Piersici

Postat de Miha in Fructe pe 23 Oct 2009, 12:50

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza
Piersici

Stimuleaza sucurile gastrice, avand astfel proprietati diuretice si laxative.

Sezonul piersicilor e in lunile iulie si august.

Atunci cand cumparati piersici, alegeti-le pe cele cu goaja ferma si fara lovituri. Evitati-le pe cele verzi, chiar daca ele se inmoaie dupa ce sunt culese, vor fi destul de acre.

Deoarece sunt foarte perisabile cumparati doar atat cat sa consumati in decurs de cateva zile. La temperatura camerei vor rezista in jur de 3-4 zile, iar daca le pastrati la frigider vor rezista cu 1-2 zile mai mult. Nu le spalati decat inainte de a le manca.

Se foloseste la produse de patiserie si deserturi ( jeleu, gem, compot, inghetata), dar si intr-o mare varietate de feluri de mancare cu carne de pui, de porc sau fructe de mare.

Pulpa piersicii se innegreste imediat ce a fost expusa la aer, astfel incat e recomandat a fi consumata imediat sau stropita cu suc de lamaie.

Samburii de piersica au un continut ridicat de acid cianhidric, astfel trebuie de evitat consumul, iar inainte de fierbere sau conservare sa se elimine.

Retete recomandate:

Gem de piersici

Inghetata de nectarine si piersici

Prajitura cu mousse de ciocolata si piersici

Tort Diplomat

 

 

 

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!