Traditii de An Nou , pe la noi

Postat de Sidy in Bucataras hai hui pe 31 Dec 2012, 07:48

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

La miezul noptii ,se deschide  usa pentru ca anul vechi sa iasa si sa intre cel nou. Totodata, se spune ca este bine ca la trecere spre noul an sa stai sub vasc, planta considerate sacra in antichitate. Odata atarnat deasupra usilor, se crede ca vascul protejeaza oamenii impotriva tuturor relelor.

De pe masa festiva de Revelion nu trebuie sa lipseasca pestele, deoarece se spune ca trebuie sa-l consumi in noaptea dintre ani, ca sa te poti strecura printre probleme si obstacole cu agilitatea unui peste in apa.

Un articol de lenjerie intimă roşu, un sutien, o pereche de chiloţi sau un portjartier aduc noroc în anul care vine şi sunt un semn de prosperitate. Dacă nu, este suficient să te îmbraci cu haine noi ori nepurtate.

Banii pe care să îi ţii în buzunar deschid calea către o situaţie financiară bună şi aduc oportunităţi de a-ţi creşte veniturile.

Dacă în secundele de trecere din vechiul în noul an îţi săruţi partenerul, relaţia dintre voi va fi una plină de dragoste şi pasiune, de aceea e bine ca dacă ai planuri serioase legate de cuplul vostru, să nu ratezi momentul şi să-l transformi într-unul romantic.

Pe 1 ianuarie, potrivit traditiei, prima persoana care iti intra in casa trebuie sa fie un barbat, ca sa te bucuri de protectie si noroc in anul care tocmai a inceput.

Pe la voi ce traditii se mai respecta ?

Comentarii (8)

31.12.2012, 11:28

31.12.2012, 11:30

02.01.2013, 21:49

Le stiam astea...

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!