Portocalele - mai mult decat o sursa de vitamina C

Postat de Adinuta in Fructe pe 15 Noi 2011, 20:30

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza
Portocalele - mai mult decat o sursa de vitamina C

Istoria acestor fructe a inceput in urma cu cateva mii de ani in Asia, din regiunea  de sud a Chinei pana in Indonezia, de unde s-au extins in India. Candva in jurul secolului 15, cateva grupuri de exploratori europeni au gasit portocale in Asia si au decis sa le aduca in Europa.

Ele sunt si printre cele mai consumate fructe din lume. Sunt excelente ca si gustare, servite la micul dejun si un ingredient potrivit atat in retete dulci si sarate. Sunt de asemenea nutritive si satioase, bogate in vitamine. Insa pe langa aportul de vitamina C, portocalele au si alte beneficii pentru sanatate.

Limonoidele

Portocalele sunt o sursa excelenta de limonide. Acestea sunt fitochimicale care se gasesc in numeroase citrice si care lupta impotriva cancerului bucal, de plamani, mamar, al stomacului si colonului. Limonoidele care se gasesc in citrice pot ramane in corpul nostru timp de 24 de ore, ajutand astfel la impiedicarea profilerarii celulelor canceroase pentru mai mult timp decat fenolii care se gasesc in ceaiul verde si care raman activi pentru 4-6 ore.

Herperidina

Portocalele contin si o molecula flavonoida numita herperidina. Aceasta scade nivelul colesterolului si al tensiunii sangvine. Este de asemenea anti-inflamatoare. De retinut este insa ca herperidina se gaseste cel mai mult in coaja si pielea alba a portocalei, de aceea se recomanda ca aceasta pielita sa nu fie inlaturata cu totul.

Eficiente in tratarea pietrelor la rinichi

O metoda naturala de a scapa de pietrele la rinichi este de a bea un litru de suc de mere, grepfruit sau portocale zilnic, acest lucru determinand o crestere a nivelului Ph-ului din urina ceea ce duce la scaderea riscului formarii de pietre de calciu.

Cancerul de plamani

Portocalele contin  criptoxantina care este foarte eficienta in prevenirea cancerului de plamani, de aceea protejeaza-ti organismul de radicalii liberi mancand mai multe portocale.

Foto: ireallylikefood.com

Comentarii (4)

16.11.2011, 21:34

chiar a inceput sezonul lor,asa ca sa le consumam cat mai mult!!!

Lau

Lau
17.11.2011, 08:48

interesant

01.12.2011, 09:13

super articol...

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!