Tort inima

de cec in Torturi, 22 Feb 2011 | 3184 vizualizari

 

Tortul e facut dupa reteta de amandine postata de Pocahontas pe culinar , cu o singura modificare si anume: in crema am adaugat o ciocolata topita. E imbracat in plastilina de ciocolata si trandafirul e din pasta de zahar

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 gr cacao
  • 8 linguri cu faina
  • pentru sirop
  • 400 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri capucino de ciocolata
  • pentru crema
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 pachet de margarina ( de 250 gr)
  • 3 linguri cacao
Pentru plastelina din ciocolata alba 114 gr ciocolata alba (sau de lapte)42 gr miere artificiala (sau miere de albine)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inima:

intr-un castron puneti albusurile si le mixati bine pana se-ntepenesc in castron, dupa care adaugati zaharul, apa, si galbenusurile frecate cu uleiul, si incepeti sa amestecati cu o lingura, nu cu mixerul , de jos in sus, pale pale, pana se incorporeaza albusurile. Dupa ce incorporati albusurile , adaugati apoi cate putin din faina amestecata cu cacaoa, si le mixati cu mixerul. O sa va iasa un aluat mai subtire. Turnati aluatul intr-o tava nu foarte mare, tava o tapetati , iar pe fundul ei puneti si hartie de copt. O bagati la cuptor pt 30-35 de min la 175 de grade, ultimele 5 minute ridicati temperatura cuptorului pana la 190 de grade.


Blatul il taiem in 2, il lasam la racit si ne ocupam de sirop. Punem toate ingredientele pt sirop intr-o craticioara la fiert, si din momentul cand incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute si o sa obtineti un sirop urat dar bun. Lasam siropul la racit si mergem mai departe, sa ne ocupam de crema


Intr-un castron puneti margarina partial topita, o mixati bine de tot pana ne iese un fel de maioneza mai slaba. Adaugati zaharul pudra si se mixati pana se dizolva zaharul. Adaugati galbenusurile si cacaoa si mixati


Puneti pe o tava prima jumatate de blat , peste care punem cu lingura din sirop pe tot blatul, apoi punem toata crema ( eu am pus-o pe toata), apoi punem peste crema cealalta jumatate de blat si insiropam din nou. Pe urma bagati tava cu blatul taiat, insiropat si cremuit la frigider, pt minim 2 ore


Scoateti din frigider si imbracati cu ce doriti. Eu am imbracat in plastelina de ciocolata preparata astfel:


Se pune ciocolata la topit pe baie de aburi, intr-un castronel metalic. Sa aveti grija ca vasul in care topiti ciocolata sa nu atinga apa din vasul dedesubt.Amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana se va topi toata ciocolata. Apoi vom scoate vasul de pe baia de aburi si vom adauga mierea.


Amestecam bine cu lingura de lemn pana toata ciocolata se va desprinde de pe peretii vasului.Apoi invelim ciocolata in folie si o punem la frigider pentru cel putin 24 de ore. Eu am pus colorantil odata cu mierea. si am intins cu ajutorul amodonului (se poate intinde si intre folii)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inima" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

tanyapatap 1

22.02.2011, 22:18

RuxyRux 1

23.02.2011, 09:30

Arata superb

adry88 1

16.06.2011, 15:31

foarte frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Minitort panza de paianjen