Dieta cu carne de pui

Postat de RadaMateescu in Dieta pe 28 Feb 2013, 10:02

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza
Dieta cu carne de pui

Dieta cu carne de pui este o varianta de dieta bazata pe proteine care mizeaza pe un truc foarte eficient de a pacali organismul sa arda surplusul de grasime depozitat in tesutul adipos. Va prezentam secretele acesteia, alaturi de o reteta gustoasa de pizza cu pui.

                                     

Oriunde privim in jur gasim anunturi, reclame si produse care ne promit ca ne vor scapa de kilogramele in plus ca prin minune, fara prea multe batai de cap. Metodele de slabit s-au transformat intr-o adevarat industrie unde doar cu greu mai putem distinge ce e cu adevarat sanatos si eficient pentru sanatate de produsele sau tehnicile care nu functioneaza. Dietele pe baza de carne de pui sunt la mare cautare in ziua de azi.

Secretul dietei cu carne de pui este sa consumi mai multe proteine decat carbohidrati, astfel incat organismul sa inceapa sa consume din propriile grasimi acumulate. Acest fapt are drept rezultat scaderea in greutate, deoarece carbohidratii asigura 55% din caloriile de care avem nevoie zilnic, in timp ce proteinele produc doar 30% din calorii.

Carnea de pui este o sursa excelenta de proteina, vitamina B si minerale precum: fier, seleniu si zinc, pe langa aportul de energie pe care-l aduce corpului nostru. Prajita, fiarta sau la gratar, aromatizata cu diverse condimente, carnea de pui este mai mult necesara intr-o alimentatie sanatoasa. Ne referim aici, desigur, la carnea de pui lipsita de orice urma de hormoni sau alte substante daunatoare organismului pasarii si, desigur, al nostru.

Pieptul este cea mai slaba parte, dar cu conditia ca pielita sa fie indepartata, deoarece contine prea multe grasimi saturate.

Dietele cu carne de pui se bazeaza cel mai mult pe consumul de piept de pui pregatit la gratar, dar si pe supele de pui sau sunca de pui.

O dieta cu canre de pui ar trebui tinuta circa 2-3 saptamani pentru a avea ca rezultat pierderea a aproximativ 5 kilograme, insa asta doar in cazul in care se respecta cu sfintenie programul zilnic al dietei. Astfel de diete este sanatos sa fie tinute cam o data pe an, pentru a evita aparitia complicatiilor.

Dieta pe baza de carne de pui este disponibila in mai multe variante, majoritatea bazandu-se pe un pranz alcatuit din 200 g de piept de pui la gratar si o salata verde sau de cruditati.

Orice dieta cu o schema bine definita contine fructe si legume proaspete, lactate dietetice, oua si cereale integrale. Extrem de importanti sunt si cei doi litri de lichide obligatorii in orice dieta, precum si exercitiile fizice regulate.

Cei care intentioneaza sa urmeze dieta cu carne de pui sunt sfatuiti de catre expertii nutritionisti sa fie atenti la efectele adverse care pot sa apara dupa terminarea unei cure de carne de pui. Regimul acesta alimentar poate schimba metabolismul datorita numarului foarte mic de carbohidrati care are ca efect scaderea in greutate, dar, pe de alta parte, provoaca dureri de cap, nervozitate, ameteli, probleme cu rinichii, palpitatii.

 

Pentru aceia dintre voi care se multumesc sa consume carnea de pui moderat, alaturi de alte alimente sustinand un mod de hranire de genul „cate putin din fiecare” am pregatit o reteta gustoasa de pizza cu pui si mozzarella.

Sunt foarte numeroase motivele pentru care atat de multi consumatori prefera pizza altor tipuri de mancare disponibile pe piata. Printre acestea, se numara natura versatila a pizzei, accesul extrem de usor la aceasta – restaurante, livrarea de pizza la domiciliu – si faptul ca reprezinta o mancare extrem de sanatoasa cand este gatita ca la carte. Pe de alta parte, pizza iti ofera o paleta extrem de larga de gusturi si arome. De pilda, iubitorii de branza pot alege pizza cu branzeturi, pentru vegetarieni exista optiunea pentru pizza vegetariana si, mai mult, exista o gramada de combinatii de arome si condimente care sa transforme pizza in cea mai delicioasa mancare.

Pizza e disponibila peste tot, o gasesti la fiecare colt de strada, orasele sunt impanzite de pizzerii si restaurante care o gatesc, fapt care constituie principalul motiv pentru care pizza este un fel de mancare atat de cautat, iar afacerile cu pizza delivery si comenzi online pentru mancare au un succes enorm.

Spre deosebire de alte mancaruri de genul fast food, pizza poate constitui o dieta de-a dreptul sanatoasa, reprezentand un fel de mancare plin de substante nutritive.

Pentru aceia dintre voi care, in locul livrarii de mancare la domiciliu, prefera sa isi gateasca acasa, iata si delicioasa reteta de pizza cu pui.

                                   

Ingrediente:

2 oua, 250g iaurt, 3 linguri ulei, faina, 1/2 praf de copt,50 g margarina pentru uns tava

150g sunca,300 g piept de pui fiert, 150-200g mozzarella

Mod de preparare:

Batem albusurile spuma, galbenusurile le frecam cu un praf de sare si le adaugam peste albusuri.

In continuare adaugam iaurtul, uleiul, praful de copt stins cu un pic de otet si faina cernuta in prealabil amestecand de sus in jos.

Vom obtine un aluat de consistenta unei smantane groase. Ungem o tava cu margarina si turnam compozitia, modeland-o cu ajutorul unei linguri.

Deasupra compozitiei presaram sunca si pieptul de pui, ambele taiate felii.

Dam totul  la cuptor la foc mic, fara sa uitam ca acesta trebuie preincalzit.

Totul va fi gata in aproximativ 25 de minute si apoi vom rade pe deasupra mozzarella.

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]