Tipsuri pentru pregatirea supelor si a ciorbelor

Postat de Sidy in Tipsuri pe 15 Ian 2011, 08:46

Supele si ciorbele, prin faptul ca se servesc de obicei calde, au un rol calmant asupra nervilor stomacului, inlocuiesc pierderile de lichid din organism si prin continutul lor bogat sunt foarte hranitoare si stimuleaza sucul gastric , ajutand digestia.


Secretul supelor bune consta de fapt in ingredientele folosite.O supa buna poate fi preparata si pusa intr-un bol, in cateva minute.E la fel de gustoasa ca aceea pentru care munciti trei ore sa o preparati.. Pur si simplu calesti cateva legume parfumate, adaugi condimente aromate , supa de carne si …gata.


Supa se poate face dintr-o combinatie aproape infinita de ingrediente, de la modestul dar gustosul cartof ,pina la cel mai exotic aliment.


Este de retinut, in acest sens, ca intotdeauna carnea se pune la fiert in apa rece , atunci cand vrem sa obtinem o supa substantiala si gustoasa si in apa clocotita cand dorim un rasol in care sa se pastreze majoritatea substantelor nutritive.


Smantana sau galbenusul cu smantana care se folosesc pentru “dresul” ciorbelor sau supelor , trebuie batute bine inainte , cu 1-2 linguri apa rece. Se trage putin vasul de pe foc , se adauga componentele pentru “dres “ , dupa care se mai continua fierberea cateva minute..Ciorba este un preparat care reprezinta in unele regiuni elementul esential al meniului pentru masa de pranz. Nici la noi acasa aceasta nu lipseste in nici o zi.

In traditia culinara romaneasca , aceasta se obtine prin acrirea supei cu bors, zeama de varza murata, zeama de lamaie , otet, etc…Aceasta substanta acra se va pune numai dupa ce s-a fiert bine zarzavatul, pentru ca acesta sa nu se intareasca.
Daca nu aveti galbenus de ou , pentru a “drege” supa, puteti folosi un cartof crud ras , pe care il adaugati la supa cand aceasta este aproape gata.

Frunzela pentru aroma se adauga numai dupa ce supa sau ciorba s-a luat jos de pe foc.

In cazul in care supa s-a sarat prea tare , se adauga in ea un cartof sau alta radacinoasa  care va contracara acest gust si se lasa sa fiarba.

Borsul care se adauga, se fierbe in prealabil, separat.

Nu uitati, supa, ciorba sau borsul este un fel de mancare care nu ar trebui sa lipseasca de pe masa fiecaruia , zilnic...

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (9)

18.01.2011, 19:23

Felicitari draga Sidy

LUK

LUK
19.01.2011, 14:35

cu siguranta sunt sfaturi utile

16.09.2011, 22:53

si care ar fii condimentele esentiale in o ciorba sau supa in afara de sare ?

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46