Sfaturi pentru un cozonac mai pufos

Postat de Lau in Tipsuri pe 10 Mar 2011, 14:06

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

Toate ingredientele necesare pregatiri cozonacului se scot din frigider sau camara rece si se lasa peste noapte intr-o incamera incalzita.

Pentru a da cozonacului o culoare galbena mult mai intensa,ouale se sparg de seara si se presara cu sare.

Albusurile se bat mult mai repede daca in castron se adauga cateva picaturi de lamaie si un pic sare,spuma de albusuri astfel obtinuta va fi mult mai ferma.

La cozonac niciodata n use folosesc oua de rata,gasca sau de curca,pentru ca albusul lor este dens si greu,nu se bate bine si nici nu lasa aluatul sa creasca,

Semnul ca aluatul de cozonac e suficient framantat cand devine usor lipicios la pipait,dar nu se mai prinde de maini sau de vas.

Nu oporii niciodata drojdia,va diminua efectul cresterii.

Nu folosi niciun lichid prea fierbinte.

Imediat ce scoti cozonacul din cuptor unge-l cu ulei sau cu ou batut cu lapte.se va pastra mai pufos multa vreme.

Pentr-u a-i anihila gustul amarui oporeste nuca pentru umplutura cu lapte clocotit.

Daca ti-au mai ramas cozonaci care s-au intarit invelestei in folie de aluminiu si tine-i 20 min la cuptor la foc mic,vor deveni iar pufosii

-articol preluat de pe ecusine.ro

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (14)

Lau

Lau
17.04.2011, 13:51

coryna

Lau

Lau
17.04.2011, 13:51

cris draga multumesc

30.01.2012, 14:18

Nu am decât un comentariu:

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!