Interviurile bucataras.ro: Catalina

Postat de Bucataras in Bucatarasii pe 20 Ian 2017, 12:43

Articol pe placul a 28 bucatarasi
comenteaza

Dragi bucatarasi, este o mare bucurie sa o cunoastem mai bine pe draga noastra Catalina, o prezenta minunata pe site-ul nostru, prietenoasa si distincta prin retetele pline de exotism pe care ni le aduce, dar si prin lectiile de istorie culinara de care beneficiem gratie ei. Iti multumim, Catalina, pentru ca in ciuda distantei, te simtim foarte aproape de noi! ;)

Antreul


1.Sa ne prefacem ca nu ne stim aproape deloc. Asadar, cine esti si ce ai facut in ultimii 20 de ani?

Sunt Catalina, bucovineanca de origine din Suceava.
Ce am facut in ultimii 16 ani ? Sunt casatorita cu un francez din 2001.
Deci in ultimii 16 ani, mi-am intemeiat o familie departe de Romania, la Paris primii 5 ani.
Din 2006 locuim la Montrouge in apropierea Parisului.
Am un baiat Dorian -13 ani cu parul blond ca spicul de grâu J .
Ce va pot spune ? Este dificil sa-ncepi o viata noua, un serviciu nou , intr-o limba noua pe care nu o stapanesti la-nceput. Este greu sa lasi functia si studiile de inginer si sa-ti cobori pretentille.

Dupa 15 ani am reusit in sfarsit sa fiu multumita J si sunt realizata atat pe plan familial cat si profesional.

2. Care sunt calitatile pe care prietenii le apreciaza la tine?

Veselia si buna dispozitie. Cand sunt trista, enervata sau suparata se vede imediat J .
Sunt foarte optimista desi am avut greutati in viata (mi-am pierdut mama cand aveam 21 ani si tatal 5 ani dupa).
Am reusit sa ma ridic, sa ma descurc singura si sa-mi gasesc viata si perechea dorita.

3. Principalul tau defect?

Un pic naiva si orgolioasa.

4. Care sunt cele mai indraznete planuri pe care le ai?

Sa fac turul lumii cu baietii mei. Am calatorit déjà foarte mult dar as vrea sa fac un tur complet, apoi ma linistesc cu calatoriile.
La pensie vreau sa vin sa traiesc in Romania cu al meu sot cel putin 6 luni/an.
Asta este planul nostru deocamdata, om vedea daca nepoteii ne vor lasa…

5. Cum te-ai indragostit de Bucataras.ro?

Cand m-am decis sa-mi fac un blog de bucatarie, am cautat pur si simplu cel mai cunoscut site roman in materie. Am fost primita cu bratele deschise desi nu mai scrisesem de mult in limba romana si-n plus descopeream limbajul retelor si al bucatariei. Recunosc ca m-am cam «frantuzit», n-am prieteni romani in apropiere si nici familie. Multumesc celor care m-au ajutat si corectat uneori.

6. Unde petreci mai mult timp intr-o zi: pe net sau in bucatarie?

Pe net mai mult, am doua bloguri in franceza si-n romana. Cel in franceza este mult mai urmarit si fac parte din blogosfera culinara franceza.

7. Cand si cum ti-ai descoperit talentul in bucatarie?

Tot timpul am gatit dar nu mi se parea ca sunt chiar talentata. Colegii de la serviciu mi-au sugerat sa-mi fac un blog si lor le datorez aceasta reusita.

 

FELUL PRINCIPAL


1. Care e felul de mancare care iti aduce aminte de copilarie?

Pui cu smantana. De ce ? Pentru ca-mi lingeam degetele asa de bun era iar mama mea era o bucatareasa fara pereche.

2. Ce ai manca in fiecare zi si tot nu te-ai satura?

Fructe de mare: scoici Saint Jacques, creveti si midii.

Sunt de asemenea foarte carnivora, o carne buna si de calitate nu refuz niciodata.

3. Unde ai mancat cel mai tare preparat ever?

In Bretania, o supa de creveti si scoici Saint Jacques si in Tailanda: rata caramelizata cu ananas si pitaya (fructul dragonului).

4. Care e reteta cu care dai pe spate pe oricine, oricand?

Strudel cu mere, asa mi-am impresionat soacra franceza J

5. Care e cel mai bun pont culinar pe care l-ai primit vreodata?

Gateste cu placere, nu gati din obligatie sau cand esti obosit.

6. Care e cea mai mare boacana pe care ai facut-o in bucatarie?

Am « crapat » un castron cu 300 g cu ciocolata in timp ce o topeam la bain marie. Toata ciocolata a fost pierduta si a trebuit sa ies sa cumpar alta pentru a putea termina reteta.

7. Ce nu ai manca nici daca ti s-ar oferi la schimb un sac de bani?

Carne de caine, pisica etc., daca merg in China voi manca vegetarian J

 

DESERTUL


1. Ce ti se pare sexy?

Un weekend romantic la Venetia de Sf. Valentin (cu al meu sot bineneteles).

2. Cum arata barbatul ideal, in viziunea ta?

Robert Redford cand era tanar. Philippe sotul meu stie si de fiecare data cand este un film cu Robert Redford ma anunta. Este un dragut, nu?

3. La ce visezi?

La reusita in viata a baiatului meu, la santatea si fericirea familiei, la un castig la loterie J etc.

4. Ce pasiuni ai?

In acest moment sunt foarte ocupata cu bucataria si cu blogurile mele.

Sunt pasionata de literatura engleza: Oscar Wilde (numele baiatului meu este Dorian), Jane Austen, surorile Bronte, Elizabeth Gaskell etc., de seriile BBC, de muzica engleza si americana : Rolling Stone, David Bowie, Bon Jovi, Bruce Springsteen etc.

5. Ce urasti cel mai mult?

Rautatea, limbajul vulgar si minciuna.

6. Cum te relaxezi?

Ma uit la o serie sau la un film romantic, ma plimb prin parcurile Parisului, ma duc la teatru, la un concert.

7. Culoarea / genul de muzica / florile preferate?

Verde/ Pop Rock / Lalele

 

NOTA DE PLATA



Ai la dispozitie minimum 5 minute si maximum o viata sa vorbesti frumos despre Bucataras.ro. Incepe aici:

Este o comunatate de exceptie, cu oameni buni, veseli si prietenosi.

Multumesc inca o data pentru acceptarea cu bratele deschise, pentru ajutorul dat si pentru cuvintele frumoase primite. Din pacate nu pot fi mai mult prezenta pe site, sunt departe si nu-ntodeauna la curent cu actualitatile din Romania. Va promit sa fiu prezenta cat de des pot si sa va aduc retete un pic mai deosebite si mai putin cunoscute J.

Ce-mi doresc mai mult este insa sa vin sa va vad, un an cand voi putea la-ntalnirea voastra.

Bravo tuturor, ce frumos va reuniti cu totii cu prietenie si dragoste, ma bucur pentru voi!

Nu in ultimul rand iti  multumesc Bucataras pentru invitatia la acest interviu. Am fost deschisa, m-am dezvaluit si am raspuns cat mai sincer la intrebarile tale J . Viata lunga si bucatarasi cat mai talentati iti doresc !

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Comentarii (46)

17.03.2017, 09:10

Bravo, exact cu mi te-am inchipuit, un om plin de viata si mereu vesel. Multumim pentru retetele minunate si mai ales petr indtroducerile pline de informatii. Succes cu blogurile. Sa ti se indeplineasca toate visele. La Paris, inca n-am fost, dar timpul nu-i pierdut!

Ina

Ina
21.03.2017, 12:00

Super interviul ( acum l-am dibuit )
Te-am simtit o persoana tonica de la inceput si tare mi-a placut sa "te citesc"
Pontul tau e de luat in seama de toata lumea, ai mare dreptate : "Gateste cu placere, nu gati din obligatie sau cand esti obosit ".
Bafta in tot ce faci ! ( inclusiv la LOTO ))

29.04.2017, 18:07

multumesc Panacris si Ina

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!