Rujul, fusta şi atenţia

Postat de portiadelumina in Bucataras hai hui pe 13 Ian 2013 | 2033 vizualizari

Comentarii (54)

13.01.2013, 06:41

De cate ori am "trecut" prin gura babelor din biserica, ele neavand alta preocupare decat aceea de a-si pune intrebari una alteia "Ai vazut cum era imbracata?" Si asta nu pentgu ca as purta minijup sau ruj ci pentru ca pur si simplu misiunea lor e aceea " de a scana" fiecare persoana care intra sau iese. Imi cer iertare daca am facut vreun pacat!
Revenind la articol parerea mea e ca in biserica nu te duci sa epatezi, mergi sa te rogi iar hainele au mai putina importanta.
Multumim de articol!

13.01.2013, 06:55

Mulţumesc frumos şi eu Denisa pentru gând şi comentariu. Nu pot spune că la mine la biserică am eradicat total această problemă, dar în ultimii ani chir am diminuat-o vizibil. Pe de o parte prin vigilenţa mea, pe de altă parte explicându-le care este rostul venitului la biserică. Şi de ce să nu spun, în ultimul timp venind mai mulţi tineri la biserică (chiar în familie) nu prea mai au unn "cal de bătaie" căci le-ar veni greu. Neaţa bună

13.01.2013, 08:02

Buna dimineata!
Sunt de acord cu articolul!!!!
Exista alte locuri unde se pot etala hainele inadecvate bisericii, cum ar fi: cluburile, discotecile chiar si strada.

13.01.2013, 08:52

Sunt lucruri care nu tin numai de educatia din familie ci si de presiunea societatii .Nu pot vorbi in numele femeilor dar pot spune ce simt eu .Desi nu sunt crezut sau sunt considerat anormal , eu tot voi declara ca nu am in A.D.N. placerea de a ma putea uita la un film porno mai mult de cateva zeci de secunde si cred ca cei care devin dependenti de imaginile de genul asta au mintea ocupata o mare parte a zilei cu astfel de instincte primare . De cand "ne-am castigat libertatea , inca de la primele ore ale zilei mass-media ne improasca cu imagini care ne atata din punct de vedere sexual ,ajungem sa avem o minte perversa , cobarandu-ne nivelul gandirii la stadiul de animal preocupat doar de imperechere . Astfel , cheltuim o mare parte din energia si timpul nostru doar pentru a privi si comenta aceste prezente cu conotatii sexuale din spatiul public si nu mai avem suficienta energie si nici capacitatea de a ne gandi la felul in care suntem manipulati de cei care ne conduc si nu mai suntem in stare sa rationam corect la provocarile vietii .Goana dupa cat mai multe placeri sexuale a devenit un sport de masa si succesul in viata se cuantifica si prin numarul de aventuri sexuale . Efortul pe care il faci , parinte , este sisific in contextul actualei societati pentru ca pervertirea mintilor incepe de la varste fragede si aceste deviatii devin obiceiuri , vicii care se inradacineaza adanc . Sigur ca nu ai cum sa renunti la lupta ,insa da-ti seama cu ce te lupti : inainte de a veni la slujba ,dam drumul la televizor si ne sar in ochi tot felul de pipite . Drumul spre biserica este plin de "capcane" .Din panourile stradale ne zambesc apetisant tot felul de exemplare umane superbe ce vand cu ajutorul frumusetii lor te miri ce produse .Adauga la acest cocteil si gura babelor venite in primul rand pentru a barfi.Mintea devine un fluturas si zboara aiurea prin biserica , oprindu-se cand la fuste si decolteuri cand la zumzetul grupului credincioaselor de fatada .Adauga la toate astea o slujba lunga si plicticoasa ,neadaptata evolutiei sau involutiei societatii, pentru care nu mai avem capacitatea de intelegere si nici aplecare .

13.01.2013, 09:08

Buna dimineata!

13.01.2013, 09:15

Buna dimineata! ,,nu haina face pe om,,

13.01.2013, 09:42

Buna dimineata Padre!

13.01.2013, 10:15

Daca memoria nu ma insala(ca-i cam obosita biata de-o vreme),acesta e blogu care m-a purtat inspre pagina ta.M-au intrigat comentariile fetelor.
Cred ca decenta asta n-ar trebui "purtata" doar in Biserica,unde prin definitie aspectul fizic ar trebui sa fie ultimul care iese in evidenta,ci si in orice alt loc.
Am mai spus si atunci ca,am avut si un sfatuitot bun in aceasta privinta,dar nici nu mi-am dorit sa ies in evidenta prin tinuta mea la Biserica.
In acest sens,ceea ce a afirmat preotul cand ne-am intalnit "intotdeauna cu o tinuta impecabila",ma multumeste si cred ca este ceea ce se asteapta cand mergi la Biserica.
Mai este si chestiunea rujului.Foarte penibil ca toate obiectele de cult sa fie manjite cu ruj.Daca nu poti renunta la el,macar abtine-te sa-l lasi peste tot.
Cum spuneam,nu numai la Biserica e nevoie de decenta in tinuta ci in general.
Spre exemplu Sefa mea se supara rau cand mergem in jeansi la serviciu,dar incercam s-o facem o tinuta eleganta chiar si asa.Sa impacam si capra si varza.
Zi frumoasa Padre!

13.01.2013, 10:17

Parinte, cred ca totul tine de bun simt si de educatie... pe mine, personal, cel mai mult ma dispera rujul si parfumul excesiv purtat. si barfa evident ... dar fiecare dupa minte si suflet

13.01.2013, 10:18

Foarte corect ce spui tu Costel
Zi frumoasa si la voi

13.01.2013, 10:19

Buna dimineata!

13.01.2013, 10:22

Buna dimineata Parinte !!!

Sensibil acest subiect ,nu pot decat sa va multumesc ca aduce-ti la cunostinta aceste lucruri de mare folos pentru cei care nu le stiu inca.Vreme este pentru toate in viata fiecaruia...cine are urechi de auzit sa auda.Femeia ar trebui sa aiba drept exemplu pe MAICA DOMNULUI.Iar PREOTII cei care fac legatura intre DUMNEZEU si om...sa aduca in societate puterea exemplului si sa aiba curajul sa spuna transant ce este bine si ce nu.MISIUNEA deloc usoara a Preotilor este de a calauzi turma spre telul suprem al oricarui crestin...mantuirea sufletului...Avem exemple de mari duhovnici care au spus clar si raspicat despre ceeia ce a-ti scris aici ,dar poate inca nu au aflat si citit despre ei.Recomand cu caldura pe PARINTELE ARSENIE BOCA,TEOFIL PARAIANU,P. CLEOPA ,ARSENIE PAPACIOC...si multi altii.Dumnezeu ne-a lasat vointa libera ,noi hataram care cale urmam .Va cer iertare daca am intrecut masura si nu pot decat sa va multumesc pentru grija pe care ne-o purtati indrumandu-ne pe calea credintei.

13.01.2013, 10:23

PARINTELE ARSENIE BOCA spune [pe om il invingi dar nu-l covingi]eu stiu ca asa este.

13.01.2013, 10:26

buna dimineata! eu cred,si sunt chiar convinsa de asta, ca oricum te-ai imbraca si machia, ceea ce se vede cu adevarat este frumusetea sufleteasca (daca o ai). In rest, stiti vorba aceea" omul adevarat are clasa chiar daca se imbraca intr-un sac".Bineinteles, asta e valabil doar pt. cei ce au ochi sa vada

13.01.2013, 10:40

E un subiect complex şi nu numai prin cele scrise în blog cât şi prin prisma comentariilor
Verticalitate, neîntinare, corectitudine, decenţă, bun simţ, cumpătare - câţi ne putem bate cu pumnul în piept că le-am avut de la naştere până astăzi?
Da...e uşor să ne butonăm aici părerile dar mai greu să fim perfecti; , important e ca în timpul vieţii să învătăm, să nu încetăm să învătăm ,să ne luptăm cu ceea ce ne nelinişteşte

toate bune!
ps. cred că am aberat niţel, dar nu-i bai

13.01.2013, 10:46

Gaby,cum asa? Eu sunt perfecta......sau pe-aproape,no.

13.01.2013, 10:48

no, nici vorbă
te amageşti degeaba
perfectă pe site-ul ăsta sunt numai io...
hai şi padre...

13.01.2013, 10:56

perfectelor!

13.01.2013, 11:07

Frumos padre, ai dreptate! Imi aduc aminte cand ne lua bunica cu ea la biserica, copil fiind, nu mai mult de 10 ani, imi acoperea capul cu un batic si nu ma lasa cu pantaloni(ca era simbolul barbatului) dar cu fusta sau rochita, dar bineinteles lunga! Acum, din pacate, femeile vin cu decolteuri, nu zic sa isi acopere capul(in spania si in tarile din america latina inca se acopera) dar putina decenta....lipseste din pacate! Sau cum vad aici la noi, femeile vin mai mult sa vada ce poarta cealalta, cine cu cine s-a mai despartit, tot felul de rautati in loc sa asculte slujba! Le vezi cum te masoara de la pantofi pana la varful capului!

13.01.2013, 11:12

Aşa este Meri, hainele aşa-zis bune, care sunt pentru captarea atenţiei pot fi purtate fără nici o problemă prin alte locuri, unde se pretează. Neaţa bună

13.01.2013, 11:15

Costel, n-am să încetez nici o clipă să lupt, cu bun simţ şi credinţă, pentru cele sufleteşti. Spun doar scurt, chir dacă tu ai detaliat şişte lucruri, spun că cel ce vrea cu adevărat să vănă la biserică, trece fără problemă pe lângă orice ispitire vine peste el, de orice ordin. Când vrei să ai un suflet curat trebuie să ştii să-ţi struneşti trupul şi mintea. Altfel.... .

13.01.2013, 11:16

Neaţa bună Cristina la casa voastră

13.01.2013, 11:16

Doar haina sufletului Zamfira. Neaţa bună

13.01.2013, 11:17

Neaţa bună Vladimir

13.01.2013, 11:23

Eu cred in felul urmator,tine de propria-ti persoana sa faci diferenta intre un lacas de cult,unde se presupune ca intri cu piosenie si un loc public,unde vrei sa-ti etalezi,fusta,rujul,etc....
Eu am mai zis nu sunt o enoriasa foarte evlavioasa,dar atunci cand ajung in biserica imi place sa respect bunul simt.Inchei aici ca scriu mai mult decat tine,Parinte....
PS.Eu nu folosesc rujul nici in viata sa-i zic ''ex-bisericeasca''

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola