Piersici

Postat de Miha in Fructe pe 23 Oct 2009, 12:50

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza
Piersici

Stimuleaza sucurile gastrice, avand astfel proprietati diuretice si laxative.

Sezonul piersicilor e in lunile iulie si august.

Atunci cand cumparati piersici, alegeti-le pe cele cu goaja ferma si fara lovituri. Evitati-le pe cele verzi, chiar daca ele se inmoaie dupa ce sunt culese, vor fi destul de acre.

Deoarece sunt foarte perisabile cumparati doar atat cat sa consumati in decurs de cateva zile. La temperatura camerei vor rezista in jur de 3-4 zile, iar daca le pastrati la frigider vor rezista cu 1-2 zile mai mult. Nu le spalati decat inainte de a le manca.

Se foloseste la produse de patiserie si deserturi ( jeleu, gem, compot, inghetata), dar si intr-o mare varietate de feluri de mancare cu carne de pui, de porc sau fructe de mare.

Pulpa piersicii se innegreste imediat ce a fost expusa la aer, astfel incat e recomandat a fi consumata imediat sau stropita cu suc de lamaie.

Samburii de piersica au un continut ridicat de acid cianhidric, astfel trebuie de evitat consumul, iar inainte de fierbere sau conservare sa se elimine.

Retete recomandate:

Gem de piersici

Inghetata de nectarine si piersici

Prajitura cu mousse de ciocolata si piersici

Tort Diplomat

 

 

 

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

7042 puncte

Rocsi

4413 puncte

Constelatialeu

2471 puncte

mirela0911

2254 puncte

robert_b

2026 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de dovlecei
  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

  • 31

    S

  • 01

    D

  • 02

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.