Scurta pledoarie pentru consumul de unt

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 5 Dec 2011 | 3872 vizualizari

Comentarii (10)

05.12.2011, 17:39

chiar ma gandeam la unt cand ai scris articolul trecut si vorbeai de untul shea si ptr o secunda l-am confundat cu cel ghee (clarifiat, folosit in unele tari arabe/asiatice).
eu sunt clar adept al untului si mi s-a amplificat lucrul asta de cand am facut cursul culinar francez, unde untul e rege la gatit. am in casa mereu unt si acum, de exemplu, eu nu mai fac omletele cu putin ulei de masline, ci cu un varf de cutit de unt.
si asa mai departe. prefer insa untul fara sare iar untul irlandez e chiar de mare calitate (spre deosebire de alte alimente de baza, cum ar fi ouale).
articol complet pe gustul meu (aplauze, aplauze, de trei ori aplauze, ca mi-e tari lene sa caut codul html de aplauze )).

05.12.2011, 17:41

Irischbutter

05.12.2011, 17:45

sa nu mai zic de tarte tatin, unde portia de unt e mereu generoasaaaa, cat sa inmoaie si parfumeze merele si aluatul

05.12.2011, 17:54

Da, tarta tatin este printre preferatele mele, dar cred ca mai mult pentru ca este cu mere, pe care le ador. Nu as zice insa ca untul este bun la gatit ... cred ca pentru prajeli as ramane la uleiul de palmier sau altul cu temperatura inalta de ardere. La omleta mai pun si eu, insa omleta facuta la foc foarte mic, ce necesita un pic de rabdare si untul nu se arde, numai se topeste si este absorbit.

05.12.2011, 17:55

o sa scriu si despre untul ghee oricum

05.12.2011, 18:00

"La omleta mai pun si eu, insa omleta facuta la foc foarte mic, ce necesita un pic de rabdare si untul nu se arde, numai se topeste si este absorbit." - absolut .

05.12.2011, 18:02

"o sa scriu si despre untul ghee oricum" - da, il vad mereu in magazinele arabe din dublin, dar n-am luat pana acum, am luat doar dulciuri arabe gatite in unt ghee.

05.12.2011, 19:07

noi papam unt tot timpul. ne place

06.12.2011, 21:09

eu un timp lung nu consumam unt ca nu-mi placea cum miroase,dar acum am inceput iar sa il folosesc in preparate..asa pe paine nu prea consum,prefer doar painea cu dulceata,fara nimic in rest!!!

Lau

Lau
06.12.2011, 21:15

am inceput sa consum cat mai des untul in loc de margarina

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola