Tort cu o fetita rugandu-se

de cec in Torturi, 3 Dec 2011 | 2240 vizualizari

 

Fiindca s-a hotarat sa-l primeasca pe Domnul Isus in inima am serbat evenimentul pt a-si aduce mai usor aminte de el.

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 2 oua
  • sare
  • 150 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 80g faina
  • 80 g amidon
  • 6 linguri lapte gras
  • 1 lingurita praf copt
  • 40g cacao
crema iaurt
  • 300g iaurt de visine
  • cateva linguri de zahar (cat se  vrea de dulce)
  • 250g frisca
crema ganache
  • 100g ciocolata cu rom
  • 100g ciocolata amara
  • 250g frisca 
  • sirop
  • 150g zahar
  • zeama lamaie
plastelina ciocolata 
  • 175 ciocolata amaruie
  •  85g energizant
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu o fetita rugandu-se:


intr-un bol am amestecat faina, amidonul, cacaua si praful de copt
intr-un alt bol am batut albusurile cu un praf de sare
am adaugat 50g zahar si am batut spuma
in alt lighean am frecat galbenusul cu restul de zahar, zaharul vanilat si 6 linguri de lapte caldut
peste crema de galbenusuri am turnat amestecul cu faina si am amestecat bine
am adaugat si albusurile si am amestecat bine compozitia rezultata am turnat-o in tava tapetata cu faina si am bagat in cuptorul preincalzit si am copt la foc potrivit
cand a fost gata am scos si am lasat sa se raceasca

crema iaurt
am mixat frisca, am adaugat iaurtul indulcit mixand pt omogenizare
a iesit o crema fff buna si fina (si e si mai buna daca se adauga visine in cazul asta in ea)

crema ganache

am topit ciocolata impreuna cu 2-3 linguri de frisca, am mixat frisca, apoi am adaugat ciocolata topita continuand mixarea

pt sirop am caramelizat putin zaharul apoi am adaugat apa si am amestecat pt a se topi bine zaharul, apoi am adaugat niste zeama de lamaie

asamblare
am taiat blatul in trei
am pus pe platou primul blat l-am insiropat
am pus crema de iaurt
am pus al 2 -lea blat, am insiropat
am pus si crema ganache
am pus si ultimul blat insiropat si el
fiindca mi-a ramas putina crema de iaurt si putina crema de ciocolata (ganache) am amestecat cremele si a iesit o minunatie de crema cu care am imbracat bine tortul apoi am pus plastelina deasupra si am ornat

pt plastelina de ciocolata am topit ciocolata, am adaugat energizantul si am omogenizat bine, apoi am lasat la rece cateva ore(de data asta am amestecat plastelina cu niste pasta de zahar care mi-a ramas de la alt tort)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu o fetita rugandu-se" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

irena 1

21.03.2012, 09:36

Felicitari !

Bya Ralu 1

28.06.2012, 20:20

superb

cec 1

15.03.2013, 17:33

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort trunchi de copac