Mierea de albine, cafeaua si scortisoara

Postat de edagia4 in Dieta pe 22 Feb 2012, 13:02

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza

O COMBINATIE CURATIVA 

INTRODUCERE: ¬ S-a descoperit ca o combinatie de miere cu scortisoara poate vindeca majoritatea bolilor. ¬ Mierea este produsa in majoritatea tarilor lumii. ¬ Medicina alternativa Ayurvedica, precum si cea Yunani au utilizat mierea ca remediu vital timp de mai multe secole. ¬ Oamenii de stiinta de astazi accepta si ei mierea ca pe un remediu Ram Ban (foarte eficient) in tratarea multor tipuri de afectiuni. ¬ Mierea poate fi utilizata in multe tipuri de afectiuni fara a avea efecte secundare. ¬ Stiinta contemporana ne spune ca desi mierea este dulce, daca se administreaza in doze corespunzatoare, ca medicament, nu va dauna pacientilor cu diabet. ¬ O revista faimoasa, Weekly World News, care apare in Canada, a publicat in editia din 17 ianuarie 1995 o lista de afectiuni care pot fi vindecate cu ajutorul combinatiei de miere cu scortisoara, in urma studiilor efectuate de savantii occidentali.

ARTRITA ¬ Amestecati o parte de miere in doua parti apa calduta si apoi adaugati o lingurita de scortisoara pudra. Faceti o pasta si masati-o usor in partea de corp care va doare. ¬ Durerea cedeaza in interval de 15 minute, in cele mai multe cazuri. ¬ Pacientii cu artrita isi pot administra zilnic cate o cana de apa fierbinte cu doua linguri de miere si o lingurita de scortisoara pudra.. ¬ Daca remediul se administreaza cu regularitate, chiar si artrita cronica poate fi vindecata. ¬ Intr-un studiu recent efectuat de Universitatea din Copenhaga, s-a constatat ca atunci cand doctorii le-au administrat pacientilor o combinatie de o lingura de miere cu o jumatate de lingurita de scortisoara pudra inainte de micul dejun, timp de o saptamana, din 200 de pacienti tratati, 73 de pacienti au scapat complet de dureri in interval de o luna. Majoritatea acestor pacienti nu puteau merge sau aveau o libertate de miscare restransa, dar dupa terapie, au inceput sa mearga cu mai putine dureri.

CADEREA PARULUI ¬ Cei care au probleme de caderea parului sau calvitie pot aplica pe par o pasta alcatuita din ulei de masline fierbinte, o lingura de miere, o lingurita de scortisoara pudra, inainte de baie, lasand-o sa actioneze aproximativ 15 minute, dupa care se spala parul. ¬ S-a demonstrat ca remediul este eficient si daca se pastreaza timp de 5 minute..

INFECTII URINARE ¬ Luati doua linguri de scortisoara pudra si o lingurita de miere intr-un pahar de apa calduta si beti. Distruge toti germenii din vezica urinara.

DURERI DE DINTI ¬ Faceti o pasta dintr-o lingurita de scortisoara pudra si cinci lingurite de miere si aplicati pe dintele care doare. Remediul se poate aplica de 3 ori pe zi (zilnic) pana cand dintele nu mai doare.

COLESTEROL ¬ Doua linguri de miere si trei lingurite de scortisoara pudra, amestecate cu 450 ml.. de ceai, daca sunt administrate unui pacient care are colesterolul mare, vor reduce nivelul colesterolului din sange cu 10% in interval de 2 ore. ¬ Ca si in cazul pacientilor cu artrita, daca remediul se administreaza de 3 ori pe zi, reduce nivelul colesterolului. ¬ Conform unei informatii publicate intr-o revista medicala, mierea in stare pura consumata zilnic impreuna cu mancarea inlatura problemele de colesterol.

