Fursecuri fragede cu ciocolata alba si merisoare

de laura_n in Dulciuri, 25 Mar 2014 | 1872 vizualizari

 

reteta preluata din revista "retete libertatea"!

 

INGREDIENTE

  • 120 gr unt de calitate (moale)
  • 80 gr zahar tos sau pudra. (eu am folosit pudra)
  • 1 praf sare
  • 1 galbenus ou (eu am folosit de tara)
  • 150 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 gr ciocolata alba de calitate
  • 100 gr merisoare confiate
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu ciocolata alba si merisoare:

Intr-un castron, punem untul, zaharul, 1 praf de sare. Amestecam cu o lingura de lemn. Eu am o lingura de lemn, pe care o folosesc numai la prajituri, atunci cand trebuie sa amestec usor, si nu cu mixerul. Imi place sa amestec cu lingura, simt mai bine ca prajituresc.

Dupa ce am amestecat bine, adaugam galbenusul. Continuam sa amestecam pana incorporam bine galbenusul.

Punem praful de copt peste faina si amestecam cu o furculita astfel incat praful de copt sa se distribuie egal.

Ciocolata o tocam grosier, nu are importanta cum iese.

Adaugam faina peste compozitia de unt, apoi ciocolata tocata si merisoarele. Amestecam iar cu lingura pana obtinem un aluat moale, omogen, care miroase taree bine.

Pornim cuptorul. Pregatim o tava, asezam o hartie de copt. Luam cu lingura din compozitie si asezam atent in tava cate o gramajoara din aluat. Nu este nevoie sa modelam. Mie imi plac sa iasa mai rustic, nu perfect rotunde sau cum procedam cand le decupam. Asadar, formam gramajoare si dam tava la cuptorul incins. Lasam la foc mediu, cam 15 minute. Ele se vor aplatiza un pic. Le vedem usor rumenite pe margine si apoi le scoatem din cuptor. Le lasam sa se raceasca, pentru ca sunt extrem extrem de fragede si se pot rupe foarte usor. Dupa ce s-au racit, le scoatem pe un gratar. Ele se vor intari un pic si vor fi numai bune. Sunt extrem de bune, fragede si dulci. Le recomand cu drag!  

 

TIPS-URI

1

folositi unt de calitate. Eu am avut proasta inspiratie candva, sa cumpar un unt oarecare pentru fursecuri. Se simtea un gust rau si gretos.

2

nu le lasati mult in cuptor, este preferabil, si o spun din proprie experienta, sa stati langa ele cat se coc.

3

sunt extrem de dulci, data viitoare cu siguranta voi injumatati cantitatea de zahar, pentru ca fiind si ciocolata in compozitie, practic e dublu zaharul. Daca preferati mai dulce, pastrati cantitatea din reteta. Eu insa, prefer mai putin dulci.

4

se pot orna dupa bunul plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu ciocolata alba si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri fragede cu ciocolata alba si merisoare-0
Fursecuri fragede cu ciocolata alba si merisoare-1
Fursecuri fragede cu ciocolata alba si merisoare-2
Fursecuri fragede cu ciocolata alba si merisoare-3
Fursecuri fragede cu ciocolata alba si merisoare-4
Fursecuri fragede cu ciocolata alba si merisoare-5
Fursecuri fragede cu ciocolata alba si merisoare-6

COMENTARII (28)

laura_n

laura_n 1

26.03.2014, 13:39

multam frumos! le recomand!

laura_n

laura_n 1

26.03.2014, 13:39

Crisule ))))muaah!

Rux

Rux 1

26.03.2014, 22:21

Mi-ai oprit si mie o minunatie din asta Laurici?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!