cec

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 22.10.2010

RETETE80
PRIETENI6
Retete

Cornulete cu bors

In Dulciuri la 5 Mai 2011

Intr-un castron, se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi se adauga untdelemnul, sarea, borsul, coaja de lamiie, la sfirsit faina; Dupa ce se framanta bine cu mana, 6-7 minute, aluatul se lasa, intr-un loc caldut, sa creasca cca 30 minute, pana isi dubleaza volumul; Se pune...

Tort de mere

In Torturi la 5 Mai 2011

Merele le curatam si le punem in apa cu zeama de lamaie sa nu se inegreasca,le scobim cu un cutit ascutit scotand astfel cotorul si samburii,si le umplem cu ce gem sau dulceata vrem,le dispunem in cratita unsa cu unt ,le presaram cu zahar si scortisoara pudra,mai punem ceva fulgi de unt si pe ele...

Ciorba de salata

In Ciorbe la 5 Mai 2011

Tocati salata marunt si puneti-o intr-un bol. In oala in care o sa faceti ciorba, adaugati 5-6 linguri de ulei si puneti baconul sa se rumeneasca. Cand s-a rumenit baconul, adaugati ceapa si usturoiul, tocate marunt, si rumeniti totul pana devine ceapa translucida. Adaugati zarzavatul si...

Tort primavara

In Torturi la 5 Mai 2011

Mixam ouale cu zaharul si un varf de sare pana ce isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Cu o lingura sau cu paleta mixerului, lasam sa cada putin aluat pe intreaga suprafata a compozitiei de oua si zahar si daca acesta lasa urme vizibile (sau “scrie”) atunci compozitia...

Tort 8 martie

In Torturi la 9 Mar 2011

intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana se-ntaresc dupa care adaugati zaharul, apa, si galbenusurile frecate cu uleiul, si incepeti sa amestecati cu o lingura, nu cu mixerul , de jos in sus, pale pale, pana se incorporeaza albusurile. dupa ce incorporati...

Martisoare si cosulete dulci

In Dulciuri la 9 Mar 2011

am pus la hidratat gelatina, apoi am dizolvat-o (un pic deasupra focului) am pus si energizantul si am amestecat pana a devenit lichida compozitia siropul rezultat l-am turnat in gaura facuta in zahar am amestecat cu lingura si cand nu s-a mai putut cu lingura, am framantat cu mana...

Tort inima

In Torturi la 22 Feb 2011

intr-un castron puneti albusurile  si le mixati bine pana se-ntepenesc in castron, dupa care adaugati zaharul, apa, si galbenusurile frecate cu uleiul, si incepeti sa amestecati cu o lingura, nu cu mixerul , de jos in sus, pale pale, pana se incorporeaza albusurile. Dupa ce incorporati...

Tort Belle (frumoasa si bestia)

In Torturi la 22 Feb 2011

Mixam ouale cu zaharul si un varf de sare pana ce isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Cu o lingura sau cu paleta mixerului, lasam sa cada putin aluat pe intreaga suprafata a compozitiei de oua si zahar si daca acesta lasa urme vizibile (sau “scrie”) atunci compozitia...

Pizza cu ciuperci

In Pizza la 22 Ian 2011

Intr-un castron se pune tot laptele , apa si drojdia maruntita . Laptele si apa sa fie caldute laptele cu apa si drojdie se amesteca si se lasa 15-20 de min , nu o sa creasca, nu intrati in panica. Dupa alea 15-20 de min se adauga amestecul de drojdie peste faina , presaram sarea si incepem...

Saratele

In Dulciuri la 22 Ian 2011

se amesteca toate ingredientele, apoi se lasa la odihnit Apoi se intinde o foie si se taie dupa preferinta Se coc la foc potrivit

Cosulete, melci si cozonac

In Dulciuri la 22 Ian 2011

Laptele, zaharul, zaharul vanilat se dau in clocot. Apoi se raceste laptele pana la aproximativ 40 de grade. Galbenusurile si oul se bat cu praful de sare. Untul se topeste (fara a se infierbanta in exces). Laptele caldut, oul si galbenusurile batute, untul topit si coaja rasa de...

