Interviurile noi Bucataras: Rahela Pascu (EuMimi)

Postat de Bucataras in Bucatarasii pe 2 Iul 2020, 17:04

Articol pe placul a 16 bucatarasi
comenteaza


Sagetator prin zodie, modesta si mereu o prezenta placuta alaturi de noi, marturiseste ca ii place sa lucreze cu copiii, preda limba franceza si il admira... pe Chef Bontea :))

Spune ca ii place sa calatoreasca, sa fotografieze si sa prajitureasca. Toate calitatile unui bucataras autentic 

S-a alaturat comunitatii in urma cu 6 ani si de atunci ne-a incantat cu peste 500 de retete si a avut o evolutie foarte frumoasa.

O gasim si in casuta ei culinara, asa ca va indemn ca ii facti o vizita si acolo: https://farfuria-cu-gust.ro/

 Astazi o redescoperim pe Rahela Pascu, alias Mimi, cum ii spun bucatarasii! 

 

1. Te rugam sa ne spui cand si cum ai facut cunostinta cu Bucataras.ro, cea mai frumoasa comunitate culinara si ce anume te leaga de ea!

Cand? Demult, sunt ani buni de atunci si a devenit o dependenta. Da! Bucataras creeaza dependenta. Desi nu am cunoscut personal bucatarasii, prin intermediul site-ului am legat prietenii.

 

2. Ce faci in viata de zi cu zi si ce pasiuni ai?

Predau limba franceza, imi place ceea ce fac si sa lucrez cu copiii. Dar mai am si alte pasiuni: imi place sa calatoresc, sa fotografiez si sa prajituresc.

 

3.  Cate retete ai postat de cand te-ai alaturat comunitatii Bucataras.ro?

Peste 500 de retete.

 

4.  Ce amintiri frumoase ai legate de Bucataras.ro?

Aici am castigat multi prieteni si multe premii J

 

5.  Ai participat cu siguranta la intalnirile pline de veselie ale bucatarasilor, care sunt impresiile tale adunate cu aceste ocazii?

Din pacate nu am participat la aceste intalniri, dar sper sa pot participa pe viitor.

 

6.  Care este motivul care te-a determinat sa scrii si sa postezi retetele pe care le pregatesti la tine acasa?

Aici am gasit sursa de inspiratie, intotdeauna cautam pe Bucataras ceea ce ma interesa. Cand au inceput sa-mi iasa bucatele, trebuia sa arat cumva: “Iata si eu pot sa fac”  Asa ca mi-am facut cont si am inceput sa postez.

 

7.  Cand si cum ti-ai descoperit talentul in bucatarie? Iti amintesti ce ai gatit prima data?

Da. Am gatit ciorba de perisoare si am fost atat de talentata! Am pus o cana de orez. Si a fiert, si a fiert ca a ajuns o “ciorba groasa de orez cu perisoare”  J Lasand gluma la o parte, negresa a fost prajitura care m-a “initiat” in ale bucatariei.

 

8.  Care sunt retetele preferate si unde iti gasesti inspiratia? Ai vreun bucatar preferat?

Ador eclerele, dar imi plac Polonezii( yamii!), imi plac cornurile dulci si pufoase. La membrii din comunitatea Bucataras gasesc intotdeauna inspiratie.

 

9.  Care sunt 3 ingrediente care nu iti lipsesc niciodata din bucatarie?

Oregano, ulei de masline si rosii.

 

10.  Daca ai avea posibilitatea sa ajungi intr-o tara anume, care ar fi aceea si ce bucatarie ti-ar placea sa explorezi, sa experimentezi?

In Thailanda imi doresc sa ajung, iar atunci cand merg intr-o tara straina imi place sa gust din preparatele traditionale.

