Pudra de marar

Postat de adnia in Condimente pe 23 Ian 2013, 20:07

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza

Condimentele sunt utilizate dintotdeauna in prepararea mancarurilor si deserturilor. pe langa savoarea deosebita pe care o dau preparatelor, ele au si propietati curative.
Eu una le folosesc foarte mult in bucatarie si m-am gandit sa postez din cand in cand cate o "tableta" de sanatate prin intermediul lor. Vedeta zilei de astazi este Mararul!
Acesta poate fi utilizat atat in forma proaspata, cat si uscata (nu doar frunzele, ci si semintele). Dupa cum spuneam, mararul este o planta aromatica destul de puternica ce da un gust deosebit mancarurilor, dar in scop medicinal, este eficient si in:
-reglarea tractului digestiv
-tratarea insomniilor, dizinteriilor, diareelor
-reglarea tulburarilor menstruale
-tratarea afectiunilor respiratorii minore
-lupta impotriva cancerului

Cred ca majoritatea sosurilor si mancarurilor contin si marar in stare proaspata...dar ce facem iarna?
Ca sa pot pastra parfumul si gustul mararului nealterate, eu folosesc seminte de marar uscate, pe care le macin, pana obtin o pudra fina (foarte concentrata) si pe care o pastrez intr-un borcanel inchis ermetic, iar cand am nevoie, adaug putina pudra in mancaruri. Iubitorii de astfel de plante aromatice sigur ii vor simti savoarea si se vor bucura din plin de beneficiile sale.

Comentarii (8)

24.01.2013, 07:48

Interesanta chestie

24.02.2013, 19:32

interesant!

24.03.2013, 20:53

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

ieri la 21:03

Placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras roșu

de oanapl 7

ieri la 15:45

Briose cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 7

pe 21.09 la 23:18

Tarta cu branza si oua de prepelita

de oanapl 7

pe 21.09 la 21:30

Reteta de desert austriac

de dantes 5

pe 20.09 la 10:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2416 puncte

Catalina L

2339 puncte

Rocsi

1852 puncte

Panacris

1231 puncte

gaby_duceag

1204 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]