Pastrarea prospetimii carnii cu ajutorul Food Saver - aparatul pentru vidat

Postat de Bucataras in Stop risipei alimentare pe 15 Oct 2015, 14:37

Articol pe placul a 15 bucatarasi
comenteaza

Merisor si retetele ei ne arata pas cum pas cum putem pastra carnea in cele mai bune conditi:

Azi, zi de octombrie-brumar, plec eu la piata cu portofelul nu prea plin, doar cu o suma calculata pentru a cumpara ultimele provizii de fructe si legume proaspete, din care sa imi prepar zacusca, muraturi si alte conserve, ultimele, zic eu, pe anul asta.

Ajung in piata si incep sa studiez, marfa, preturile, cand ma striga nenea macelarul dintr-un colt al pietei:

- Doamna, doamna, am adus carne proaspata de porc si vita, din aia de cereti dumneavoastra cand treceti pe la toneta mea, veniti sa vedeti!

- Multumesc, zic eu, dar acum am venit dupa legume, ca s-a cam dus sezonul lor si vreau sa mai prind si eu ceva marfa buna.

Dar intru totusi in magazinul lui, sa vad despre ce vorbeste.

- Ia uitati ce suculenta este, ce culoare, acum va toc si carne asa cum o doriti dumneavoastra. Haideti, luati acum cat este proaspata! 

Si tot privind la carnea proaspata, mai ales la cea de porc, imi fac eu niste calcule in gand: am mancare facuta pentru doua zile, daca iau carnea de azi, peste doua zile cand vreau sa prepar din ea, nu mai e chiar proaspata. 

Ba mai mult, odata chiar am aruncat niste carne de vita, pentru ca, tinand-o in frigider cateva zile, a prins un miros urat de a trebuit sa curat instant tot frigiderul. Si nu am aruncat numai carnea, ci si alte alimente care imprumutasera acel miros, facand astfel o mare risipa de alimente si bani.

Hmmm, sa iau sa pun cateva pachete la congelator, ca e cam gol si le desfac peste o saptamana, sau sa vin in piata peste o saptamana…

Dar in timp ce eu imi faceam calcule, nenea macelarul imi si tocase 2 kg de carne proaspata, imi si curatase niste muschiulet si niste costite, exact ce stia el ca eu comand de cate ori ii trec pragul magazinului.

Si bine a facut, pentru ca instant mi-am adus aminte ca am cum sa pastrez prospetimea carnii cu ajutorul aparatului pentru vidat FoodSaver de la FoodSaver Romania, de pana la 5 ori mai mult timp decat prin metodele clasice de conservare.

Si iata ca mi-am golit portofelul in buzunarul lui nenea macelarul si am plecat acasa cu carne in loc de legume si fructe, dar a meritat.

O parte din carne am vidat-o in pungile speciale FoodSaver si am pus-o la congelator, iar o parte am vidat-o si am pastrat-o in frigider pentru a o prepara peste cateva zile.

Si uite asa cei de la FoodSaver Romania si cei de la Bucataras.ro mi-au oferit oportunitatea de a spune “stop risipei alimentelor” si le multumesc pe aceasta cale.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (2)

15.10.2015, 15:34

excelent aparatul! eu am alta marca, si pastrez carnea si condimentata , marinata, etc.. e foarte buna

15.10.2015, 18:42

Mi se întâmplă și mie să plec la piață pentru legume/fructe și să las bănuții la pescărie sau măcelărie, și schimb instant meniul Bună treabă face aparatul de vidare

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47