Metode de curatat diverse lucruri

Postat de botcrina in Tehnici pe 25 Ian 2012, 15:49

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza
Metode de curatat diverse lucruri

Cum sa faci paharele sa straluceasca

Ca orice element din bucataria ta, si paharele trebuie sa se bucure de multa atentie, mai ales daca avem de pregatit o masa speciala, e bine sa aflam ce trucuri ne stau la indemana pentru a le curata cat mai bine.

In cazul unor pahare obisnuite de bucatarie, putem apela la masina de spalat, dar cele mai pretioase merita a fi trecute prin mainile noastre. Iata cateva trucuri pe care vi le propunem prin intermediul portalului Style de Vie:

Folositi apa curata si calda

Scufundati-le intr-o apa foarte curata, in care ati pus un produs lichid pentru vase, dizolvat in apa calduta, nu prea mult, deoarece clatirea ar fi mai dificila. Paharele aluneca si riscati sa le scapati din mana.

Folositi un burete moale, niciodata din sarma, caci le veti zgaria, sau o laveta. Clatiti-le cu apa calda. Daca se usuca prea incet, raman urme de picaturi. De altfel, cand sunt intoarse cu gura in jos, se pot forma aburi, de aceea, uscati-le intr-un loc special sau pe o bucata de panza.

 Redati-le stralucirea

Dupa mai multe spalari cu ajutorul masinii, e posibil ca paharele sa-si piarda din stralucire. Verificati daca ati pus suficient detergent de curatare in masina. Apa aluneca pe peretii vaselor, fara sa lase urme de picaturi. Daca e nevoie, redati-le stralucirea, scufundandu-le 15 minute in otet alb. Clatiti apoi in apa obisnuita, lasati sa se usuce.

Moduri inedite de curatare a bucatariei

In bucatarie, oricat de ordonati ati fi, tot vom avea de-a face cu depuneri de murdarie, fie ca este vorba de vase sau suprafete mai mari. Produsele gasite in comert sunt foarte bune, dar de multe ori contin prea multe chimicale. In plus, uneori pur si simplu nu ai timp sa te duci la magazin si trebuie sa te descurci cu ce gasesti prin casa.

Se poate intampla si ca cea mai puternica solutie sa nu gaseasca rezolvarea pentru un anumit tip de pata sau murdarie. De aceea, MSN iti ofera cateva alternative.

Folie de aluminiu pentru curatat vase de sticla

Pentru a curata resturile de pe o tava de sticla, foloseste folie de aluminiu ramasa dupa ce ai impachetat un sandvis. In acest fel vei recicla aluminiul si va functiona la fel de bine cum ar fi facut-o un burete de vase.

Ceara de masina pentru a lustrui chiuveta

Poti sa lustruiesti chiuveta, faianta si chiar usile cabinei de dus cu acest produs care va lasa un strat protector intre suprafata obiectului si apa. Astfel vor fi evitate depunerile de sapun.

Creta pentru lustrul tacamurilor

In sertarul cu tacamuri pune cateva bucati de creta care vor absobi umezeala si le vor pastra stralucitoare.

Spray pentru a curata suportul de lumanare

Daca vrei sa ai o cina la lumina lumanarilor, dar sa poti pastra apoi suporturile de lumanari curate, presara putin spray inainte sa le aprinzi. Astfel, ceara cazuta se va curata foarte repede.

Trucuri de curatare eficienta a bucatariei

Exista o multime de produse de curatat, dar multe dintre ele folosesc chimicale ce iti ataca mainile, ochii si caile respiratorii. Exista cateva metode de curatare a bucatariei folosind produse gasite in camara oricarei gospodine.

Iata cateva exemple, oferite de Msn.com:

Indeparteaza petele de pe blatul de bucatarie cu apa oxigenata

Foloseste apa oxigenata la care poti adauga si putin amoniac, pentru a crea solutia ideala de curatare a blaturilor de bucatarie. Va sterge orice urma de grasime.

Bicarbonat de sodiu pentru curatarea faiantei

Pune jumatate de cana de bicarbonat de sodiu in 4 litri de apa si curata atat faianta, cat si gresia cu un mop sau burete. Aceasta le va curata si le va conferi o stralucire aparte.

Curata o cratita arsa cu ajutorul sarii

Pune 2 linguri de ulei la incalzit in tigaia sau cratita ce trebuie curatata si apoi adauga 3 linguri de sare. Apoi foloseste un burete pentru a freca pana se curata orice rest. Clateste si foloseste putin ulei vegetal pentru a aplica un strat de protectie.

Foloseste otet pentru podele stralucitoare

Pentru podelele de lemn, cea mai buna si simpla metoda de curatare este sa amesteci 9 parti de apa la o parte de otet. Apoi tot ce trebuie sa faci este sa dai cu mopul si sa astepti efectul.

Material din lana pentru zgarieturi

Cauta un material din lana, care te va ajuta sa cureti eficient suprafetele din bucatarie si va atenua micile zgarieturi.

Pastreaza aerul curat in camera si iarna!

Daca incerci sa aerisesti camera iarna, cel mai probabil te vei lovi de reticenta celui care plateste mai multe facturi in casa. Ca sa eviti orice fel de certuri si sa ai si partea ta de oxigen, e cazul sa inveti cateva trucuri.

Exista mai multe metode prin care poti pastra calitatea aerului din casa iarna, cand frigul de afara nu te lasa sa deschizi un geam.

Cel mai des, o izolare buna a casei inseamna nu numai ca din casa nu iese caldura, ci si ca aerul curat de afara nu patrunde inauntru. De aceea, este intotdeauna util sa scapi de substantele poluante din casa. Este vorba despre vopsea, praful din covor, dar si unele substante pentru curatat care pot fi toxice, dar si despre nocivul fum de tigara: fumatorii pot iesi pe balcon, daca au neaparata nevoie de o tigara.

Sobele si boilerele sunt masini care pot emite diverse gaze daunatoare, motiv pentru care trebuie mereu intretinute, astfel incat nu devin o sursa de poluare.

Aerisirea cu ajutorul unor ventilatoare electrice este mai complicata decat o fereastra deschisa, insa de multe ori acestea isi dovedesc eficienta, cand vine vorba de costul facturilor.

 

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola