Tăcere

Postat de portiadelumina in Cu de toate pe 26 Ian 2013 | 1886 vizualizari

Comentarii (38)

26.01.2013, 06:18

Buna dimineata Padre, bine ai revenit!
Ia sa faci bine si sa nu mai taci atat de mult!
Stii ceva, unora le sta mai bine tacand, iar altora vorbind, asa ca tacerea nu-i de tine

26.01.2013, 06:21

Neaţa bună Meri Ei, mai trebuie să tac şi eu, măcar cât se schimbă sitele Acum sunt aici şi m-am apucat de vorbit
Şi fiindcă ieri n-am vorbit, îţi urez şi eu toate cele bune pentru Adi, soţul tău, pentru voi, să aveţi un weekend liniştit şi bun

26.01.2013, 06:29

Buna dimineata Parinte!!!
Bina a-ti revenit printre noi...eu v-am simtit lipsa...dar respect tacerea dumneavoastra din respectul pe care vi-l port.
Eu nu zic ca vorbiti prea mult pentru ca vorbiti bine si sunt convinsa ca multe persoane sunt in asentimentul meu.Frumos si adevarat tot ce a-ti spus in articolul de azi,de multe ori este bine sa vorbim prin tacere.;Tacerea e de aur;...dar cand avem de spus un adevar trebuie spus ,noua nu ni se taie capul,dar de multe ori spunand sincer unele lucruri ne facem dujmani.
O ZI BINECUVANTATA VA DORESC !!!
Nu as vrea sa vorbesc mult ,prost si fara rost.

26.01.2013, 06:32

Multumim mult, Padre!
La fel sa fie si la voi acolo!

26.01.2013, 06:44

Delia, răspund scurt Mulţumesc pentru gândul bun şi pentru urare. Zile binecuvântate să fie şi la casa ta

26.01.2013, 06:53

Multumesc frumos!

26.01.2013, 08:13

„pune Doamne pază gurii mele şi uşă de îngrădire împrejurul buzelor mele”.
Zi bună, padre.

26.01.2013, 08:27

Zi bună şi la tine Gaby Şi gura să fie deschisă spre rostirea vorbelor ce aduc bucurie şi linişte către cei din jur.

26.01.2013, 08:39

26.01.2013, 08:48

Imi pare rau ca nu sunt de acord cu tine de data asta .Ai scris candva ce a spus sfantul Ardealului "pe oameni poti sa-i invingi dar nu si sa-i convingi" . Sunt momente cand trebuie sa hotaram cine merita sa fie cu noi si cine nu ! Cine merita sa traiasca si cine nu , pentru ca traind omoara viata adevarata ! Vei spune ca astea nu sunt ganduri crestinesti .BA SUNT ! Nu exista iertare adevarata fara judecata , oricate vorbe frumoase si pilde
mi-ai spune tu ! Unii nu pot , nu vor , sau nici nu pot si nici nu vor , condamnandu-ne la moarte pe toti . Explic cu experienta mea de viata . Eu ,acum , sunt intr-o alta faza a luptei nervilor , la serviciu . Niste "buni colegi" m-au acuzat ca le-am distrus viitorul , facand abstractie de scopul pe care il au si acum istrugerea mea fizica si psihica , discreditarea prin orice mijloace .Uita si faptul ca sefii , liderii de sindicat sunt prietenii lor , de la care primesc sfaturi si informatii la care eu n-am acces desi , teoretic , am aceleasi drepturi si obligatii .
N-a fost bine cand aveam ocazia sa le fiu sef , caci ei nu ar mai fi avut program de voie iar pilele lor ar fi valorat cat ei : 0 . Nu e bine nici ca am refuzat , caci nimeni pana acum nu a mai refuzat o functie atat de bine platita .Eu , "nebunul , bun la nimic dar rau de gura ", am renuntat la lupta pentru un loc de munca intr-o cocina si am hotarat ca pana la sfarsit sa nu imi mai elimin cu ajutorul articolelor otrava inoculata .
Crezi ca va fi bine pentru ei ?NICIODATA ! Binele pentru astfel de specimene , ce au ajuns majoritare , inseamna sa aiba un serviciu decorativ , sa dea spaga , telefoane , sa calce in picioare pe cei fara relatiile lor .Si cand totul se va termina , of ce ploaie si ce vant ! Toti sunt vinovati , numai ei nu ! ? Nu toti putem obtine mantuirea , nici macar pe Pamant , daramite in Rai .
Au tacut romanii , in mai toata istoria lor si au reusit rara performanta de a se plage pana si de atuurile acestui pamant binecuvantat : "n-am avut o viata mai buna , pentru ca am avut ghinionul sa fim la rascruce de drumuri si sa avem o tara bogata !" ? Astea-s premisele succesului pentru oricine de pe lumea asta , numai pentru noi , nu !Eu nu mai pot sa traiesc asa si nici nu vreau ! O zi buna si ma bucur ca ai revenit .Nu trebuie sa fim de acord in toate ,tacerea are si partile ei bune .De acum , eu voi lua o pauza de tacere .Va fi liniste !? Va fi mai bine ?

26.01.2013, 08:55

Adevarul este ca de multe ori spunem cite ceva, iar apoi regretam. S-ar simplifica mult lucrurile daca am incerca sa vorbim la persoana 1 (si atunci este parerea mea care trebuie insa argumentata) si nu la persoana a 2-a (reprosul)

26.01.2013, 09:19

prin natura meseriei, si eu vorbesc mult...dar doar la obiect in rest, simt nevoia sa tac; cateodata ma simt prea obosita si prea dezamagita de situatia pe care a descris-o si Mutulica, mai ales ca s-a extins ca o molima, din pacate

26.01.2013, 09:23

Neaţa bună Claudia

26.01.2013, 09:39

Costel, ştii doar că nu doresc să-mi impun părerea în orice fel, în orice loc. Evident că-s momente în care tăcerea e de aur şi momente în care adevărul trebuie mărturisit cu orice preţ. De cele mai multe ori risipim vorbele noastre pe lucruri inutile şi atunci când trebuie să vorbim, din nefericire tăcem. Ştii, era o povestioară cu căruţa goală care face zgomot în mersul ei, aşijderea oamenilor care vorbesc ce/cum/când nu trebuie.
Tu, eşti tu. Şi modul în care-ţi organizezi gândurile, felul în care le transpui în vorbe ţine de personalitatea ta, de caracterul tău, de felul tău de a fi, unul pe care eu nu-l judec dar nici nu-l aprob pentru că n-am această putere.
Dacă taci sau vorbeşti, spre folosul tău şi al celor din jur trebuie să faci aceste lucruri. Altfel, indiferent că vei vorbi sau nu, când nu trebuie,tot vei rămâne cu un gust amar.

26.01.2013, 09:41

Corect spus Gusti. Teoretic, şi de ce nu şi practic, dacă am reuşi să filtrăm totul prin proria persoană, vorbele noastre ar fi mult mai curate, mai potrivite. Dar, suntem oameni

26.01.2013, 09:49

Cred Adnia. Ştiu cum e să vorbeşti mult, eu chiar ştiu. Cât despre dezamăgiri, deşi există, lupt mereu împotriva lor, cât/cum pot.
Apropo, ce materie predai?

26.01.2013, 09:54

Buna dimineata Padre!
Bine ai revenit! Ne-ai lipsit!
Tacerea este de aur, eu atat spun ca nu le am cu vorbitul! Eu sumt pentru "tacand si facand"!

26.01.2013, 09:59

Ştiu Vladimir, "torci" şi gândeşti, am văzut eu Neaţa bună

26.01.2013, 11:45

Parinte si eu vorbesc mult si de cele mai multe ori o fac prost de tot,parca am o morisca stricata in loc de gura...

26.01.2013, 11:53

Cleme fiecare cu darul lui Lasă, că zici bine de foarte multe ori. Ştii, nu e nimeni perfect. Şi apoi, dacă există măcar părerea de rău când zicem rău, tot e un pas spre îndreptare. Altfel, cel puţin la vorbit te întrec

26.01.2013, 12:04

hmmm frumos articol . Eu am invatat sa tac desi niciodata nu am fost o mare vorbitoare . Dar cand spun lucrurilor pe lume cam jignesc pt ca nu e lumea obisnuita sa auda adevar, asa ca e bine sa tac

26.01.2013, 12:08

Când vrei să vorbeşti mai mult Timi, să mă chemi pe mine, că îţi dau de vorbă pentru o zi întreagă Altfel, fiecare om are atuurile sale în relaţiile cu ceilalţi, asta chiar pin mai multă ori mai puţină vorbă.
Mulţumesc frumos pentru apreciere

26.01.2013, 13:11

mda...si eu sunt "vorbareata " si clar uneori gresesc vorbind, in loc sa tac. poate asa invat sa fiu atenta sa nu repet greseala dar nu imi iese intotdeauna. apoi se mai intampla si cand raspund in loc sa imi inghit vorbele

26.01.2013, 13:31

Laura, asta înseamnă că semeni cu noi, oamenii Dacă reuşim să ne strunim cât de cât, puţin câte puţin, poate la un moment dat vom reuşi să ştim cum se cântăresc vorbele după valoarea lor.

26.01.2013, 16:15

Buna seara parinte!
Eu cred ca articolele tale sunt o dovada ca stii sa vorbesti esentialul si stii sa-i pui pe ganduri pe cititorii tai.
Nu texte lungi si plicticoase, ci doar o "vorba" aruncata, asa intr-o doara noua cititorilor tai loiali, ca sa ne dai de gandit.
Si asta cere multa iscuseala; pentru ca eu citesc nu numai articolele ci si comentariile, pentru a vedea reactia prietenilor/prietenelor mele de pe bucataras.
Si sunt de acord ca trebuie sa acordam mare atentie vorbelor noastre, pentru ca suferinta datorata violentei fizice este mult mai inofensiva decat suferinta cauzata de unele vorbe care vor sa raneasca.
Vorbele grele intra in mintea noastra si ne macina, ne macina, ne macina, pana cand suferinta devine de o amploare greu de suportat.
Si problema e ca nu mai poti lua inapoi o vorba spusa in pripa poate nu cu intentia expresa de a rani pe cineva, doar intr-un moment de furie.
Dar raul a fost facut si nu mai exista nici o cale de a repara dauna!
Oricat ai regreta dupa aceea!!!
O duminica frumoasa parinte!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola