PIPERUL

Postat de ela in Condimente pe 15 Oct 2010, 18:51

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Piperul este o planta perena cataratoare,cu fructele grupate in ciorchini.Patria piperului este India,iar cu timpul a fost cultivata in Persia,apoi in Grecia.

Piperul este cel mai utilizat condiment in bucatarie.In toata lumea se consuma anual tone de piper,de diferite feluri:negru,verde,alb si rosu.Toate acestea sunt fructele aceleiasi plante,la care difera doar timpul de recoltare sau modul de conservare.

PIPERUL VERDE se recolteaza inainte de maturitate,cand inca nu este copt.Nu se usuca,ci se consuma proaspat sau se conserva si astfel isi pastreaza culoarea verde.

PIPERUL ROSU se recolteaza la maturitate,atunci cand fructul este bine copt,fiind astfel foarte aromat.

PIPERL NRGRU este fructul necopt,care se innegreste prin uscare,este arzator de iute si cel mai utilizat.

PIPERUL ALB este fructul copt,uscat si decorticat.Este cel mai putin iute,dar foarte aromat.

Atunci cand este consumat in cantitati moderate,piperul,pe langa gustul si aroma placuta,are si efecte benefice asupra sanatatii.Ajuta digestia cea mai lenesa,stimuleaza sistemul imunitar,stopeaza varsaturile,contribuie la detoxifiera ficatului,stimuleaza metabolismul,grabeste arderile de grasimi si asigura o circulatie mai buna a sangelui.Dar si cei care au probleme cu indigestia,balonarea sau infectiile repetate in gat,pot consuma acest condiment.Nu se recomanda celor care au sindromul colonului iritabil,care au varice,hemoroizi,gastrita,ulcer gastric si nici hipertensivilor.

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia