Reteta anului 2015

Postat de Bucataras in Concurs pe 11 Ian 2016, 12:22

Articol pe placul a 39 bucatarasi
comenteaza
Reteta anului 2015

Dragi bucatarasi, iata-ne ajunsi cu bine la inceputul lui 2016. E timpul sa rememoram momentele, dar si retetele frumoase din anul tocmai incheiat. Asadar, conform traditiei Bucataras, a venit timpul sa alegem Reteta anului 2015!

Va invit sa revedeti retetele postate de voi in 2015 pe site si sa le alegeti pe cele care vi se par cele mai valoaroase pentru fiecare categoria de concurs la care va propuneti sa participati: Aperitive/Garnituri, Supe/Ciorbe, Fel principal, Desert.

Juriul va analiza si alege cele mai bune 25 retete ale fiecarei categorii. Acestea vor fi decise de numarul de voturi ale la publicului, care este necesar sa fie de minim 30 pentru a clasa reteta in top.

Criteriile de jurizare vor fi: complexitatea retetei, descrierea modului de preparare, calitatea fotografiilor.

Premiile sunt frumoase si stau bine in bucataria oricarui bucataras priceput. Chiar si cei care voteaza pot castiga premii surpiza, astfel incat va fi placut sa va invitati prietenii sa vizioneze cele mai bune retete ale anului propuse de bucatarasi si sa le aprecieze pe cele favorite.

Regulamentul pe scurt este urmatorul:

data de start inscriere: 11.01.2016, ora 12:00

• data de oprire inscriere: 17.01.2016, ora 23:59

Inscrierea se va face prin accesarea linkului http://www.bucataras.ro/concurs/propune si va fi validata sau nu dupa ce au fost introduse toate elementele cerute in aceasta pagina (foto reteta, link valid catre pagina din Bucataras.ro in care este postata reteta ce se doreste a fi inscrisa, titlul retetei, categoria).

Vor fi 4 categorii: Aperitive/Garnituri, Supe/Ciorbe, Fel principal, Desert

Trebuie respectate urmatoarele elemente:

- Dimensiunea recomandata a imaginii uploadate este de 220x220 pixeli
- Imaginea uploadata nu trebuie sa depaseasca 1M
- Linkul sa fie catre pagina din www.bucataras.ro (permalink)
- Titlu sa fie sugestiv dar sa nu depaseasca 60-70 de caractere

Reteta va fi considerata intrata in concurs in momentul in care este aprobata de administratorii siteului www.bucataras.ro si este astfel afisata pe pagina concursului din sectiunea - Concurs „Reteta anului 2015“.

Pentru a fi aprobata, reteta culinara trebuie sa indeplineasca 3 conditii:

a) sa aiba o fotografie de buna calitate a produsului finit
b) sa aiba modul de preparare scris complet
c) sa fie plasata corespunzator pe una dintre categoriile: aperitiv, supa/ciorba, fel principal, desert

2. Votarea: Se voteaza o singura data pe zi per IP pe fiecare categorie. Este necesar sa ai cont si sa fii logat pe bucataras.ro pentru a vota!

 • data de start: 18.01.2016 ora 06.00

 • data de oprire: 24.01.2016 ora 23:59

Un user poate vota o singura data pe zi pentru fiecare categorie: Aperitiv / Supe&ciorbe / Felul principal / Desert

Orice tentativa de fraudare se pedepseste cu eliminarea retetei din concurs. Exemple:

- Voturi realizate prin intermediul unor programe/scripturi ce au ca scop inregistrarea falsa de voturi pentru un utilizator

- Voturi succesive de la aceeasi adresa IP sau adrese IP diferite, ce nu pot fi rezultatul unei activitati normale de votare de la vizitatori diferiti

3. Clasamentul voturilor

La finalul perioadei de votare, pe fiecare categorie vor fi intocmite topuri in functie de numarul de voturi.

Se vor califica in faza de jurizare primele 25 retete de pe fiecare categorie, care au strans insa un minim de 30 de voturi.

ATENTIE! Daca o reteta nu atinge un minim de 30 de voturi, nu va intra in faza de jurizare, chiar daca se afla in top 25 al categoriei

4. Faza jurizarii, stabilirea cistigatorilor: 25.01. – 31.01.2016

Jurizarea va fi efectuata de un juriu. Fiecare membru al juriului va face un top 10 al sau pentru fiecare categorie de concurs. Retetele din fiecare top 10 al juriului vor primi puncte astfel:

Locul 1 – 10 puncte

Locul 2 – 9 puncte

Locul 3 – 8 puncte

Locul 4 – 7 puncte

Locul 5 – 6 puncte

Locul 6 – 5 puncte

Locul 7 – 4 puncte

Locul 8 – 3 puncte

Locul 9 – 2 puncte

Locul 10 – 1 punct

Pe fiecare categorie si pe fiecare reteta se vor aduna punctele obtinute de la membrii juriului si se vor face clasamentele in functie de aceste puncte. Reteta cu cel mai mare numar de puncte va fi desemnata castigatoarea categoriei.

La egalitate de puncte, va castiga reteta cu numar mai mare de voturi obtinute in faza de votare.

Marele premiu si incoronarea cu titlul de Reteta anului 2015 vor fi acordate retetei cu cele mai multe puncte din cele 4 clasamente. Premiul de pe categoria acesteia va reveni celei de-a doua clasate in top 10 al categoriei.

Castigatorii vor fi anuntati oficial pe 05 februarie 2016!

 

STRUCTURA PREMII:

Marele premiuBlender performant Classic Chrome Oster

 

 

Premiul categoriei Aperitive: Panini Maker Breville

 

 

Premiul categoriei Supe & Ciorbe: Masina de paste Ampia Cromo Marcato 

 

 

Premiul categoriei Fel principal: Slow cooker 2.4L Manual Black Crock-Pot 

 

 

Premiul categoriei Desert: Aparat de preparat iaurt Yolife YL-210 Tribest

 

Premiul pentru cei care voteaza!

Ne-am gandit sa rasplatim si efortul celor care vor vota. Astfel, vom oferi, prin tragere la sorti, un frumos Mojar cu pistil Peterhof, de marmura si 4 seturi de produse Barilla*.

 

  4 X 

* Fotografiile premiilor sunt cu titlu de prezentare, acestea pot prezenta diferente fata de imaginea afisata.

Juriul

In acest an avem onoarea ca doi Chefi foarte talentati sa faca parte din juriul Reteta anului 2015, Alex "The Teacher" si, pentru prima data in componenta juriului Reteta Anului, Chef Mehrzad Moghazehi.

 

Pentru cei care nu il cunoasteti deja pe Chef Alex Cirtu, va invitam sa cititi aici interviul cu el acordat cu ocazia editiei de anul trecut a concursului Reteta Anului.

 

Mai multe despre componenta juriului va vom dezvalui in curand. Aflati aici componenta juriului!

 

 

Comentarii (31)

14.01.2016, 12:14

Va dau niste indicii asa "din casa": pe Mehrzad il cuceriti cu: orez Basmati, apa de trandafiri, sofran, rodie, condimente ca turmericul, ienibaharul, cardamomul, anasonul, cu fistic, caju si alte minunatii de genul. Daca aveti astfel de ingrediente prin retete, prezinta un avantaj. Pe mine deja stiti cum ma cuceriti...cu inovatii, cu reinterpretari, cu plating-uri pe masura si gusturi echilibrate, subtile si folosite cu cap
Mult succes ! PS: Mehrzad tocmai s-a insurat asa ca nu strica un tort pe adresa redactiei )) Promit ca de Luni intru la dieta !

16.01.2016, 10:36

Chiar daca nu am cine stie ce retete, eu ma inscriu ca sa nu zic ca nu am incercat!

27.01.2016, 14:21

Alex, eu Aş trimite, dar nu mai trimit nimic pe adresa redacţiei, că toate ajung zob. Aşa ca, vă Aştept la Baia Mare.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola