Secretul muraturilor sau de ce sunt considerate un antidepresiv natural

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 1 Noi 2016, 12:53

Articol pe placul a 13 bucatarasi
comenteaza

Nu numai ca muraturile sunt delicioase, dar se pare ca ne ajuta si la mentinerea sanatatii creierului. 

Cu alte cuvinte, oamenii care mananca muraturi au sanse mai mari sa-si pastreze sanatatea mintala.

Prin fermentare, muraturile se transforma in alimente care conrin probiotice: bacterii bune care ajuta la mentinerea tranzitului intestinal. Insa, se pare ca acestea contribuie, spun psihologii de la Universitatea din Maryland, Statele Unite, si la ameliorarea simptomelor de anxietate.

Totodata, muraturile nu numai ca intaresc sistemul imunitar, dar ajuta si la reducerea nivelului de stres. 

Concluziile acestui studiu se bazeaza pe raspunsurile a 710 persoane, care au completat un chestionar ce cuprindea intrebări legate de consumul, pe o perioada de 30 de zile, a diverse alimente si bauturi fermentate, printre care castraveti murati, varza si alte legume murate, vin, bere, cidru, iaurt, kefir, branzeturi etc.

In cazul subiectilor care prezentau o stare anxioasa, s-a observat o reducere a anxietatii la finalul cercetarii, ca urmare a consumului de muraturi si alte alimente fermentate.

In acelasi timp, participantii au devenit mai optimisti si mai relaxati.

Oamenii de stiinta nu au reusit sa-si explice inca fenomenul, dar este foarte posibil ca microorganismele si bacteriile care traiesc in mod natural in intestine sa abia o legatura.

"Cercetarile pe soareci ne-au aratat ca probioticele din alimente contribuie la mentinerea starii psihice: animalele au prezentat o tendinta de ameliorare a depresiei si anxietatii. E ca si cum le-am fi dat antidepresive", a declarat Matthew  Hilimire, psiholog si coautor al studiului.

O explicatie ar fi ca aceste bacterii pot creste nivelul unei substante din creier numita GABA, care are rolul de a controla reactiile anxioase. 

Este, intr-adevar, o descoperire fascinanta, pentru ca pana acum nu se credea ca ar exista vreo legatura intre microorganismele din intestine si felul in care ne functioneaza creierul.

Comentarii (4)

01.11.2016, 13:39

01.11.2016, 13:56

vitamine naturale

01.11.2016, 22:00

Ador muraturile!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola