Urzici bătute

Postat de Zamfira in Alimente pe 7 Apr 2013, 10:31

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza
Urzici bătute

1 ¼ kg urzici, ulei, 30 g făină, sare, hrean şi mujdei de usturoi

Urzicile se spală bine şi se aleg doar frunzele şi moţurile din vârfurile plantei. Apoi se spală din nou în câteva ape călduţe. Le punem într-o oală, turnăm peste ele apă sărată clocotită (doar cât să le acopere) şi le lăsăm pe foc slab. Când sunt bine fierte, le strecurăm şi le răsturnăm în oală. Frecăm urzicile cu o lingură de lemn, pe pereţii oalei, până obţinem o pastă (putem face aceasta şi în strecurătoare, după ce s-a scurs zeama de la fierbere). Apoi începem să adaugăm, puţin câte puţin, făină si ulei, frecând bine. Când pasta e bine frecată şi destul de groasă, mai adaugăm putină zeamă de la fierberea urzicilor, aşa încât consistenţa să fie cea a unui magiun subţire. Atunci se mai pune pe foc slab pentru o jumătate de oră, amestecând şi băgând de seamă să nu se prindă de fundul oalei. Urzicile bătute se pun pe o farfurie şi se servesc reci, cu hrean proaspăt ras şi pentru cine doreşte, cu mujdei de usturoi. Se mănâncă cu mămăligă.

Din ,,Poveţele maicii Sofronia”

 

Comentarii (14)

07.04.2013, 14:13

)))))

07.04.2013, 19:55

Ce bune cu hrean

07.04.2013, 21:30

Mihaela

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Palmieri

de Lau 9

la 18:41

Cheesecake cu capsuni

ieri la 20:06

Tort cu pere si mascarpone

de Lau 9

ieri la 08:45

Tarta cu fructe

de Lau 9

ieri la 08:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

4604 puncte

Rocsi

4407 puncte

Constelatialeu

3220 puncte

Gherca Daniela

3126 puncte

Catalina L

2432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana de naut cu chorizo si bulgur
  • 29

    J

  • 30

    V

  • 31

    S

  • 01

    D

  • 02

    L

  • 03

    MA

  • 04

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Palmieri

de Lau 9

la 18:41

Cheesecake cu capsuni

ieri la 20:06

Tort cu pere si mascarpone

de Lau 9

ieri la 08:45

Tarta cu fructe

de Lau 9

ieri la 08:19