Cateva motive pentru care nu ne ies biscutii si prajiturile in mod perfect

Postat de Adinuta in Tipsuri pe 4 Dec 2011, 19:00

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza

Unii dintre noi au un talent real la facut dulciuri de casa si orice le iese din maini este minunat de fiecare data. Insa cum nu suntem cu toti experti la prajituri de casa, exista cateva lucruri care sa ne ajute sa ne dam seama unde am gresit. Afla ce sa eviti pentru a avea cele mai bune dulciuri de Sarbatori:

Prea inchisi la culoare sau prea palizi: aceasta este cea mai comuna si simpla greseala si se intampla cand depasim timpul de coacere sau ii tinem prea putin la copt. Este recomandat sa verifici biscuitii cu 5-10 minute inainte de timpul specificat in reteta, pentru ca in functie de cuptorul pe care il ai, el poate varia. Daca se ard pe margini dar centrul este crud, micsoreaza temperatura. Se vor coace mai lent, iar centrul se va face inainte ca marginile sa inceapa sa se arda.

Prea uscati sau prea sfaramiciosi: Prajiturile sau biscuitii care sunt sfaramiciosi si care trebuie manevrati cu atentie sunt asa de cele mai multe ori fie pentru ca au fost copti prea mult timp sau au prea multa faina. Ambii factori reduc umezeala din prajituri si ii strica nu doar gustul, cat si aspectul.

Prea cleiosi, pastosi: Biscuitii cu aspect gumos pot fi asa pentru ca ar fi trebuit sa fie coapte mai mult timp, ceea ce previne ca umezeala sa se evapore. Daca marginile sunt coapte, dar centrul este crud, redu temperatura si tine-i la cuptor mai mult timp.

Prea tari: Biscuitii de acest fel sunt de cele mai multe ori rezultatul unui aluat framantat prea mult. Daca exagerezi cu framantatul ajuti la formarea de fibre de gluten, ceea ce duce la un aluat greu de mestecat. Un alt motiv ar fi faptul ca i-ai copt prea mult si toata umezeala din ei s-a evaporat.

Au danburi: daca atunci cand scoti tav din cuptor observi ca prajitura sau biscutii au delusoare, inseamna ca temperatura nu a fost uniforma. Adica ai pus o compozitie rece intr-un cuptor foarte fierbinte si o parte din aluat s-a incalzit mai repede decat restul. Sau prajitura a fost pusa intr-o tava fierbinte (atunci cand coci mai multe randuri de prajituri). Daca nu ai copt prajiturile destul poate fi un alt motiv pentru care arata asa.

Sunt prea plati: Daca prajiturile tale sau biscuitii sunt mai labartati si mai plati decat te-ai fi asteptat, acest lucru se poate datora faptului ca ai pus aluatul pe o foaie de copt fierbinte. Acest lucru face ca prajitura/biscuitele sa absoarba caldura mult mai repede decat daca ar fi pusa pe o foaie de copt rece si apoi in cuptorul incins. Unele ingrediente pot fi insa la fel de responsabile de obtinerea unor prajituri turtite, cum ar fi prea mult unt sau zahar.

Foto: namelymarly.com

Comentarii (2)

Lau

Lau
04.12.2011, 20:52

05.12.2011, 13:17

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola