Tipsuri pentru o ciorba perfecta

Postat de susu in Tipsuri pe 29 Iun 2012, 13:23

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza

Tipsuri pentru o supa sau ciorba perfecta:

Eu sunt o ciorbareasa, mananc de care-o fi. Va impartasesc cateva pareri despre cum trebuie sa facem ca rezultatul ciorbei sa fie cel mai bun:
- eu calesc un pic ceapa apoi morcovul si capia (chiar daca e mai putin sanatos)
-morcovul il dau prin razatoarea mica (pentru o culoare frumoasa data de morcovul calit)
-nu lipseste niciodata morcovul si ardeiul rosu
-folosesc din toate felurile de albitura: telina, pastarnac si patrunjel (cand am)
-albitura o dau prin razatoarea mare mai degraba decat s-o toc marunt
- legumele nu trebuie sa fie taiate din topor ci cat mai marunt
-ciorba nu trebuie sa fiarba in clocote ci la foc mic
-pun verdeata spre sfarsitul fierberii si cand sting focul mai pun deasupra si acopar cu capac, astfel isi pastreaza aroma (patrunjel verde si leustean)
-iarna folosesc si verdeata uscata sau congelata
-la ciorbitele care merg le dreg cu galbenus frecat cu smantana si adaug zdrente de ou
-cand sunt rosii romanesti pe piata folosesc pulpa mixata si mai adaug si pasta de rosii
-cateva frunze de verdeata proaspat tocata merg si la servire
-cand folosesc bors il dau in clocot separat cu o ceapa si putin cimbru sau verdeata dupa care il arunc in ciorba
-la ciorbele de vara cu loboda, stevie, salata si alte verzituri nu ma zgarcesc la oua si smantana iar ciorba o fac cat mai deasa
-supele crema trebuie sa aibe unt, smantana si lapte cand este cazul iar crutoanele trase in tigaie cu putin unt si ulei de masline fac totul
-supele sau ciorbele din legume vor fi mai gustoase daca folosim zeama de carne (facultativ)
-mararul da o aroma deosebita la anumite ciorbe
- vreti ca ciorbita sa va impresioneze musafirii nu numai prin gust ci si culoare ? atunci pe langa toate acestea adaugati si 1 lingurita de boia dulce si un praf de curry (tot 1 lingurita) daca va plac aceste condimente.

-Cartofi prajiti : Pentru a va reusi cartofii prajiti, sa fie nici prea moi dar nici uscati si putin crocanti se pun cartofii pregatiti si taiati sa stea in apa rece pentru circa 30 de minute dupa care se pun la scurs in strecuratoare si se pun la prajit in uleiul putin incalzit si nu foarte incins. Pentru a va da seama exact cand este momentul se pune un cartof in tigaie inca de la inceput si in momentul cand incepe sa sfaraie putin cartoful ii adaugati pe ceilalti.

 

Comentarii (2)

30.06.2012, 13:11

faine tipsuri

30.06.2012, 18:06

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!