Bile (din blat, chec sau prajitura ramasa)

de cec in Dulciuri, 3 Ian 2011 | 4897 vizualizari

 

Fiindca mi-a ramas aproape un chec economic si nu prea mai erau doritori de asa ceva am cautat un mod de a le reface pt a se manca si asa s-a nascut reteta asta

 

INGREDIENTE

  • ~1kg de chec(blat, prajitura),
  • 2 cani de lapte,
  • 6 buc de rahat,
  • 1 ciocolata alba,
  • 2 linguri cacao,
  • 1/2 pachet margarina,
  • vanilie
  • 1 ciocolata alba pt ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bile (din blat, chec sau prajitura ramasa):

am zdrobit checul care se uscase putin pe margini si l-am amestecat cu cele 2 linguri de cacao.


intr-o craticioara am pus laptele, ciocolata, rahatul si margarina si am lasat pana s-au topit margarina si ciocolata.


am pus si o lingura de vanilie si apoi am turnat peste checul farmitat.


am amestecat bine si am format bilele putin turtite (pt a se aseza ciocolata topita mai bine)


am asezat bilele pe platou si am 'ornat' cu ciocolata alba (le tavaleam prin cocos daca aveam dar din lipsa am apelat la ciocolata pt a le da o terminatie)


Fiindca am si baieti am facut si 2 masinute ceea ce le-a adus o mare bucurie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bile (din blat, chec sau prajitura ramasa)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

cec 1

04.01.2011, 11:54

multumesc
lia folosesti aceeasi reteta sau ai alta?
eu am auzit pe altele ca fac bile din marginile prajiturilor dar nu am vazut nici o reteta pt ele si am improvizat cum am putut si am fost multumita de rezultat
Daca aveam nuca de cocos incercam sa modelez oameni de zapada

elena1988 1

12.01.2011, 14:00

cec 1

16.01.2011, 07:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Carpati
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta

de Adi 4

ieri la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca