Branza mozzarella, o bucatica de sanatate

Postat de RadaMateescu in Alimente pe 8 Ian 2013, 10:22

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza
Branza mozzarella, o bucatica de sanatate

Un adevarat deliciu, Mozzarella poate fi consumata ca atare sau poate fi inclusa intr-o pizza sau o salata alaturi de busuioc si rosii proaspete. Va prezentam o reteta de pizza cu mozzarella dar si cateva locuri de unde puteti comanda mancare la domiciliu, restaurante in care se prepara o pizza cu mozzarella excelenta.

           

Adevarata branza Mozzarella este o branza moale si proaspata, fiind produsa, in mod traditional, numai din lapte de bivolita. Acesta este bogat in grasimi si contine mai multe proteine decat laptele de vaca, fapt care transforma acest lapte intr-unul ideal pentru producerea sortimentului delicios de branza numit mozzarella.

Mozarella este extrem de benefica sanatatii, avand cu 60% mai mult calciu si continand cu 40% mai putin colesterol decat laptele de vaca. Din aceste cauze, acest produs reprezinta optiunea naturala pentru orice familie.

Branza mozzarella este una foarte speciala, deoarece este cu mult superioara celei produse din lapte de vaca, oferind branzei o textura mai fina, mai moale si o aroma mai mult decat delicioasa. De gustul branzei mozzarella te poti bucura din plin atunci cand o consumi proaspata.

Mozarella poate fi consumata ca atare dar este mult mai delicioasa daca este inclusa intr-o salata, in compania busuiocului si a rosiilor proaspete; ea este o branza versatila, putand fi folosita pentru a adauga aroma sa speciala si textura sa fina multor feluri de mancare calda.

                       

Cei mai multi consumatori gurmanzi prefera pizza in locul altor tipuri de mancare fast- food disponibile pe piata din mai multe motive. Unul dintre acestea ar fi ca, spre deosebire de restul mancarilor de la fast-food uri, pizza, cand este gatita ca la carte, constituie o mancare si o dieta sanatoasa pentru oricine. Iar, pe de alta parte, pizza ofera o paleta extrem de larga de gusturi si arome. Iubitorii de branza pot alege pizza cu branzeturi, pentru vegetarieni exista optiunea pentru pizza vegetariana si, mai mult, o gramada de combinatii de arome si condimente pot transforma pizza in cea mai delicioasa mancare.

Pizza este si usor de gasit, fiind disponibila in intreg orasul impanzit in ziua de azi cu pizzerii si restaurante care o servesc, afacerile culinare cu pizza beneficiind de un succes enorm.

Dupa oboseala acumulata pe parcursul unei zile incarcate cu treburi mundane, comenzile de mancare acasa reprezinta modul cel mai ieftin, mai rapid si mai placut ca sa te bucuri de o pizza gatita perfect. In Satu Mate, restaurantele care ofera unele dintre cele mai delicioase soiuri de pizza sunt Ali-Baba de unde nu trebuie ratata sub nici o forma Pizza Mozzarella, Piedone care gateste o Quattro Formaggi cu sos de pizza, cascaval, mozarella, gorgonzola, parmesan de te lingi pe degete, Al Capone cu a sa Quattro Formaggi cu sos, cascaval, mozzarella, parmezan, mucegai albastru si oregano si, nu in ultimul rand, restaurantul Don Corleone cu un meniu pe cat de variat, pe atat de delicios.

Pentru cei dintre voi care sunt, insa, adeptii gatitului acasa, in continuare, va vom prezenta o reteta de pizza cu rosii, sunca si mozzarella pe care o puteti prepara chiar la voi in bucatarie. 

 

Ingrediente pentru pizza cu rosii, sunca si mozzarella:

Topping pizza: mozzarella, sunca, frunze busuioc, 10 g parmezan ras

Aluat pufos de pizza: 300 g faina, 30 g unt, 150 ml lapte caldut, 25 g drojdie, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita zahar

Aluat subtire, crocant de pizza: 200 g faina, 125 ml apa calda, 1 lingura ulei masline, 20g drojdie, 1/3 lingurita sare, 1 lingurita zahar

Modul de preparare:

Aluatul pufos pentru pizza:

Se freaca drojdia cu zaharul, apoi, se adauga 100 ml lapte caldut, 120 g faina, se amesteca si se lasa 15 minute la loc cald sa creasca, acoperit cu un prosop.

In continuare, se adauga restul de lapte, oul, untul topit, faina si se framanta 5 minute. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul, intr-un vas presarat cu faina si acoperit cu un prosop. Se scoate apoi din vas, se pune pe masa presarata cu faina, se framanta un pic pentru a nu avea bule mari de aer si se intinde cu sucitorul intr-un strat de 5-7 mm grosime. Acesta se aseaza ulterior in tava de pizza, unsa in prealabil cu unt.

Pizza cu aluat pufos se coace mai lent, asadar, o vom tine mai mult timp in cuptor.

Aluatul crocant pentru pizza:

Intindem faina pe masa de lucru, facem o adancitura in mijlocul gramezii de faina. In aceasta adancitura frecam drojdia cu zaharul; lasam 5 minute sa inceapa sa fermenteze, si adaugam apa calduta si uleiul.

Cu o furculita, inglobam treptat faina de pe margine, cu miscari in spirala. Cand devine suficient de gros aluatul, se inglobeaza restul de faina, amestecand si framantand cu mainile timp de 5 minute. Aluatul de pizza se lasa apoi la crescut, intr-un vas presarat cu faina si acoperit cu un prosop, pana cand isi dubleaza volumul.

Il luam din vas si il framantam 1 -2 minute pentru a nu avea bule mari de aer in coca, il intindem cu sucitorul pe masa presarata cu faina, intr-un strat de 2-4 mm grosime, si astfel, am obtinut aluatul crocant de pizza.

Ungem tava cu ulei de masline si punem blatul de pizza in ea. Aluatul subtire pentru pizza se coace mai repede, insa necesita precautii speciale pentru a se gati perfect, fiind de regula folosit in cuptoare speciale pentru pizza. In casa, el poate fi preparat daca punem sub tava de pizza o placa groasa de piatra, care sa se incinga in cuptor 1 ora inainte de a pune pizza pe ea.

Pizza cu rosii, sunca si mozzarella:

Ungem blatul de pizza cu sos de rosii pentru pizza, presaram mozzarella, sunca, frunze de busuioc, parmezan ras si o dam la cuptor 10 - 35 minute, in functie de blatul folosit si de tipul cuptorului. Pizza este gata si o servim cu pofta !

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola