Spune-mi ce ai cumparat sa gatesti si iti spun cine esti …

Postat de Sylvia in Bucataras eFeminin pe 12 Feb 2013, 16:16

Articol pe placul a 12 bucatarasi
comenteaza

Sa incep cu mine : nu sunt fan al marilor magazine, am renuntat la ele in ultima vreme , prefer sa cumpar legumele de la aprozar sau piata , carnea de la macelarie, exact bucata de care am nevoie si painea mereu de la brutarie. Desi exista aparenta de pret mai mare este doar o aparenta, o simpla vizita la supermarket si un cos din care o treime de produse nu erau pe lista, nu iti trebuie de fapt … si oricum nu o sa apuci sa le consumi si le arunci , spune totul despre ce inseamna scump sau necesar. Deci pentru o analiza clara ar trebui o tura de cumparaturi completa, necenzurata, efectiv sa pui pe cineva sa mearga la cumparaturi si sa vezi ce a ales apoi.Deci va prezint sacosa mea de cumparaturi.

Mentionez ca a fost o iesire scurta de cumparat fructe de mare si paste , am cuparat deci : paine cu cereale si paine pe vatra, piept de rata( celebrul magret de canard ) care este super gustos si se prepara in cateva minute , cateva rosii cerise, scoici de doua categorii dupa care plecasem si o portie buna de brat de caracatita ( era la oferta si mi-am dat seama ca nu am gatit de o vesnicie) , paste chinezesti, paste proaspete unele umplute cu mozarella si rosii celelalte italienesti umplute cu hribi, ciuperci de padure, usturoi, niste paste Barilla Mafalde corde care au o forma super interesanta ( mereu cumpar paste de forme diferite sa le testez textura), un vin rosu Medoc 2008, un orez cu gatire rapida de 4 minute si doua carti de cuisine, una cu retete de risotto ( prezentarea retetelor era exceptionala ) si o carte mica cu “papillotes” clasica prezentare in papiota de hartie de copt a preparatelor in special pe baza de peste care avea de asemnea o super prezentare . Aceste alimente atat ca alegere cat si ca stil ma reprezinta, din cauza timpului liber limitat aleg in ultima vreme alimente cu timp de gatire scurt, consum de 2 ori pe saptamana minim fructe de mare si nu vb aici de ciudatenii de homari sau languste scumpe ci de scoici , creveti, etc. Mananc de 2 ori peste , consum carne rosie dar vita sau rata, (destul de rar ) si sunt iremediabil indragostita de paste ……toate culorile, texturile formele , de bucataria italiana….Se gatesc extrem de repede si sunt super sanatoase in combinatiile sanatoase, eu le mananc doar cu legume su cu fructe de mare, gatite cu o lingura de ulei de masline pt 2 persoane si lasate al dente asa ca nu sunt deloc calorice. Gatesc o data pe saptamana mancare chinezeasca, am mereu la indemana alimente sanatoase cu timp de preparare scurt, gen orez cu preparare scurta si paste, experiementez mereu noi retete si mereu mai cumpar cate o carte de bucatarie care ma cucereste cu retetele ei si realizez ca mereu e ceva de invatat.

Care ar fi concluzia, obiceiurile alimentare sanatoase sau nesatoase pot fi analizate dupa o tura scurta de shopping, puteti sa verificati echilibrul sau dezechilibrul alimenar , daca unii spun ca privind pantofii va pot spune cine sunteti eu spun ca daca va vad sacosa de cumparaturi va spun cine sunteti ca si consumator . Daca in plasa de regasesc multe conserve, mezeluri, carnuri grase, o sticla de ulei ca se termina repede, semipreparate ambalate frumos dar pline de calorii, dulciuri fara numar, prajituri …..acolo este raspunsul de ce aveti probleme de greutate si oscilatii in greutate. O sa scriu o serie mai detaliata de articlole despre alimente si combinatii asa cum invatat la scoala de bucatar profesionist si din experienta mea personala. NU credeti in mituri gen : pastele ingrasa, dulciurile calmeaza, excludem complet grasimile, nu mancam carbohidrati. Analizati ce cumparati si ce mancati, vedeti unde gresiti ca si cantitate si alegeri, verificati balanta de echilibru intre proteine, vitamine, cereale si oligoelemente sin plasa dvs si veti afla raspunsul ce trebuie schimbat.

Si daca nu reusiti sa o faceti va promit ca va ajut eu faceti o poza cu cumparaturile de mancare si va spune eu ce stil aveti si ce ar trebui schimbat daca nu e ok. Desi lucrez in domeniul culinar si petrec jumatate din viata intr-un restaurant in care sa gasesc de toate : de la foie gras, produse de charcuterie/mezeluri, carnuri, fructe de mare si dulciuri ….si as putea sa consum zilnic, nu am oscilat in greutate de doi ani si nu am schimabt marimea mea 38 decat sa cumpar unele lucruri marimea 36 ….deci stiu despre ce vorbesc. Nu imi ingradesc placerea de a descoperi gusturi noi, consum paste si mananc normal si echilibrat deci se poate .

Paspundeti la intrebarea: ce aveti in cosul de cumparaturi ? Ce va place sa cumparati, gatiti si degustati ? Eu o sa va spun ce stil alimentar aveti si cat timp acordati gatitului si importanta pe care o acordati gastronomiei.

Comentarii (18)

20.02.2013, 11:54

Multumesc mult de raspunsuri, Costel mi-a facut ziua cum zic americanii cu scrierea lui care tare draga imi e !!!!!E o placere as te citesc cum ziceam, cred ca Ina nu se plictiseste nicodata Si al meu sot ma "acuza " cagatesc pre bine si de asta se ingrasa dar eu m-am obisnuit sa asez adesea mancarea peplatou sa se serveasca si sa isi asume cantitatea sa nu mai aiba scuze. Cu fugitul e aiurea daca de asta nu poti sa fugi, eu stau intr-un satul de cateva sute de locuitori si alearga o multime, inclusiv al meu sot ( eu nu fug de lene si ca fac sporturi acasa sa pot renunta cand vreau si sa gasesc o canapea in zona de urgenta ) Eu zic ca adca asta vrei sa iti iei inima in dintis i sa o faci ca o sa comenteze la inceput dupa care le trece

20.02.2013, 11:54

patrik mare adevar ai grait

Teo

Teo
21.02.2013, 23:22

si eu ma minunez cand vad cosuri invarfuie cu alimente;ma gandesc ori e vorba de o familie numeroasa, ori prea bogata , ori prea risipitoare;eu nu cumpar intr-un an cat vad in caruciorul unora;consumam ce producem in gospodaria proprie;din ce in ce mai putin vad ca mamele tinere pun un ou sau branza in pachetul copiilor;toate pachetelele contin salam;mi-a placut subiectul!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!