Maioneza perfecta

Postat de susu in Cu de toate pe 23 Oct 2013, 17:42

Articol pe placul a 5 bucatarasi
comenteaza

Maioneza perfecta fara sa se taie: toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, scoase cu vreo 5 ore de la frigider (ouale, mustarul, lamaia) sau chiar de seara. Galbenusurile se separa de albus cu ajutorul palmei, degetelor, ca sa nu ramana pic de albus. Se pune intr-un vas mai inalt, (castron sau vasul de la mixer) un galbenus proaspat si unul fiert tare care a fost zdrobit cu furculita, 1 lingurita de mustar clasic, putina zeama de lamaie si se mixeaza mai intai acestea fara ulei si dupa ce s-a legat putin incepem sa adaugam uleiul in fir mai subtire dar se poate si mai gros insa fara sa va opriti din mixat pana la terminarea cantitatii de maioneza dorita. Secretul este sa nu schimbati viteza de mixare si sa nu va opriti din mixat pana nu terminati toata maioneza. Ar fi de preferat sa va toarne cineva uleiul sau daca nu atunci puteti tine bolul intre picioare, cu o mana mixati si cu stanga turnati uleiul. Nu schimbati sensul de mixare.

Comentarii (5)

26.10.2013, 22:28

Fetelor tipsurile astea sunt pentru incepatoare nu pentru noi astea care am facut nenumarate maioneze Mie nu-mi place maioneza din comert, am folosit de cateva ori dar am renuntat la ea mai ales ca maioneza cu oute de tara e galbena si frumoasa.

27.10.2013, 15:26

Sincer eu nu prea respect ce ai zis acolo si n-am patit-o pana acum sa se taie...dar nu contesc ca nu asa-i bine....

27.10.2013, 20:40

Eu cam asa fac ca tine.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu cafea, caramel si straciatella

pe 27.09 la 17:12

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

de oanapl 7

pe 24.09 la 15:45

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]