Ketchup

Postat de Miha in Alimente pe 16 Noi 2009, 13:42

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

Este un sos rosu, dens, picant si condimentat, care nu se stie clar de cine a fost descoperit. Navigatorii englezi au adus din Malaezia sosul "kechap", un sos de peste, tipic asiatic, preparat din peste fermentat, scoici si condimente.

Se spune ca lui Richard Brigg, un bucatar englez, i-a venit ideea de a inlocui pestele cu rosii. De atunci a inceput sa se fabrice ketchupul de rosii si fiecare companie pastreaza secreta metoda de fabricatie.

baza ketchupului o reprezinta rosiile amestecate cu otet, zahar si condimente precum paprika,piper, cuisoare, ghimbir, ceapa si nucsoara. Desi fiecare companie are propria reteta, ketchupul trebuie sa contina cel putin 7% rosii. In afara de ketchupul clasic de rosii, mai exista ketchupul de curry brun-galbui, ketchupul de ceapa si ketchupul Schaschlik.

Ketchupul a fost creata ca un sos de grill, dar este folosit ca un condiment universal pentru paste, oua, cartofi si toate mancarurile suculente.

Are un termen de valabilitate bine determinat, trecut pe ambalaj. Se pastreaza la frigider.

Retete recomandate:

Mini pizza

Paine Pakoras

Home made shaorma

Pui cu mango

 

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34