:59

Apreciez în mod deosebit pasiunea pentru bucatele tradiționale...Succes în activitate!

27.02.2018, 14:04

Cosmin, te saluta Focsaniul ma bucur ca ni te-ai alaturat, mai ales in calitate de jurat, si speram sa gasesti ragaz sa ne vizitezi des

27.02.2018, 14:16

Încântată de cunoștință. Bine ai venit in marea familie a Bucătărașilor!

Ina

Ina
27.02.2018, 14:19

A venit Cosmin?
Bine c-am plecat sa fac scovergi , nu ne-am intalnit ))

27.02.2018, 14:22

Să gătești și să ai simțul umorului... combinația ideală la un bărbat! )

27.02.2018, 15:17

Bine te-am cunoscut optimistule Cosmin. Cand mancam ceva gatit de tine ?

27.02.2018, 21:45

28.02.2018, 05:26

domanelor, vă rog mult atenție la ața de cusut să mă trezesc ca bobul idn povestea de mai jos

“Fiecare grăunte sau fir de bob e lătăreț, în partea de dedesubt ceva mai lat iarp în cea deasupra mai îngust și pe margine c-o adâncitură, în care se află un brîuț negru, ce duce de la vârful colțului și până la bulbucătură de la mijlocul marginii de dinainte sau din față.
Despre acest brâuț sau dunguță neagră, care, când fierele de bob sunt verzi și mai ales când se fierb, se desprinde foarte lesne de pe locul său, există la românii din Bucovina următoarea legendă:
O femeie săracă din Bobești voia odată să fiarbă niște bob. Ea puse lemne pe vatră și, ca să ardă mai bine, îi dădu fpo cu o legătură de pare. Dară pe când turna ea bobul în oală, îi lunecă printre degete un fir de bob și pică jos lângă un fir de pai. Nu mult după aceea pică și un cărbune tot lângă dânșii și se apucară între ei la sfat:
Paiul începu:
– Dragii mei prietini, de unde veniți?
Cărbunele îi răspunde:
– Eu am scăpat cu noroc din para focului, unde mă aștepta moartea dureroasă; de n-aș fi sărit aici lângă voi, cenușă avea să se facă din mine.
– Și eu am scăpat ca prin urechea acului, căci dacă m-ar fi aruncat baba în oală avea să facă zamă din mine, ca și din bieții mei frați!adause bobul.
– D’apo las’, că nici pe mine n-avea să mă ungă cu miere! Urmă paiul, toți frații mei i-a prefăcut baba în fum și cenușă; șasezeci de noi ne-a fost prins deodată și ne ducea la moarte. Noroc că m-am lunecat eu din mâna ei și am scăpat teafăr.
– Dară ce să începem noi acuma? Întrebă cărbunele.
– Pentru că am scăpat așa ca prin minune tustrei de la moarte, răspunse bobul, hai să ne prindem frați de cruce și să ne ducem într-o țară unde oamenii nu fierb bobul, nici nu ard paiele și cărbunii!

Ceilalți se mirau de mintea bobului și, primind sfatul lui, porniră tustrei înainte. Așa, peste câtăva vreme, sosiră ei la un părâuaș și, nefiind acolo punte, nu știau cum să-l treacă.
Acuma voia paiul să-și arate deștepția și zise:
– Eu m-oi pune de-a curmezișul peste părău, iară voi veți trece peste mine ca peste o punte.
Zicând așa se întinse paiul de la un mal până la celălalt, iară cărbunele, înfocat cum îi este firea, porni iute peste punte; dară cam pe la mijloc începu să i se învârtă în cap și el se opri tenându-se a merge mai departe. Atunci paiul prinse foc, re rupse în două și pică în apă; Cărbunele, țipând, se lunecă după dânsul și, ajungând în apă, cu un oftat greu își dădu sufletul.
Bobul, șiret, care rămase pe mal, ca să vadă cum trece cărbunele, începu acuma din inima lui cea rea bobească să râdă, și râse atât de tare, încât nu-l ajungea coaja și el crăpă.
Bietul bob trăgea acuma și el de moarte și de bună samă și-ar fi dat în scurtă vreme și el sufletul, dacă n-ar fi venit pe acel drum un croitor și nu s-ar fi pus lângă părâu, ca să se răsufle oleacă. Auzid oftatul bobului și având inimă bună, ca toți croitorii, se îndură el de bietul bob și, scorțând ac și ață îi cusu coaja iarăși la loc.
Bobul îi mulțămi frumos că i-a scăpat viața și se întoarce înapoi în țara sa. Dară pentru că croitorul acela l-a fost cusut cu ață neagră, pentru aceea are de atunci bobul o dungă neagră (din Călindarul poporului bucovinean pe anul 1894, Cernăuți via Botanica Poporană Română, vol 1, Simion Florea Marian, ed. Mușatinii, Suceava, 2008)”.

28.02.2018, 05:26

*doamnelor

28.02.2018, 05:30

Salutări tuturor și mulțumesc pentru susținere. De gătit, puține șanse, îi las tot timpul pe cei care se pricep mai bine. dar la povești stăm oricând

28.02.2018, 10:24

Buna ziua , Cosmin !!! Primul lucru cand ti-am vazut numele in juriu a fost sa te dau in cautare .Sa stiu cu cine avem de a face . Nu ma bucur , ci sunt de-a dreptul incantata ce am gasit pe GastroArt . Bineinteles ca la zamuri am intrat prima data . Doar zama este dragostea mea . Prima ce o voi testa va fi supa de cartofi reteta interbelica . Am mai preparat eu ceva asemanator o supa ruseasca , dar avea oua fierte si afumatura . Reteta romaneasca pare mai light si ma face curioasa . Iti doresc succes maxim in tot ce faci . Admir oamenii care au libertatea si pasiunea de a face ce le place . Pentru ca nu am posibilitatea de te a auzi vorind , voi urmari ce scrii

28.02.2018, 10:31

Musai [ obligatoriu ] sa ti-o zic si pe asta . Bunica mea din Cojocna era o femei tare sugubata , a trait 99 de ani si 10 luni . Intr-o zi ma intreaba : Ce faci de mancare Mihaela ? Eu ii spun ca nu stiu, am pus oala cu apa la fiert . ,, Pai faci mancare ca Baboie? ". Apoi am aflat ca Baboie era o muiere batrana si foarte saraca ,cu copii dusi departe . Punea o oala cu apa pe ploaptar[ plita de la soba] si mergea prin vecini de unde capata cativa cartofi sau o varza , etc . Facea de mancare cu ce capata sau avea la indemana . Asa am invatat si eu multe de la bunica si mama . De multe ori incep respectand sfaturile tale initiale din interviu . Procedez ca Baboie . Pe urma vedem noi ce iese )

01.03.2018, 13:39

Ohoooooo vad ca ne-ai dat de citit nu gluma,vin dupa orele de servici sa citesc )))
Te asteptam alaturi de noi cand ai timp

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi taranesti cu carne tocata
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura bicolora cu crema de lamaie si capsuni

de Rocsi 9

la 11:33

Budinca de orez cu capsuni la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

de laura_n 6

ieri la 17:31

Dulceata de cirese amare

ieri la 15:29

Desert tort 10 ani

pe 16.06 la 21:34