Omleta cu mozarella

In Aperitive / Garnituri la 22 Ian 2011

Am 'calit' putin morcovul dat pe razatoarea mica, am adaugat si cartofi taiati 'pai', dupa ce s-au prazit putin am adaugat ouale batute si am acoperit. Am intors si am adaugat feliute de mozoaella, am acoperit si am lasat pana s-a inmuiat mozarella. Am pus pe farfurie si am taiat.

Spaghete cu sos

In Spaghete la 22 Ian 2011

Am tocat ceapa si am dat morcovul pe razatoarea cu ochiuri mici si le-am pus la calit. Am adaugat si carnea tocata si dupa ce s-au unduit putin am pus apa (cat sa acopere carnea) si am lasat sa fiarba bine. Am adaugat si zacusca si dupa ce a mai fiert am potrivit gustul Am fiert spaghetele...

Tort printesa

In Torturi la 18 Ian 2011

 pt blat cele 4 oua le-am amestecat bine de tot cu zaharul,zaharul vanilat si praful de copt. Am adaugat uleiul, putin cate putin(am avut si o manuta de ajutor la prajitura asta). Am adaugat si nectarul, apoi am adaugat faina pana am fost multumita de compozitie (o smantana mai...

Tort cu piersici

In Torturi la 14 Ian 2011

Ouale le-am batut cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare, am adaugat uleiul si am omogenizat. Bananele le-am zdrobit cu furculita, am adaugat o lingurita de scortisoara si am adaugat compozitiei de oua Am adaugat si faina amestecata cu praful de copt si am dat la cuptor la foc potrivit...

Racituri (piftii)

In Porc la 4 Ian 2011

picioarele de porc se trec prin flacara, se înlatura unghiile, se taie in bucati, se spala si se oparesc picioarele si ciolanul de porc se fierb in apa rece cu sare cat sa le acopere de 4-5 degete (sau mai corect spus le punem apa de 3 ori cantitatea carnii ex 500g carne =1,500l apa)....

Prajitura visine

In Prajituri la 4 Ian 2011

cele 4 oua le-am amestecat bine de tot cu zaharul,zaharul vanilat si praful de copt am adaugat uleiul, putin cate putin(am avut si o manuta de ajutor la prajitura asta) am adaugat si nectarul apoi am adaugat faina pana am fost multumita de compozitie (o smantana mai grosuta) am pus...

Friptura aromata de porc

In Porc la 4 Ian 2011

Intr-o cratita mai mult inalta decat lata, am pus carnea si-am turnat moare, dar fara s-o acopar, apoi am lasat-o sa fiarba cam jumatate de ora (am si intors-o de vreo 2 ori) Dupa ce s-a racit putin, am condimentat-o cu boia, piper, nucsoara. Am pus carnea intr-o alta cratita, mai lata,...

Cotlet cu legume la cuptor

In Porc la 4 Ian 2011

Am condimentat carnea cu: sare, piper, putina nucsoara si maghiran in tava am pus legumele taiate am pus carnea peste legume si am introdus in cuptor dupa 1h de stat la 180°C, am scos tava din cuptor am intors carnea, apoi am bagat-o iar la cuptor avind grija sa ridic temp....

Chec carne

In Mancaruri cu carne la 4 Ian 2011

Taiem morcovii si ceapa marunt si ii punem la calit cu ulei (puteti adauga si dovlecei, ceapa verde sau ciuperci) Apoi adaugam salamul taiat bucatele, usturoiul taiat marunt si cimbru Carnea se amesteca cu ketchup, oua si pesmet Adaugam legumele calite si punem compozitia intr-o forma...