RACELI ¬ Cei care sufera de raceli normale sau severe ar trebui sa ia o lingura de miere calduta cu 1/4 lingurita de scortisoara pudra timp de 3 zile. ¬ Acest remediu vindeca majoritatea cazurilor de tuse cronica, raceala si curata sinusurile. INFERTILITATE ¬ Medicinele alternative Yunani si Ayurvedica au utilizat mierea timp de mai multe secole pentru a fortifica sperma barbatilor. ¬ Daca barbatii impotenti vor lua cu regularitate doua linguri de miere inainte de culcare, problema lor se va rezolva. ¬ In China, Japonia si Orientul Indepartat, femeile sterile, dar si cele care doresc fortificarea uterului, au luat scortisoara pudra, timp de secole. ¬ Femeile sterile pot sa ia un varf de cutit de scortisoara pudra cu o jumatate de lingurita de miere si sa isi frece gingiile cu aceasta combinatie, in mod frecvent pe toata durata zilei, astfel incat combinatia sa se amestece usor cu saliva si sa patrunda in corp. ¬ Un cuplu din Maryland (SUA) nu a putut avea copii timp de 14 ani, pierzandu-si speranta ca vor fi capabili sa procreeze vreodata. Cand au aflat despre acest remediu, atat femeia cat si barbatul au inceput sa consume miere si scortisoara in modul aratat mai sus. Femeia a ramas insarcinata dupa cateva luni si a nascut gemeni la termen.

DERANJAMENTE STOMACALE ¬ Mierea cu scortisoara pudra vindeca durerile de stomac si indeparteaza ulcerele stomacale de la radacina. ¬ BALONARE : In conformitate cu studiile efectuate in India si Japonia, s-a descoperit ca mierea, in combinatie cu scortisoara pudra, ajuta si indeparteaza balonarea si durerile de stomac.

BOLI CARDIOVASCULARE ¬ Faceti o pasta din miere si scortisoara pudra. Ungeti pe paine sau umpleti clatitele cu aceasta pasta in loc de dulceata sau gem si mancati cu regularitate la micul dejun. ¬ Reduce colesterolul din artere si salveaza pacientul de riscul unui atac de cord. ¬ Pentru cei care au suferit deja un atac de cord, urmati acest remediu zilnic, pentru a preveni aparitia unui alt atac. ¬ Consumul cu regularitate al produsului de mai sus reduce dispneea si intareste ritmul cardiac. ¬ In America si Canada , mai multe spitale si-au tratat pacientii cu succes, cand au descoperit ca arterele si venele isi pierd flexibilitatea si tind sa se astupe. Mierea si scortisoara imbunatatesc circulatia sanguina. SISTEMUL IMUNITAR ¬ Utilizarea zilnica a scortisoarei pudra intareste sistemul imunitar si protejeaza organismul impotriva bacteriilor si atacurilor virale. ¬ Oamenii de stiinta au descoperit ca mierea contine diferite vitamine si fier in cantitati mari. ¬ Consumul regulat de miere intareste corpusculii celulari ai leucocitelor care combat bacteriile si afectiunile virale.

INDI G ESTIE ¬ Scortisoara pudra presarata peste 2 linguri de miere administrate inainte de masa, inlatura aciditatea si ajuta la digestia celor mai grele mancaruri.

GRIPA ¬ Un om de stiinta din Spania a demonstrat ca mierea contine un ingredient natural care omoara germenii de gripa, salvand pacientul de la imbolnavire.

LONGEVITATE ¬ Ceaiul cu miere si scortisoara, consumat cu regularitate, incetineste efectele imbatranirii. ¬ Pentru ceai, puneti la fiert 4 linguri de miere, 1 lingura de scortisoara pudra si 3 cani de apa. ¬ Beti 1/4 de cana, de 3 pana la 4 ori pe zi. Va pastreaza pielea sanatoasa si fina si incetineste efectele imbatranirii. ¬ De asemenea, creste speranta de viata, va veti simti mult mai tanar(a) ! ACNEE ¬ Formati o pasta din trei linguri de miere si o lingurita de scortisoara pudra. Aplicati aceasta pasta peste cosuri seara inainte de culcare si spalati-o cu apa calduta, in dimineata urmatoare. Daca tratamentul se aplica timp de doua saptamani, va inlatura cosurile de la radacina.

