Leustean

Postat de Miha in Condimente pe 28 Oct 2009, 10:03

Articol pe placul a 0 bucatarasi
comenteaza
Leustean

Este o planta perena, ce are o radacina cu multe ramificatii din care rasar plante tinere, formand frunze in forma de pana.

Frunzele contin uleiuri ce scad tensiunea si stimuleaza diureza, tanin si substante amare ce au o puternica actiune terapeutica asupra aparatului respirator, sistemului endocrin si a celui imunitar.

Ceaiul preparat din seminte de leustean diminueaza rapid durerile de stomac.

Este folosit pentru asezonarea supelor, tocanitelor, a muraturilor si a otetului.

Il gasim in piata pana in luna septembrie sau chiar mai tarziu.Se pastreaza la frigider pana la 7 zile. Se poate pune la uscat, apoi se va macina si se va pastra intr-un recipient etans.

Pentru a-si pastra aroma se recomanda a pune leusteanul doar la sfasitul prepararii mancarii.

Poate fi combinat cu oregano, piper negru si marar.

Retete recomandate:

Ciorba de fasole in paine

Ciorba de miel

Fasole cu ciolan afumat

Bors moldovenesc de vita

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia