Oua de Paste încondeiate

Postat de sultanica in Cu de toate pe 7 Mai 2013, 19:12

Articol pe placul a 3 bucatarasi
comenteaza

 
Hristos a inviat!

De Paste se mananca preparate din miel: drob, friptura, stufat, bors si desigur pasca, cozonac si ciocnim oua vopsite. Mielul pascal este cel mai vechi obicei care isi are originea din vremea robiei evreilor in Egipt. Faraonul nu-i lasa pe iudei sa plece spre Taramul Fagaduintei. Dumnezeu i-a supus pe egipteni la mai multe incercari dramatice. Intaiul nascut din fiecare familie trebuia sa moara.

Pentru a-i feri pe evrei de aceasta cumplita plaga, Dumnezeu i-a sfatuit pe evrei sa taie fiecare familie cate un miel si sa unga pragul usilor si ferestrelor caselor lor cu sange, spre a fi feriti copiii lor, sa consume carnea mielului fripta, cu paine nedospita si ierburi amare... Pentru crestini taierea mielului semnifica sacrificiul lui Hristos pentru eliberarea oamenilor de pacat. Se vopsesc oua rosii deoarece Fecioara Maria , care-si plangea fiul langa crucea pe care era rastignit, avea un cos cu oua. Sangele Fiului a inrosit acele oua....

Se obisnuieste ca dupa slujba de Inviere sa vii acasa si sa te speli cu apa in care se afla un ou rosu si un banut de argint, ca sa fii rumen in obraji, sanatos...curat ca argintul. Apoi toata familia sta la masa, prilej cu care se ciocnesc ouale. Cel batran ciocneste oul celui tanar...

Sa pictez ouale de Paste, pentru mine,  este o placere deosebita. Vopsesc si cateva rosii,  dar ma si delectez pictandu-le... Va prezint sedinta foto cu campionul acestui an, precum si campionul anului trecut. Anexez si o foto ghicitoare... Numai bine!  

Sultanica Popescu

Comentarii (1)

10.05.2013, 22:21

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia