Mici secrete in realizarea unei fotografii culinare

Postat de gaby_d in Tipsuri pe 24 Oct 2011 | 5184 vizualizari

Comentarii (77)

24.10.2011, 22:35

si aici cer Ancuto,daca te tot plimbaresti,umblu si io dupa tine
oricum tu n-ai nevoie de orez daca ai facut burta

24.10.2011, 22:38

acuma am vazut si linkul pus de gaby,o sa le incerc pe amandoua. Trepied foloseste cineva? eu nu,dar am inteles ca pozele ies mai clare

24.10.2011, 22:46

of doamne...mai bine tac! si-mi vad de ale mele.
pup tuturora si seara faina!

24.10.2011, 22:47

De ce Alice?

24.10.2011, 23:09

o adevarata lectie de fotografie,poi eu fac poze cu telefonul,doara nu o data era sa il si scap in mancare

24.10.2011, 23:14

"o adevarata lectie de fotografie,poi eu fac poze cu telefonul,doara nu o data era sa il si scap in mancare" si eu tot cu telefonul am inceput

24.10.2011, 23:16

"miha,in engleza le zice props ...o lingura,un fruct,la mine prea e numai mancarea " Probabil ca faci pozele de foarte de aproape sau cu zoom mare. Largeste perspectiva si atunci vor incapea si acele...props...

24.10.2011, 23:29

da tu draga mitinita,numa ca eu ma tem ca tot cu telefonul o sa fac toata viata asta incalcita a mea

25.10.2011, 07:37

Felicitari Gabi pentru articol
Mie nu mi-e rusine sa invat si la varsta asta, chiar daca invat de la voi fetele mai tinere
Multumesc pentru sfaturile ce mi-le-ai dat , asa ca...ma pun si eu cu burta pe carte, ...elimin florile si ma apuc de retusat pozele...dupa ce am invatat.
Eu am programul ACDSee Photo Manager...
Lasa ca vine ea iarna si voi avea mai mult timp de studiat( asta daca ma lasa Alex)
Inca o data multumirile mele tuturor care va necajiti cu noi sa ne invatati

25.10.2011, 09:53

Am vazut ca se discuta despre cat de important este aparatul. Fara indoiala ca unul Canon sau Nikon cu obiectiv nu stiu de care face totul pentru tine si e foarte simplu sa ai fotografii reusite folosindu-l. INSA, cu un pic de rabdare poti avea rezultate frumoase si cu un aparat mai slab. Eu nu am aparat performant. Cam toate pozele de la retetele mele sunt facute cu un Olympus vechi si unele chiar cu telefonul. Uneori cu aparatul video, care este mai slabut la poze. La articole am avut de vreo doua ori ocazia sa imprumut cate un aparat mai bun.

Ce se poate face cand poza nu e chiar stralucita? Se prelucreaza putin. Eu folosesc Picasa. I se poate da luminozitate, intensifica putin culorile, iar umbrele dau mai multa viata. Cum zicea si Gaby, o poza poate fi taiata. De aceea nu trebuie incadrata la milimetru, ci se poate decupa apoi. Tot in Picasa le si incadrez in chenare si etc. E un program foarte frumos si ma impac bine cu el.

Despre regula treimilor: http://www.digital-photography-school.com/rule-of-thirds

25.10.2011, 19:59

Sfaturi pretioase

26.10.2011, 13:58

deci io-mi angajez un pozar ca sa n-avem vorbe de scandal

26.10.2011, 16:18

ACDSee am folosit si eu..dar nu prea am fost multumita ..asta pana am descoperit acest program... http://www.faststone.org/FSResizerDetail.htm..e gratis..si are o gramada de functii!!
Mare dreptate ai Miha cand zici ..ca si cu un aparat ieftin se pot face poze foarte reusite..eu spre ex folosesc un Samsung...de vreo 700 lei l-am primit cadoooo ..si stiti cum se zice.."calul de dar nu se cauta la dinti!"..eu pana acum pozicile le faceam afara in curte..dar o data cu venirea toamnei..luminozitate mai putina,ploi,innorat..a trebuit sa-mi caut alt loc de pozat..fac la un preparat cate 20-30 poze asta in zilele bune..alta data fac si mai multe ..sa am de unde alege...!!
Foarte util articolul..i-a sa caut si eu dE ISO asta pt aparatul meu!!!

27.10.2011, 19:03

Excelent articolul uite asa invata omul cat traieste. O sa ma pun si eu cu burta pe carte ca prea sunt pretioase sfaturile tale Gabytza trebuie sa rasfoiesc si eu manualul aparatului meu mai pe indelete

Ina

Ina
04.12.2011, 22:25

Abia acum am gasit articolul asta .... Multumesc, Gabytzule! Nu am timp sa citesc acum toate comentariile , dar voi reveni asupra lor.
Cat despre aparat, eu am facut greseala, anul asta, sa-mi donez aparatul vechi ( un samsung ) si sa-mi iau unul- chipurile mai puternic... - mult mai scump, dar am constatat ca mult mai multe functii avea cel vechi , iar pozele ieseau mult mai luminate, cu nuante de bleu ..... Cel putin, peisajele si portretele ieseau mult mai bine cu aparatul mai vechi si mai ieftin....
Da, conteaza setarile, nu neaparat marca sau pretul aparatului

25.01.2012, 02:20

da ,foarte interesant ; ) nici eu nu stiu inca cum sa fotografiez sa iasa bine..de obicei fac mai multe si poi aleg..problema e ca daca poza e prea profesionala nu reusesc sa o incarc xDxD (..si daca e naspa se incarca repede inca xD grrrr..oricum data viitoare o sa incerc sa caut si eu iso si macro etc...aparatul meu e usor de folosit pentru ca imi ies desene unde dc dau click se reguleaza singur ..daca e vb de mancare su de un apus de soare sau de o petrecere etc..dar cum fac sa le incarc poi??

25.01.2012, 16:20

Foarte interesant articolul! Multumim pentru sfaturi

29.01.2012, 10:06

Foarte util aricolul, multumim gabytzo, datorita tie, am inceput sa fac si eu poze mai bunicele, te pup!!!!

29.01.2012, 10:12

Foarte frumoase pozele tale, ma bucur mult ca ti-am fost de ajutor.

30.01.2012, 13:50

Foarte interesant articolul, numai de învăţat avem de aici. Oare unde eram când l-ai scris?

05.03.2012, 10:49

ce articol interesant,imi place,am mai invatat si eu ceva acum,bravooooooo gaby si multumesc de ponturi

06.04.2012, 14:59

Un articol care cred ca va v-a interesa pe multe ....
totb.ro/10-trucuri-care-fac-mancarea-sa-arate-apetisant-in-fotografii

06.04.2012, 15:01

multumim, Sidy.

10.06.2013, 18:15

28.01.2014, 23:14

Dar ”rețeta” aceasta cum o bag la preferate? Mulțumim!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!