Cas carne

In Mezel de casa la 4 Ian 2011

Procedeu: 0. Preincalziti cuptorul la 200 de grade 1. Se toaca bine ingredientele impreuna, se formeaza un rulou pe o suprafata data cu ulei Intr-o tigaie antiaderenta, prajiti ruloul de carne pe toate partile, astfel incat sa se rumeneasca, intorcandu-l cu grija sa nu se desfaca...

Bile (din blat, chec sau prajitura ramasa)

In Dulciuri la 3 Ian 2011

am zdrobit checul care se uscase putin pe margini si l-am amestecat cu cele 2 linguri de cacao. intr-o craticioara am pus laptele, ciocolata, rahatul si margarina si am lasat pana s-au topit margarina si ciocolata. am pus si o lingura de vanilie si apoi am turnat peste checul farmitat....

Rulade piept pui cu muraturi

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2011

 am pus pieptii de pui taiati si batuti la macerat cu sare, piper, usturoi, o cescuta de vin, apa si verdeturi uscate. Cat timp a stat sa se macereze am pregatit restul ingredientelor Am intins pe tocator cate o bucata de piept,  am pus cascaval, sunca, morcov si castravete murat...

Tort "An nou" 2011

In Torturi la 1 Ian 2011

blat cacao intr-un bol am amestecat faina, amidonul, cacaua si praful de copt Intr-un alt bol am batut albusurile cu un praf de sare am adaugat 50g zahar si am batut spuma In alt lighean am frecat galbenusul cu restul de zahar, zaharul vanilat si 6 linguri de lapte caldut peste...

Briose cu mascarpone

In Prajituri la 29 Dec 2010

Se bat bine ouale intregi cu zaharul,se adauga zaharul vanilat, cateva picaturi esenta rom, se adauga mascarpone ,se amesteca bine. Se adauga untul topit si racit ,laptele iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt ... Eu am mai pus 2 linguri de lapte ca mi s-a parut un pic tare. La...

Cale

In Dulciuri la 29 Dec 2010

Mai intii am taiat rahatul si l-am rulat intre degete cam 2 cm lungime (lungimea se mai poate ajusta mai tirziu, in functie de marima calei ) Se separa ouale ,se bate albusul spuma cu zahar Se adauga galbenusurile, faina si apoi uleiul tot odata, aromele . Se ia cu lingura si se pune...

Turta dulce

In Dulciuri la 16 Dec 2010

Intr-o cratita se topeste untul se adauga mierea, zaharul si se amesteca usor cu o lingura de lemn cand se topesc bine se dau putin la racit cand nu frige la deget se toarna compozitia peste faina se adauga zeama unei lamai, oul batut putin cu furculita, apoi toate condimentele se...

Fursecuri cu nuci

In Dulciuri la 16 Dec 2010

cele 4 oua le-am amestecat bine de tot cu zaharul si zaharul vanilat am adaugat uleiul, putin cate putin am pus apoi faina, in ploaie am obtinut curi cu nucio pasta care am pus-o cu seringa in tava neunsa. am copt la foc iute. am topit o ciocolata am subtiat cu putin lapte apoi...

Biscuiti cu miere

In Dulciuri la 16 Dec 2010

se amesteca bine untul pana devine moale se adauga 350g faina, zaharul, oul, mierea, laptele, praful de copt si vanilia se amesteca bine apoi se adauga si restul de faina aluatul obtinut in punem la rece pt 1-2 ore scoatem si intindem foi pe care le taiem dupa preferinta punem in tava...

Tort Mariposa - diplomat

In Torturi la 16 Dec 2010

Pt blat - se sparg ouale, intregi si se adauga zaharul: - se mixeaza putin: - se adauga laptele si uleiul... eu le-am pus pe amandoua deodata - si faina cu praful de copt: Se toarna apoi aluatul in forma Pt diplomat Am batut ouale cu zaharul pe baie de abur, am adaugat laptele....

Afisate 31 - 60 din 80 retete    

Postari recente

publicat la 16.03.2013

Tort 8 martie

publicat la 15.03.2013

Tort inima

publicat la 03.12.2011

Tort cu o fetita rugandu-se

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]