INFECTII ALE PIELII ¬ Eczemele, herpesul si toate tipurile de infectii ale pielii se vindeca prin aplicarea unei combinatii de miere si scortisoara pudra pe partile afectate.

CURE DE SLABIRE ¬ In fiecare dimineata pe stomacul gol, cu o jumatate de ora inainte de micul dejun si seara inainte de culcare, beti miere si scortisoara pudra fierte intr-o cana de apa. ¬ Daca se administreaza in mod regulat, acest remediu duce la reducerea greutatii chiar si a celor mai obeze persoane. ¬ De asemenea, administrarea cu regularitate a acestui remediu previne depunerea de grasimi in organism, chiar daca persoana respectiva consuma o dieta hipercalorica.

CANCER ¬ Studii recente efectuate in Japonia si Australia au aratat ca s-au tratat cu succes cazuri de cancer stomacal si osos. ¬ Pacientii diagnosticati cu aceste tipuri de cancer ar trebui sa ia zilnic o lingura de miere cu o lingurita de scortisoara pudra timp de o luna, de 3 ori pe zi si sa continue tratamentul prescris de oncolog. Nu strica! OBOSEALA ¬ Studii recente au aratat ca continutul de zahar din miere este mai degraba folositor si nicidecum daunator vitalitatii organismului. ¬ Persoanele de varsta a treia care consuma miere si scortisoara, in parti egale, au mai multa vitalitate si flexibilitate. ¬ Dr. Milton, care a efectuat studii aprofundate in acest subiect, spune ca o jumatate de lingura de miere intr-un pahar cu apa, presarat cu pudra de scortisoara consumata zilnic, dimineata dupa ce ne spalam pe dinti, si din nou dupa amiaza in jurul orei 3.00 atunci cand vioiciunea organismului este in scadere, duce la imbunatatirea vitalitatii organismului, in interval de o saptamana.

HALENA ¬ Locuitorii din America de Sud: Primul lucru dimineata, fac gargara cu o lingurita de miere si scortisoara pudra amestecate in apa fierbinte.. Astfel, respiratia lor isi pastreaza prospetimea pe durata intregii zile.

PIERDEREA AUZULUI ¬ Mierea cu scortisoara pudra, luate zilnic in cantitati egale duc la refacerea auzului.

Arta de a prepara o cafeluta imbatabila

Ceasca de cafea este cea mai buna carte de vizita a gazdei. In cafea, se simte daca stii sa te faci pretuita, sa-ti prezinti rafinamntul sau daca o faci din obligatie, pentru ca asa se cade.

Trebuie talent, ca sa faci o cafeluta buna, dar, daca nu cunosti cateva reguli de baza, totul este degeaba. Cu spiritul lor intrat in proverb, francezii spun ca, atunci cand cafeaua este ispititoare, si gazda devine incantatoare.

Cateva reguli generale
Apa de la robinet strica, din start, cafeluta. Nu poti ascunde senzatia de clor, gustul de metal coclit, si acel iz specific apei statute. Apa fiarta in prealabil nu rezolva decat partial toate acestea. Ideala este apa plata. La apa minerala, nici sa nu te gandesti.

Cafeaua trebuie sa fie in termen de valabilitate si proaspat macinata. Sigilata in vid, este perfecta cand o desigilezi. A doua zi, e buna numai daca a fost tinuta la congelator, in pungi speciale, ermetice. In caz contrar, poti s-o arunci, sau s-o bei in cadru restrans.

Amestecul de cafele te califica pe linie de rafinament, dar trebuie sa te pricepi. Gazdele care se respecta isi incearca totusi propriul amestec, cautandu-si personalizarea in cafea.

Multi prefera cafeaua neindulcita. De aceea, o gazda care isi respecta musafirii le ofera zaharul separat, in pliculete, cubulete sau in zaharnita - cu o lingurita de arigint.

Cafeaua clasica, arhicunoscuta
Fierbi in ibric apa, portionata in prealabil. Cand clocoteste, dai focul foarte mic si rastorni, dintr-o miscare, tot praful de cafea. Daca il introduci "cate putin", ca sa nu dea pe dinafara, obtii mai mult posirca, decat cafea.

