Mici secrete in realizarea unei fotografii culinare

Postat de gaby_d in Tipsuri pe 24 Oct 2011 | 5189 vizualizari

Comentarii (77)

24.10.2011, 11:29

bune sfaturi gaby....stiu cum e cu pozele,ca te atrage atat prepratul dar si poza..contactul vizual e foarte important....usor usor poate invatam sa facem poze minunate cu totii

24.10.2011, 11:30

Gabitul meu super extra drag si frumos si alintacios (ma intrec, nu?) asaaa, sa stii, draga fata, ca am observat ca faci fotografii din ce in ce mai bune si mai frumoase si mi-o crescut corazonul de mandrie Imi place foarte mult sa vad oameni care progreseaza, care fac lucruri bune, frumoase. Sincer iti spun ca ma bucura mult reusitele altora, pentru ca asa ne ridicam cu totii cate un pic si apoi, mereu cand e cineva mai bun ca tine, ai de unde invata. Nu prea inteleg geloziile si supararile sau comparatile cu tenta negativa ... mereu va exista cineva mai talentat sau mai bun intr-un lucru anume si am putea profita sa aflam lucruri noi.

Asa, acum ca am terminat discursul sa zic de poze. Eu cand eram mai harnica si gateam mai mult, nu aveam mereu parte de lumina buna, fie ca era deja cam noaptea fie ca pur si simplu iarna dureaza juma' de an in Polonia si multe zile de toamna-iarna sunt cam gri asa. Asa ca ce faceam? Aprindeam becul de la bucatarie, plus de la hota, plus o lampa pe care o instalam intr-un colt pe masa. Nu avem mereu lumina naturala buna, insa decat sa folosim un blit care orbeste imaginea, mai bine adunam toate becurile si lumanarile din casa si facem atmosfera Fundalul, ai zis si tu: eu am cumparat foi colorate pale, roz, galbene etc. ce merg lipite de perete, odata am folosit o mapa gri de la cursuri.

Cand se face incadrarea, folositi regula treimilor, adica impartiti vizual imaginea in 2 linii verticale si 2 orizontale si vedeti ca elementul cel mai important din imagine sa se gaseasca de-a lungul lor, sau unde se intersecteaza (gaby, gasii o poza ca exemplu, daca vrei ti-o trimit).

De multe ori, o imagine este mai interesanta daca ce vrem sa aratam nu este plasat chiar in mijlocul imaginii, ci putin intr-o parte. Daca insa puneti farfuria cu mancare in dreapta si partea stanga pare prea goala, spatiul poate fi "umplut" cu ceva care sa se potriveasca: o rosie, un mar, un sfesnic etc.

Ma mai gandesc si revin

Teo

Teo
24.10.2011, 11:33

De cand ma chinuie pe mine subiectul acesta ! niciodata fotografiile nu au redat intocmai frumusetea unei prajituri sau a oricarui fel de mancare!mereu sunt dezamagita si ti\ot dau vina pe mine ca de.., nu stapanesc tehnica fotografiei; multumesc!

24.10.2011, 11:48

Excelente sfaturi Gabyta minunata si pe intelesul tuturor....uite inca ceva de ajutor...regula de aur a fotografiei un blog cu greutate....
http://cursfoto.blogspot.com/search/label/TIPS%20AND%20TRICKS

24.10.2011, 12:20

conteaza ffffffffff mult si aparatul pe care-l folosesti, trebuie recunoscut lucrul acesta

24.10.2011, 12:39

super subiectul momentan sunt la stadiul unde ma refuza siteurile dar nu pot decat sa ma ambitionez.
adaug si eu un tip: nu faceti niciodata poze folosind flash-ul. O sa incerc si eu colile

LUK

LUK
24.10.2011, 13:28

un articol binevenit mai ales tinand cont de locul unde ne aflam ...bine zice cine zice.."cat traim invatam"..si eu ma enervez de multe ori cand fac poze ca se activeaza blitzul instantaneu sau ies pozele galbene incat vorba ta..fac cateva zeci de poze unui preparat(si uneori tot nu gasesc o poza buna.. )..timp sa le "dichisesc" in photoshop nu am asa ca..ce se vede aia e ...oricum sunt foarte multe fete aici care au niste poze frumoase si le felicit(inclusiv pe tine care esti in top )

24.10.2011, 14:01

"conteaza ffffffffff mult si aparatul pe care-l folosesti, trebuie recunoscut lucrul acesta" Conteaza si nu prea. Eu m-am apucat de studiat ceea ce inseamna compozitie, ISO, lumina si altele despre fotografie abia dupa ce mi-am schimbat aparatul. Daca as fi facut lucrul asta inainte de a-l cumpara probabil ca n-as mai fi dat 14 milioane ca sa fac exact aceleasi lucruri pe care le-as fi facut si cu ce aveam acasa.
La nivelul de ceea ce facem noi acum, ma refer la nivel de amatori si nu profi, nu trebuie decat sa incercati a urma sfaturile scrise de Gabi aici si o sa fiti uimite de rezultate.

24.10.2011, 14:58

Multumim pentru sfaturi.
Conteaza si aparatul si talentul fotografului. Aparatul meu, un Samsung vechi si deja depasit nu va face niciodata fotografii la fel de frumoase ca un Nikon, indiferent la cate trucuri as apela. In ultimul timp imi fac pozele pe aragaz (nu radeti ), pentru ca acolo am cea mai buna lumina.

24.10.2011, 15:16

Cris, crede-ma ca nu (prea) conteaza.

La nivelul nostru, de amatori, daca se seteaza aparatul cum trebuie si se urmeaza macar cateva ponturi prezentate aici in acest articol, vom obtine fotografii de o (mai) buna calitate.

Asa cum ziceam mai inainte, daca as fi studiat mai mult inainte, acum as fi avut cu 14 milioane mai mult in buzunar.

Si, fie vorba intre noi, fie aparatul cat o fi de bun, daca nu folosesti un program de editare in care sa reglezi luminozitatea, constrastul... degeaba. Poate sa fie si mama Nikonului. Daca nu ma crezi iti arat poza de la cupcake-urile tale, editata.

24.10.2011, 17:37

rocsi, cine doreste, invata

24.10.2011, 17:38

Adinutza, iti multumesc mult.
Voi adauga si ponturile tale.

24.10.2011, 17:39

Teo, tehnica e cam greu s-o stapanesti dar daca-ti doresti poze mai bune, cred ca reusesti

24.10.2011, 17:41

Ruxy, mi-am salvat link-ul si-o sa citesc

24.10.2011, 17:42

miti, eu folosesc flash-ul
DEPINDE

24.10.2011, 17:43

Luk, tu faci poze destul de bune dar poti si mai mult
Crede-ma ca NIMIC din ce vezi la marii blogeri nu e neprelucrat, asa ca..incearca macar putin

24.10.2011, 17:44

criss, hai sa dau un raspuns fortat ))
miha are aparat bun, io nu, si ce, nu fac poze bunicele ?)))
miha, m-am dus ))))

24.10.2011, 17:46

"Crede-ma ca NIMIC din ce vezi la marii blogeri nu e neprelucrat" Orice fotograf care se respecta isi editeaza pozele.

24.10.2011, 17:47

Adica noi ne respectam?

24.10.2011, 17:49

Mai, eu n-am pretentii de fotograf dar ziceam ca "daca el poate, eu de ce sa nu pot?"

24.10.2011, 17:49

24.10.2011, 17:52

Ptiu , ptiu , ptiu , ca disteapta fata i-o mai facut ta'tu , ma-tii , fata frumoasa Iote , di asta-mi pitrec io timpu' ici'sa
Si lasand gluma la o parte , ai facut un articol de mare clasa , punctand fantastic cantitatile , culorile si contrastele , ,,impopotonarea" preparatelor - asta m-a uns la suflet , lumina , unghiurile ... totuuul .

Pupa ,,mami" fata !

24.10.2011, 18:14

ce de-a comentarii
e fain sa invatam cum e cu unghiul,cu lumina...aprinsa ori stinsa
m-am dus pana nu iau bataie,ca dupa ce ca fac poze urate,mai pun si flori pe farfurie

24.10.2011, 18:19

Dia, te-ai simtit cu "floarea pe farfurie"?

Hai ca fiecare avem cate ceva de invatat. Intotdeauna.

24.10.2011, 18:23

Miha,intotdeauna ma simt
doar stii ca Fecioarele's sensibile la cele mai fine critici sau ironii ( nu e cazul de fata) glumesc evident
dar macar incercam sa ne perfectionam,chiar daca nu recunoastem ca ne-am simtit "cu musca pe caciula"

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!