 

11.  Care este placerea ta vinovata in materie culinara? La ce preparat nu ai putea renunta sau refuza?

Eclere, sunt preferatele mele J

 

12. Ce parere ai despre retetele romanesti reinterpretate?

Pai, da! Fiecare este liber sa reinterpreteze si sa adapteze fiecare reteta in functie de gusturile sale. Important este sa se gateasca retetele romanesti. In bucatarie este nevoie si de imagnatie.

13.  Ai vreun truc preferat pe care il folosesti in bucatarie?

Atunci cand am multe preparate de facut, imi place sa le incep pe toate odata, sunt un fel de Speedy Gonzales J Fac dezastru, dar termin repede.

14.  Ce sfat/sfaturi ai da novicilor in bucatarie?

Sa guste preparatele, atunci vor iesi delicioase J

 

15.  Exista vreo reteta care ti-a dat batai de cap sau care nu ti-a reusit niciodata?

Panettone. Am incercat anul acesta de Paste si nu mi-a iesit deloc cum ma asteptam.

 

16. Exista ceva ce gasesti deranjant la anumite retete sau preparate? Ce ai schimba la o reteta?

Nu respect niciodata o reteta cu sfintenie, mai adaug cate ceva, incerc sa o adaptez gustului meu.

 

17.  Exista vreun ingredient sau preparat pe care nu il suporti si nu l-ai manca niciodata?

Sunt mai multe preparate ce nu ma incanta, dar nu poti sa zic ca n-as gusta niciodata

 

18.  Ai vreun bucataras preferat? Cu care bucataras te-ai vedea facand echipa la un mare concurs de gatit?

Bontea! Sorin Bontea!

19. Ai facut vreo boacana in bucatarie? Daca da, care a fost aceasta?

Ei, una? Multe! Tocmai pomeneam mai devreme de cea cu ciorba de perisoare.

Este una si mai mare: am pus carnea de pasare la fiert, voiam sa fac mancare. Dar, intre timp, am uitat si am plecat in oras. Peste cateva 1-2 ore mi-am amintit si am dat fuga acasa. Era si focul aragazului stins, si casa plina de fum, si carnea arsa. Teama mi-a fost sa aprind becul. De atunci am schimbat aragazul J acum am plita.

 

20. Sa presupunem ca participi la un concurs cu premiu 1 milion de dolari si ai avea de ales sa mananci intre oua de soparla, melci si scorpioni. Ai refuza sau ai alege sa mananci pentru a castiga marele premiu?

Pot sa ma mai gandesc? J Nu, nu cred ca as manca, nu as face orice pentru bani.

 

21. Daca ai fi Bucataras pentru o zi, ai schimba ceva si daca da, ce anume ai schimba in aceasta comunitate?

Nu, nu as schimba nimic. Asa am cunoscut comunitatea asta, asa imi place.

 

In incheiere, ai libertatea sa ne impartasesti gandurile sau urarile tale, ce crezi tu ca simti si ai vrea sa exprimi pentru Bucataras.ro, pentru toti bucatarasii de pretudindeni si tuturor celor pasionati de gatit!

In primul rand vreau sa va multumesc pentru primirea in aceasta comunitate, ma simt bucuroasa ca am cunoscut oameni atat de talentati, harnici si veseli. In cel de-al doilea rand asta este o sursa inepuizabila de inspiratie. Cele mai bune retete le-am gasit aici.

Comentarii (11)

13.07.2020, 18:14

Felicitari!!! Ma bucur foarte mult ca prin intermediul acestui site am reusit sa ne cunoastem! Vad in tine o fata muncitoare, plina de voita si linistita! Succes in toate!

26.07.2020, 20:54

Eeeei, abia acum am ajuns aici! Mă bucur să te aflu lucruri noi și plăcute. Abia aștept să ne vedem cum îmi place mie să spun, în carne și oase! Mult spor și succes în tot ce faci! Felicitări și la mai mare!

03.10.2020, 18:48

Felicitari, Rahela! Esti un om bun, sufletist, harnica nu mai zic si mereu pregatesti retete delicioase! Mult succes in toate iti doresc!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!