Pizza Prosciutto e Funghi si beneficiile ciupercilor din compozitia sa

Postat de RadaMateescu in Legume pe 25 Feb 2013, 15:49

Articol pe placul a 5 bucatarasi
comenteaza

La fel cum in arta, clasicul va ramane intotdeauna in topul preferintelor, indiferent de tendintele actuale, si in materie de mancaruri, putem spune ca ne intoarcem de foarte multe ori la preparate clasice care sunt pe gustul tuturor.

Reteta care urmeaza se incadreaza perfect in tiparul clasicului si poate fi gasita in orice meniu cu preparate italienesti.

Cei care prefera o comanda de mancare la domiciliu pot incerca, cu incredere, retetele delicioase de Prosciutto e Funghi de la orice restaurant.

Daca esti prea obosit dupa o zi la job ca sa iti prepari cina, livrarea de pizza la domiciliu este modul cel mai ieftin si mai placut ca sa te bucuri de o pizza gatita perfect.

Livrarea la domiciliu nu este pentru cineva care-si doreste sa petreaca timp in atmosfera unui restaurant, ci pentru tipul de persoana care vrea sa se relaxeze acasa.

Prosciutto e Funghi este una dintre primele tipuri pizza preparate de bucatarii italieni. Simplitatea retetei si combinatia deosebita a ingredientelor o face sa fie o pizza pe cat de delicioasa, pe atat de sanatoasa, cu un gust greu de uitat. 

Ciupercile reprezinta adevarate oaze de sanatate, astfel ca pizza cu ciuperci, gatita ca la carte, nu poate fi decat extrem de sanatoasa.

Ciupercile pe care le consumam trebuie cumparate doar din locatii autorizate, altfel, exista riscul sa cumparam ciuperci necomestibile care contin alcaloizi. Aceste substante organice toxice produc intoxicatii ale sistemului nervos sau intoxicatii gastrointestinale, asadar, este necesara cea mai mare atentie la cumpararea ciupercilor.

Chiar si ciupercile comestibile pot cauza anumite intoxicatii, daca nu sunt pastrate in conditii optime, astfel, este nevoie de o grija meticuloasa si la pastrarea acestora.

Pentru aceia care prefera sa isi gateasca o pizza chiar in bucataria lor, iata reteta delicioasa de Pizza Prosciutto e Funghi:

    120 gr mozzarella

    1 lingurita ulei de masline

    1 varf oregano uscat

    120 gr prosciutto

    1 lingurita sare

    1 lingurita zahar

    60 gr suc de rosii

    50 gr faina alba

    1 varf piper macinat

    2 buc. ciuperci albe

    10 gr drojdie proaspata

    550 ml apa rece

                      

Mod de preparare:

In oprimul rand, preparam aluatul pentru pizza din 1 kg faina, zahar, sare, 8 linguri ulei de masline, drojdie, apa. Il framantam bine, il lasam la crescut 2 ore, dupa care il impartim in 6 parti egale si sferice.

Luam o parte si o intindem rotund cu sucitorul pe 50 gr faina, pana ajunge la dimensiunea tavii de pizza.

Pozitionam blatul in tava, intindem cu dosul unei linguri sucul de rosii, presaram oregano dupa care radem apoi mozzarella peste sucul de rosii.

Taiem prosciutto in felii subtiri, dupa care taiem fiecare felie in 3 bucati si le asezam peste branza. Curatam ciupercile, le taiem felii si apoi le imprastiem deasupra.

Punem tava in cuptorul incins la 200 grade pentru aproximativ 15-20 de minute. Scoatem totul, stropim cu ulei de masline, presaram piper, dupa care, taiem in 8 felii.

Este foarte important de stiut faptul ca, dintre toate legumele care exista pe suprafata pamantului, ciupercile sunt cel mai bun inlocuitor pentru carne.

Pentru a digera aceste legume, organismul investeste un consum minim de energie.Ciupercile art rebui sa fie consumate in stare proaspata, crude, inabusite sau fripte sau in combinatie cu carbohidrati.

Aceste legume sunt grozave pentru curele de slabire, avand in vedere faptul ca nu contin amidon. Ele pot fi consumate de 3 ori pe saptamana, fara ca organismul sa resimta lipsa carnii si a energiei furnizata de consumul acesteia.

Ciupercile contin apa, saruri minerale si substante organice, avand un gust delicios si si putand fi gatite in multe feluri. Cercetari stiintifice recente au descoperit ca ciupercile au un rol important in intarirea sistemului imunitar, prevenind chiar aparitia tumorilor canceroase.

Un  pumn de ciupercute contine o cantitate de potasiu mai mare decat o portocala, iar, in caz ca nu stiati, potasiul contribuie la reglarea tensiunii arteriale. Continutul lor este foarte bogat in zinc, astfel ca ciupercile reprezinta un remediu excelent in lupta impotriva starilor de anxietate, a depresiei si a stresului. Consumand doar trei ciupercute pe zi asiguram organismului nostru cantitatea optima de vitamina B12.

Ciupercile sunt bogate in fibre, vitamine din complexul B: B1, B2, B3, B6 si acid folic, combatand oboseala. Consumul acestora este indicat indeosebi in astenii si in starile de epuizare fizica.

Asa ca, nu va feriti de aceste minuni ale naturii si consumati-le de cate ori aveti ocazia, incercand, totodata, delicioasa reteta de pizza Proscuitto e Funghi !

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]