Branza mozzarella, o bucatica de sanatate

Postat de RadaMateescu in Alimente pe 8 Ian 2013, 10:22

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza
Branza mozzarella, o bucatica de sanatate

Un adevarat deliciu, Mozzarella poate fi consumata ca atare sau poate fi inclusa intr-o pizza sau o salata alaturi de busuioc si rosii proaspete. Va prezentam o reteta de pizza cu mozzarella dar si cateva locuri de unde puteti comanda mancare la domiciliu, restaurante in care se prepara o pizza cu mozzarella excelenta.

           

Adevarata branza Mozzarella este o branza moale si proaspata, fiind produsa, in mod traditional, numai din lapte de bivolita. Acesta este bogat in grasimi si contine mai multe proteine decat laptele de vaca, fapt care transforma acest lapte intr-unul ideal pentru producerea sortimentului delicios de branza numit mozzarella.

Mozarella este extrem de benefica sanatatii, avand cu 60% mai mult calciu si continand cu 40% mai putin colesterol decat laptele de vaca. Din aceste cauze, acest produs reprezinta optiunea naturala pentru orice familie.

Branza mozzarella este una foarte speciala, deoarece este cu mult superioara celei produse din lapte de vaca, oferind branzei o textura mai fina, mai moale si o aroma mai mult decat delicioasa. De gustul branzei mozzarella te poti bucura din plin atunci cand o consumi proaspata.

Mozarella poate fi consumata ca atare dar este mult mai delicioasa daca este inclusa intr-o salata, in compania busuiocului si a rosiilor proaspete; ea este o branza versatila, putand fi folosita pentru a adauga aroma sa speciala si textura sa fina multor feluri de mancare calda.

                       

Cei mai multi consumatori gurmanzi prefera pizza in locul altor tipuri de mancare fast- food disponibile pe piata din mai multe motive. Unul dintre acestea ar fi ca, spre deosebire de restul mancarilor de la fast-food uri, pizza, cand este gatita ca la carte, constituie o mancare si o dieta sanatoasa pentru oricine. Iar, pe de alta parte, pizza ofera o paleta extrem de larga de gusturi si arome. Iubitorii de branza pot alege pizza cu branzeturi, pentru vegetarieni exista optiunea pentru pizza vegetariana si, mai mult, o gramada de combinatii de arome si condimente pot transforma pizza in cea mai delicioasa mancare.

Pizza este si usor de gasit, fiind disponibila in intreg orasul impanzit in ziua de azi cu pizzerii si restaurante care o servesc, afacerile culinare cu pizza beneficiind de un succes enorm.

Dupa oboseala acumulata pe parcursul unei zile incarcate cu treburi mundane, comenzile de mancare acasa reprezinta modul cel mai ieftin, mai rapid si mai placut ca sa te bucuri de o pizza gatita perfect. In Satu Mate, restaurantele care ofera unele dintre cele mai delicioase soiuri de pizza sunt Ali-Baba de unde nu trebuie ratata sub nici o forma Pizza Mozzarella, Piedone care gateste o Quattro Formaggi cu sos de pizza, cascaval, mozarella, gorgonzola, parmesan de te lingi pe degete, Al Capone cu a sa Quattro Formaggi cu sos, cascaval, mozzarella, parmezan, mucegai albastru si oregano si, nu in ultimul rand, restaurantul Don Corleone cu un meniu pe cat de variat, pe atat de delicios.

Pentru cei dintre voi care sunt, insa, adeptii gatitului acasa, in continuare, va vom prezenta o reteta de pizza cu rosii, sunca si mozzarella pe care o puteti prepara chiar la voi in bucatarie. 

 

Ingrediente pentru pizza cu rosii, sunca si mozzarella:

Topping pizza: mozzarella, sunca, frunze busuioc, 10 g parmezan ras

Aluat pufos de pizza: 300 g faina, 30 g unt, 150 ml lapte caldut, 25 g drojdie, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita zahar

Aluat subtire, crocant de pizza: 200 g faina, 125 ml apa calda, 1 lingura ulei masline, 20g drojdie, 1/3 lingurita sare, 1 lingurita zahar

Modul de preparare:

Aluatul pufos pentru pizza:

Se freaca drojdia cu zaharul, apoi, se adauga 100 ml lapte caldut, 120 g faina, se amesteca si se lasa 15 minute la loc cald sa creasca, acoperit cu un prosop.

In continuare, se adauga restul de lapte, oul, untul topit, faina si se framanta 5 minute. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul, intr-un vas presarat cu faina si acoperit cu un prosop. Se scoate apoi din vas, se pune pe masa presarata cu faina, se framanta un pic pentru a nu avea bule mari de aer si se intinde cu sucitorul intr-un strat de 5-7 mm grosime. Acesta se aseaza ulterior in tava de pizza, unsa in prealabil cu unt.

Pizza cu aluat pufos se coace mai lent, asadar, o vom tine mai mult timp in cuptor.

Aluatul crocant pentru pizza:

Intindem faina pe masa de lucru, facem o adancitura in mijlocul gramezii de faina. In aceasta adancitura frecam drojdia cu zaharul; lasam 5 minute sa inceapa sa fermenteze, si adaugam apa calduta si uleiul.

Cu o furculita, inglobam treptat faina de pe margine, cu miscari in spirala. Cand devine suficient de gros aluatul, se inglobeaza restul de faina, amestecand si framantand cu mainile timp de 5 minute. Aluatul de pizza se lasa apoi la crescut, intr-un vas presarat cu faina si acoperit cu un prosop, pana cand isi dubleaza volumul.

Il luam din vas si il framantam 1 -2 minute pentru a nu avea bule mari de aer in coca, il intindem cu sucitorul pe masa presarata cu faina, intr-un strat de 2-4 mm grosime, si astfel, am obtinut aluatul crocant de pizza.

Ungem tava cu ulei de masline si punem blatul de pizza in ea. Aluatul subtire pentru pizza se coace mai repede, insa necesita precautii speciale pentru a se gati perfect, fiind de regula folosit in cuptoare speciale pentru pizza. In casa, el poate fi preparat daca punem sub tava de pizza o placa groasa de piatra, care sa se incinga in cuptor 1 ora inainte de a pune pizza pe ea.

Pizza cu rosii, sunca si mozzarella:

Ungem blatul de pizza cu sos de rosii pentru pizza, presaram mozzarella, sunca, frunze de busuioc, parmezan ras si o dam la cuptor 10 - 35 minute, in functie de blatul folosit si de tipul cuptorului. Pizza este gata si o servim cu pofta !

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06