Interviurile Bucataras.ro: Anamaria

Postat de Bucataras in Bucatarasii pe 4 Mai 2013, 17:49

Articol pe placul a 29 bucatarasi
comenteaza

Anamaria, o alta fata superba din gashka bucataras.ro. Sa o descoperim in rindurile de mai jos. Ne-a compus si o poezioara!

 Antreul

1. Sa ne prefacem ca nu ne stim aproape deloc. Asadar, cine esti si ce ai facut in ultimii 20 de ani?
R: Salut! Eu, Anamaria, vreau sa cred ca in ultimii 20 de ani am profitat din plin de viata. Am muncit din greu inca de pe bancile scolii, dar am stiut si sa ma bucur de izbanda si sa traiesc fiecare moment cu pasiune. Sibianca iubitoare ale plaiurilor natale, am copilarit si continui sa copilaresc in comuna bunicilor, Gura Riului, desi viata m-a dus departe de casa, in Cluj. Am calatorit, am lucrat pamantul bunicilor, am cusut, am scris, am citit, am gatit, am alergat, am cantat, am dansat, am plans in hohote, am ras cu lacrimi, am simtit fiori de fericire si de spaima, am cutreierat muntii, am strabatut tara cu bicicleta, m-am ars (la propriu si la figurat), dar nicio secunda nu regret din tot ce mi s-a intamplat. Stiu ca Domnul are un plan pentru fiecare si orice intamplare aduce un strop de invatatura. 
2. Care sunt calitatile pe care prietenii le apreciaza la tine?
Ce aud cel mai des este ca sunt uimiti de perseverenta/ambitia si energia mea. Mi s-a mai spus si ca uneori ma gandesc mai mult la altii decat la mine. Uneori aud ca sunt dashteapta, mai :P 
3. Principalul tau defect?
Nu stiu sa ma opresc. Sa spun: ho! PAUZA. Ritmul vietii mele e atat de alert uneori ca mi se pare ca ma pierd pe mine. Incerc sa ma impart astfel incat sa fiu cu toti cei dragi cat pot de mult, dar nu sunt decat 24 de ore intr-o zi. Si timp pentru mine ramane foarte, foarte putin.
4. Care sunt cele mai indraznete planuri pe care le ai?
O, am multe planuri... Cele mai indraznete ar fi sa reusesc sa imi deschid o sala de sport si cel putin o cofetarie (la restaurant nu ma gandesc chiar de acum :P). Le asez una langa alta. Ies fetele de la cofetarie cu regrete ca au cedat ispitei dulci, vad sala si intra sa isi spele constiinta :)) Al treilea plan ar fi sa reusesc sa imi cladesc o casuta dupa placul meu.
5. Cum te-ai indragostit de bucataras.ro?
Of, au trecut deja 4 ani! Nici nu imi vine sa cred ce zboara timpul! Eu cred ca dragostea se cladeste in timp. Exact asa a fost si cu bucatarasii :) Si cum mi se intampla si cu prietenii dragi, nu mai tin minte exact prima intalnire. Cred ca bucuria sincera a bucatarasilor, comentariile lor amuzante si incurajatoare pentru primele retete postate, au fost cele care m-au facut sa nu ma mai pot dezlipi de locul acesta virtual de intalnire. Imi amintesc ca o innebuneam pe mama sa ma lase sa mai fac ceva bun, chiar daca aveam mancare, numai ca sa am ce posta :)) Sa mai vad un comentariu mic acolo ;) Si apoi, retetele incredibile, postarile profesioniste si pozele reusite ale celorlalti bucatarasi ma faceau sa salivez si sa imi doresc sa ajung si eu bucataras SEN-ZA-TIO-NAL! 
6. Unde petreci mai mult timp intr-o zi: pe net sau in bucatarie?
Din pacate, serviciul, facultatea si orele de sport nu imi lasa timp mult sa petrec in bucatarie, dar recuperez in weekend! Sambata si duminica petrec mult mai mult timp in bucatarie decat in rest. Iar despre internet, acasa incerc sa il evit, pe cat posibil. Daca intru pe bucataras, sigur ma pierd cu orele :)) Asa ca incerc sa ma limitez la postat, vazut, comentat, cautat retete. 
7. Cand si cum ti-ai descoperit talentul in bucatarie?
Pot spune ca a fost destul de brusc pentru mine. Pana la 18 ani nu am simtit neaparat o "nevoie" de a gati. Invatam putin cate putin de la mama si buni, dar nu ma omoram cu asta. Apoi, am plecat pentru o vara in SUA cu programul Work&Travel pentru studenti. Acolo am lucrat intr-un restaurant si m-am imprietenit de bucatari si cofetareasa. Toata ziulica ii bazaiam cu intrebari si abia asteptam sa ma intorc acasa cu noile mele retete. Imi amintesc ca am vrut sa le fac o Amandina, dar ingredientele lor au facut sa iasa o cu totul si cu totul alta prajitura, foarte gustoasa, dar NU Amandina :)) Punctul decisiv a fost cand, la plecare, cofetareasa care mi-a fost ca o mama cat am fost acolo, mi-a facut cadou o ditamai carte de retete de dulciuri, un set de cups pentru masurat si o forma pentru briose. Din acel moment m-am indragostit de bucatarit.

