Mustarul

Postat de Miha in Condimente pe 2 Noi 2009, 13:12

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza
Mustarul

Planta de mustar seamana cu cea de broccoli, are flori galbene si frunze verzi si ascutite. Semintele de mustar sunt in pastaile dezvoltate de florile plantei. Recoltarea semintelor se face cu putin timp inainte de coacerea lor.

Enzima care este eliberata din celulele plantei in timpul procesului de uscare da mustarului gustul sau picant.

Exista mai multe soiuri de mustar: negru (cunoscut si ca mustarul olandez, folosit ca pasta), mustarul maro (de la care se folosesc si boabele, in acelasi mod ca si la mustarul alb).

In trecut, romanii foloseau mustarul si ca planta medicinala, in afara de condiment, in 40 de retete de medicamente, recomandate pentru epilepsie, depresie si dureri de ficat.

Boabele de mustar pisate si amestecate cu apa, pot fi folosite pentru comprese pentru intensificarea circulatiei sangelui in cazuri de lumbago, in bolile bronho-pulmonare, in care fac adevarate minuni.

Englezii prefera boabele de mustar proaspat macinate, amestecate cu putina apa si otet. Mustarul devine iute in contact cu apa. Caldura impiedica acest proces, drept urmare mustarul cald are un gust mai putin picant.

Semintele de mustar nu au miros, dar gustul lor devine iute in momentul in care sunt mestecate.

Sunt folosite pentru a asezona carnea afumata si marinatele din peste. intensifica gustul castravetilor conservati in otet, al muraturilor si al mancarurilor cu varza sau al celor cu muschi de vita.

Praful de mustar este bun cu carnea de pui si vita, iar supelor si sosurilor da un gust dulce acrisor.

Boabele de mustar se gasesc in magazinele naturiste si pot fi pastrate intr-un loc rece vreme indelungata.

Retete recomandate:

Cotlet perpelit

Salata de ardei bulgaresti

Salata de cartofi noi cu sunca

Gogosari umpluti cu conopida

Comentarii (1)

07.10.2010, 23:44

Romanii foloseau mustarul si ca planta medicinala, administrata epilepticilor. Foarte bun articolul.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!