Verdeturi pentru iarna

Postat de Ina in Condimente pe 8 Iul 2011, 18:28

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

Intrucat in aceasta perioada curtea-mi e plina de verdeturi aromate,  m-am apucat sambata de taiatul lor si pregatitul pentru iarna. Niciodata nu-mi lipsesc verdeturile din congelator, (inca mai am si in acest moment pungi puse anul trecut la pastrare) iar mancarurile pregatite pe perioada iernii au aceeasi savoare ca vara. 

Dupa ce le-am taiat si  am indepartat partile uscate sau ingalbenite de mana, am spalat la jet de apa rece frunzele si le-am  imprastiat pe o masa pentru scurgerea / evaporarea apei .

Frunzele se toaca marunt, asa cum le tocam cand le punem in mancare ( eu am folosit cutitul de la robot ) , apoi le punem in pungi curate, pe care le rulam si le punem in congelator. Iarna este suficient sa rupem bucati din sulul congelat , pe care le vom pune direct in oala cu mancare, in stare congelata. Se vor desprinde foarte usor, daca sunt fara apa, bine zvantate.

Mararul se pastreaza foarte bine in borcan, presarat cu sare, la frigider. Nu este nevoie sa-l toci, eu il pastrez sub forma de fire lungi, pentru a-l putea folosi  iarna in functie de nevoi : tocat sau frunzulite intregi. 

Daca la leustean, patrunjel si telina am taiat si tulpinile, la marar am avut grija sa adun doar frunzele, tulpinile lasandu-le sa infloreasca si sa faca seminte, pentru ca apoi sa le tai si sa le pastrez in stare uscata pentru aromatizarea borsului  pentru ciorbe.

 

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (12)

14.07.2011, 17:38

Ina

21.07.2011, 12:06

Si eu mararul il pun tot in mai multe transee, (ultima data am pus la inceputul lui iunie un rand) ca sa ma pot bucura de el verde toata vara La fel le pun si eu, la congelator, doar ca nu le pun tocate....le fac un fel de sul, le invelesc cu folie alimentara, si iarna cand am nevoie de ele tai din sul exact cat imi trebuie A, si de la leustean si in special de la telina eu opresc tijele, pe care le pun separat in alte pungute, tot la congelator. Noua ne plac pt ca sunt aromate, si daca le adaugi in mancare la final, sunt si crocante

31.07.2011, 21:54

Si eu pun la congelator ,dar in tavitele ptr.cuburi de gheata.Asa le am portionate gata ptr. iarna.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte Bostanei
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa gulas la slow cooker Crock Pot

de katty 6

ieri la 19:48

Desert tort cu crema de mascarpone cu frisca si afine

de RODIMUR 7

ieri la 13:36

Vinete cu chorizo si parmezan la cuptor

pe 18.10 la 22:41