Lasi pana e aproape gata sa dea in foc, stingi, aduni cu o lingurita caimacul, pe care il pui in cesti si acoperi ibricul pentru 3-5 minute, dupa care umpli cestile, fara sa amesteci.

Inainte de a pune in cesti, poti adauga o lingurita de rom sau de coniac, daca socotesti ca a cazul. Se exclude whisky, bautura scotiana, care nu cadreaza cu cafeaua, bautura meridionala.

Daca vrei sa faci un plus de regie, pui alaturi, pe o farfurioara de dulceata, putina frisca, batuta cu mixerul. Atentie: frisca din smantana nefermentata. Frisca gata batuta este un surogat si strica gustul rafinat.

Regula: cestile nu se servesc pline ochi. Nivelul potrivit este la 5 mm sub bordura cestii.

Cafeaua turceasca
Nu este usor sa o prepari la bloc, dar, daca stai la vila, merita sa te dai mare. Iti trebuie doar o plita cu focar, jar si cenusa incinsa.

In ibricul cu apa rece, se introduce cafeaua si zaharul. Se asaza ibricul pe plita incinsa si se asteapta veghind; pe de o parte, ajunge incet la fierbere, pe de alta parte, odata ajuns, da rapid in foc.

Inainte de a incepe sa dea in clocot, il scoti de pe plita si il ingropi in cenusa incinsa, cam 30% din inaltimea ibricului.

Supraveghezi atenta: in cenusa incinsa, cafeaua trebuie sa fiarba mocnit, fara sa dea in foc. Ideal ar fi sa dureze 10-15 minute, dar daca "se umfla" trebuie retrasa din cenusa. Reusita se va cunoaste dupa stratul gros de caimac format.

Cafeaua turceasca

se toarna imediat in cesti, impreuna cu caimacul si se serveste fierbinte. Turcii adora cafeaua oparita. In plus, desi tutunul dauneaza grav sanatatii, o cafea turceasca fara o tigara buna, parca n-ar mai fi chiar atat de turceasca.

Cafelele moderne
Cafea vieneza. Se face un amestec de cafea solubila, smantana dulce (nefermentata), sirop, inghetata de vanilie, ciocolata amara rasa si se lasa la frigider. Inainte de servire, se mixeaza bine, se introduce un cub de gheata, se orneaza cu ciocolata rasa si se serveste.

Cafea granita.

Se prepara o cafea tare din praf solubil, se lasa la frigider si se serveste dupa ce i s-a adaugat o lingurita de smantana nefermentata si a fost batuta cu mixerul. Se serveste rece, cu un cub de gheata.

Cafea irish.

Cate doua bucati de zahar cubic (mic) in fiecare pahar, cate 50 ml whisky, cafea tare si foarte calda. Separat, se mixeaza cate o lingurita de smantana nefermentata, care se toarna in pahare incet, ca sa ramana la suprafata. Se poate servi fara lingurita.

Cafea braziliana.

Se fierbe in apa un amestec egal de cafea, cacao si zahar, omogenizate in prealabil. Se toarna in cesti si se serveste calda.

Cafea vieneza melange.

Se bat 4 galbenusuri, cu 125 g de zahar pudra. Se adauga cafea calda si lapte fiert, batand in continuare, pana apare o spuma slaba. Se toarna in pahare mari, incalzite, si se acopera cu smantana.

Cafeaua filtru, cafeaua expresso, presata si altele sunt foarte la moda, recomandate de producatorii aparatelor respective. Retetele se gasesc in prospect, gustul e perfect, aroma de exceptie, dar farmecul romantic al unei cafele ca pe vremuri este doar o amintire.

Sursa - www.casasifamilia.ro

Comentarii (9)

22.02.2012, 17:14

www.casasifamilia.ro
Imi cer scuze ...nu am stiut ca trebuie sa trec si sursa....
Sunt mai noua...
Invat si m-as bucura sa imi spuneti unde gresesc...

23.02.2012, 13:40

suuper

23.02.2012, 22:53

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola