Paste cu dovlecei si ricotta

Postat de RadaMateescu in Tehnici pe 9 Apr 2013, 10:57

Articol pe placul a 11 bucatarasi
comenteaza
Paste cu dovlecei si ricotta

Iata o reteta grozava de paste cu dovlecei si ricotta care poate fi pregatita chiar acasa catre dumneavoastra sau pentru aceia care nu dispun de timp destul, poate fi comandata in cadrul restaurantelor care efectueaza livrari de mancare la domiciliu.

 

Ingrediente:

  • 300 grame paste
  • o salota, pe care o tocam fin
  • doua linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 250 grame ricotta
  • 50 grame de parmezan
  • Busuioc tocat si cateva fire pastrate intregi
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 4 dovlecei feliati
  • 50 grame seminte prajite de pin

Mod de preparare

Pentru inceput incingem uleiul intr-o tigaie incapatoare. Apoi, sotam salota si dovleceii timp de aproximativ 8 minute pana cand devin moi. In momentul in care incep sa capete culoare, adaugam usturoiul si mai lasam doua minute.

Pastele le vom fierbe conform instructiunilor de pe pachet, dupa care le scurgem bine, insa mai pastram deoparte putina apa. Apoi amestecam pastele cu dovleceii si cu busuiocul, cu coaja rasa de lamaie, semintele de pin si parmezanul. Asezonam, presaram ricotta si amestecam.

Cand servim, preparam putin parmezan pe deasupra si decoram cu frunze de busuioc.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Comentarii (4)

10.04.2013, 09:08

10.04.2013, 09:10

Am o nelămurire, de ce postezi rețetele la articole??? Nu e mai simplu la rețete? Te-am găsit greu printre articole!

20.05.2013, 12:20

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo

de Adele 5

ieri la 23:39

Briose cu frisca si ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 22:35

Piure in trei culori

de Camelya 4

ieri la 20:39

Cozonac fara framantare

ieri la 20:10