Urzicile

Postat de oana_pisicutza16 in Alimente pe 3 Apr 2012, 12:06

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

Banala si umila, urzica se foloseste inca din antichitate pentru cure de sanatate. Urzica este de doua feluri urzica mare si urzica mica, de la ambele specii se recolteaza tulpinile foarte tinere si frunzele, care apar primavera devreme.

Urzica se  recomanda  pentru actiunea ei astringent, hematopoietica (stimuleaza producerea celulelor sanguine), usor hipoglicenianta, hemostatica (are vitamina K si taninuri), diuretica, antiseptica si stimulatoare a epitelizarii tegumentelor lezate.

Foarte important: urzica elimina acidul uric, clorurile si urea. E leacul ideal in tratarea gutei si a reumatismului si un bun depurative al tesutului conjunctiv. De retinut e faptul ca stimuleaza pofta de mancare, secretiile gastrice, intestinale si pancreatice. Este recomandata in anemia cu deficit de hemoglobin si eritrocite. Medicina traditionala o recomanda drept revulsiv si in stari reumatismale dureroase. Tinctura de urzica e dovedita eficace impotriva caderii parului.

Cum folosim urzicile

Cand sunt foarte tinere, urzicile sunt o salata minunata, asociata cu frunze de papadie si laptuci, amestecate cu o lingurita de ulei de masline si o jumatate de lamiae stoarsa.

Pentru un decoct impotriva caderii parului fierbi la foc mic 250 g radacini sau frunze intr-un litru de apa, in vas bine inchis timp de jumatate de ora, adaugi si cateva linguri de otet de mere. Cu acest amestec te speli pe cap o data pe saptamana.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (1)

10.04.2012, 01:13

foarte sanatoase

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Oua umplute cu pate de casa
  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Vinete aperitiv

de RODIMUR 7

ieri la 20:03

Gem de gutui cu lavanda

ieri la 16:45

Supa gulas la slow cooker Crock Pot

de katty 6

pe 19.10 la 19:48

Desert tort cu crema de mascarpone cu frisca si afine

de RODIMUR 7

pe 19.10 la 13:36