Felul principal

1. Care e felul de mancare care iti aduce aminte de copilarie?
Imi amintesc cu drag cand, vara, faceam salata de castraveti pentru tocana de cartofi facuta de buni.
2. Ce ai manca in fiecare zi si tot nu te-ai satura?
Branzeturi. Telemea, cascaval, branza de burduf, crema de branza, branza de vaci, ricotta, parmezan, gorgonzola, you name it! Sub orice forma, langa o rosie din gradina, intr-o placinta sau un tort cremos sau coapta intre foi de placinta rumenite.
3. Unde ai mancat cel mai tare preparat ever?
Fel principal: SUA, Eggplant Parmigiano (una dintre primele retete postate, de altfel :) )
Desert: Acasa la mama, prajitura Lamaitza.
4. Care e reteta cu care dai pe spate pe oricine, oricand?
Fel principal: Stroganoff
Desert: Cheesecake cu sos de afine
5. Care e cel mai bun pont culinar pe care l-ai primit vreodata?
Oul poate fi inlocuit in majoritatea retetelor de blat cu o banana mare, bine coapta, pasata si mixata pe viteza mare.
6. Care e cea mai mare boacana pe care ai facut-o in bucatarie?
Nu doar o data mi s-a taiat crema pentru ca nu am asteptat ca untul sa fie la aceeasi temperatura cu crema cu galbenusuri (sau untul nu a fost destul de gras), am reusit sa mixez chiar saptamana trecuta o frisca lichida pe TURBO pana s-a separat untul de zer :D (era prima data cand nu foloseam frisca vegetala) si vara trecuta mi-a dat laptele in foc in 3 seri la rand, dupa muls :)) 
7. Ce nu ai manca nici daca ti s-ar oferi la schimb un sac de bani?
Vanat de-al nostru (urs, caprioara, iepure). De mila. Dar nu m-as da la o parte de la fructe de mare. In afara de scoici... bleah.

Desertul

1. Ce ti se pare sexy?
Misterul raspandit de o persoana tacuta. Si hotararea. Si salvamarii.
2. Cum arata barbatul ideal, in viziunea ta?
Cum ARATA: (hmm, deci pot visa acum? :P) ca Heath Ledger. 
3. La ce visezi?
La timp mai mult pentru cei dragi, la un mic atelier in care sa pot lucra cu lemn, sa ma murdaresc de vopsea, sa miroasa a diluant si sa zboare hoaspa in jur :). Sa imi pot infrumuseta cofetaria cu lucruri facute de mana mea ;)
4. Ce pasiuni ai?
Sportul (in special Tae-Bo, Step Aerobic, Fitball), touring cu bicicleta, gatitul, cititul, cantatul, home-made anything :)
5. Ce urasti cel mai mult?
Indiferenta fata de propria persoana si fata de mediul inconjurator. Daca nu esti in stare sa ai grija de tine si de natura, nu iti vei da interesul nici pentru ceilalti. Natura este cel mai de pret dar al lui Dumnezeu pentru noi, iar noi suntem foarte naivi gandind ca o distrugem. Natura nu moare, ea se transforma. Planeta noastra se va adapta mereu, oricate rele ii vom provoca. Problema e ca noi nu vom fi in stare sa ne adaptam ei. Crezand ca distrugem natura, de fapt distrugem sansa noastra la viata.
6. Cum te relaxezi?
"Relaxare"=sport; relaxare=gatit sau lucrat cu lemnul.
7. Culoarea/genul de muzica/florile preferate?
Culoarea: coral; genul de muzica: nu am preferinte anume; florile: lacramioarele.
Nota de plata
Min 5min si max o viata sa vorbesti frumos de bucataras.ro:
bucataras.ro, casuta virtuala,
A celor de gatit impatimiti,
Familie cat se poate de reala
A celor prin gusturi uniti,
M-ai primit cu bratele deschise
Cand inca nu stiam ce-mi pregatesti,
Imi asterneai un drum plin de vise,
Iubire si succes prin ce gatesti.
Mi-ai daruit prieteni minunati,
Familie virtuala - virtualii mei frati:
Bunica, Medi, Miha(ele), Merisor,
LUK, Medioto, Diaconta si Teo,
Gaby, Rocsi, Miuta si Ionela,
Anca, Ruxi, Sufletista si Timea...
Of, famelie, mare, renumeratie mica!
N-am aci destul spatiu, sa nu-mi purtati pica!
Pe toti va port, cu totii ma-nsotiti
Prin bucatarie, cand cu pasi marunti
Incerc, creez, gafez sau sar in sus
Ca am ceva bun pe masa de pus! 

Comentarii (23)

08.05.2013, 09:55

Azi am recitit cu mare drag interviul tau... esti o minunata si ma bucur ca fac parte din familia ta virtuala.

08.05.2013, 18:08

Din câte am citit eu, un bucătăraş tânăr, senzaţional, cu decenţă şi multă putere de muncă. Felicitări!

14.05.2013, 16:09

Ce frumos, eu am obosit numai cat am citit interviul oamenii acestia asa de harnici ma fac de rusine Felicitari pentru interviu si succes mult in continuare!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola