Mi-am ratat cariera

Postat de portiadelumina in Cu de toate pe 18 Dec 2012, 05:37

Articol pe placul a 26 bucatarasi
comenteaza
Mi-am ratat cariera

Nişte întâmplări de tot felul din ultima perioadă, dar nu numai, la care s-au mai adăugat şi nişte expresii destul de des întâlnite, m-au făcut să reflectez un pic asupra unui lucru banal pentru mine dar destul de important pentru foarte mulţi dintre oameni. E vorba de carieră. Şi aş începe cu o vorbă ce-mi este adresată de multe persoane, majoritatea în necunoştinţă de cauză, o vorbă care spune aşa: „meseria de preot e frumoasă, e bună”. Ar mai fi trebuit să spun că mulţi adaugă celor două atribute (în gând) şi faptul că preoţia e bănoasă. E greu să le explici că preoţia nu e o meserie ci o misiune, diferenţa este uriaşă şi nu poate fi conştientizată la perfecţie decât atunci când o practici. Preotul nu are program, căci nu de puţine ori eşti chemat la căpătâiul cuiva la ore de noapte târzie sau trebuie să te bucuri cu cei ce se bucură când tu ai suferinţă. Dar nu asta e problema, căci personal bucuros le fac toate spre plinirea jurământului făcut lui Hristos aşteptând plată la judecată, conştient fiind că mi-am ales preoţia din dragoste faţă de cel ce m-a chemat la mântuire.

Personal, copil fiind mi-aş fi dorit să fiu aviator, iar un pic din dorinţă s-a împlinit. Pe de o parte tind spre înălţimi, dar spre cerurile unde se află Dumnezeu dincolo de avioane, pe de altă parte, câteodată, sunt cu capul în nori, adică tot pe lângă aviatori, dar îmi revin repede.

Poate că în momentele de slăbiciune ale vieţii am gândit că mi-am ratat cariera văzând că alţii reuşesc în anumite sectoare ale vieţii foarte uşor. Poate că văzând cum câştigă una lume grade, titluri, bani şi faimă am gândit că mi-am ratat cariera. Poate că în momentele în care timpul mi s-a îngustat din cauza treburilor am zis că mi-am ratat cariera văzându-i pe alţii cum se bucură de clipe de linişte îndeletnicindu-se cu activităţi plăcute în timp ce eu trebuie să fiu impecabil în toate treburile. Ba de multe ori chiar făcând câte o treabă care nu ţine de pregătirea mea, o treabă care a ieşit ca unsă, am zis că mi-am greşit cariera, că puteam fi mecanic, şofer, sudor, agricultor, tâmplar, zidar, doctor sau şomer de lux pe la diferite prezentări sau emisiuni. Şi asta nu e o spovedanie. E constatarea unor lucruri ce în anumite momente te zgândără pe creier. Un copil m-a întrebat odată ce m-aş fi făcut dacă nu mă făceam preot. Nu am ştiut să răspund. Poate şi pentru faptul că asta am în sânge şi în suflet. De fapt asta îmi place, să slujesc lui Dumnezeu şi oamenilor, asta e cariera mea, dacă pot spune aşa, deoarece în preoţie nu trebuie să urmăreşti cariera ci mântuirea, nu onorurile ci slava lui Dumnezeu.

Aşa se face că acum am înţeles cum e cu cariera. Nu trebuie să te gândeşti la ea, sau dacă trebuia să faci altfel. Totdeauna trebuie să te gândeşti că la locul unde eşti pus să lucrezi trebuie să dai totul, mai ales când e vorba de oameni şi de sufletele lor. Iar acest lucru schimbă totdeauna meseria într-o misiune. Orice om poate avea o meserie, dar când meseria o transformi în misiune e clar că nu ţi-ai ratat cariera.

Închei cu cuvintele Scripturii ce face referire la scopul omului în această lume: „teme-te de Dumnezeu şi păzeşte poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om. Căci Dumnezeu va aduce orice faptă la judecată, şi judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rău." (Eclesiastul 12:13-14) 

Indiferent ce lucraţi, ce aţi lucrat ori cu cât sunteţi plătiţi, lăsând la o parte oboseala, stresul, neajunsurile, nu uitaţi că pâinea o câştigaţi de acolo de unde munciţi. Nu e obligatoriu să facem carieră la locul de muncă, dar pe acolo pe unde trecem să facem dovada că nu doar mâinile noastre au lucrat, ori mintea noastră, ci că acolo s-a pus şi suflet. În definitiv, chiar şi locul nostru de muncă reprezintă o parte din crucea pe care trebuie să o ducem.

Şi nu, nu mi-am ratat cariera. E chiar o binecuvântare.

 

Comentarii (58)

20.12.2012, 20:53

Mulţumesc frumos Andra

24.12.2012, 16:23

Fiecare visam la multe lucruri in viata asta.Unele se implinesc, altele nu.Dar, cred eu ,ca este foarte important ca atunci cand ai facut o alegere trebuie sa traiesti cu ea si sa dai tot ce e mai bun in tine pentru realizarea ei.
Si nu faima trebuie sa fie telul tau;
atunci cand faci ceva din tot sufletul nu poti sa nu ai multumiri.
Fiecare loc de lucru are plusurile si minusurile sale; dar ele nu trebuie sa influenteze in nici un fel meseria sau menirea ta.
Eu fac parte din grupa anonimilor care isi fac meseria-datoria-menirea din tot sufletul.
Uneori am fost ranita de cei cu care lucram, alteori de pacientii pe care ii ajutam; unii oameni incearca sa te jigneasca cu tot ce pot; dar nu ei conteaza!!!!
Conteaza un multumesc din suflet din partea unui om pe care l-ai ajutat: material, moral sau i-ai redat sanatatea.
Conteaza un multumesc din partea unui suflet ranit la care i-ai redat increderea in sine si in Dumnezeu.
Pentru ca, in ultima instanta, si noi medicii vindecam si suflete.
Am terminat facultatea printre primii din generatia mea; si totusi am ramas "doar"(!!!!!!!!!!!!) un medic generalist.Pentru ca prioritatea mea au fost cele 3 suflete de copii cu care am fost binecuvantata.
Ma mandresc cu ei ca au devenit oamenii care am dorit sa devina si nu imi este rusine ca sunt "doar" medic generalist.Niciodata nu m-am gandit ca mi-am ratat cariera.
Am lucrat mult in clinici de caritate si activitati caritabile si respectul pe care il intalnesc oriunde ma duc este semnul ca am facut "ceva" bun in viata asta.
Multumesc parinte pentru articolele minunate cu care ne dai de gandit si care ne ne aduc putina caldura in suflete atunci cand avem nevoie de ea.
Iti doresc multa sanatate pentru implinirea "menirii" pe care ai ales-o!
O seara buna!

24.12.2012, 19:35

Mihaela, doamna doctor Nici nu ştiu ce pot comenta la acest maraton de gânduri frumoase puse la articolul meu. Mă bucur să aud despre oameni de suflet, oameni serioşi, suflete ce ştiu ce înseamnă smerenia şi bucuria dăruirii către cei dragi, către cei de aproape, către cei ce cer ajutor.
Îţi mulţumesc frumos şi eu pentru gândul bun, pentru trecerea prin pagina mea, pentru apreciarea de suflet

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola