Tort cu crema de ciocolata alba

de LadyCrs in Torturi, 26 Dec 2012 | 2614 vizualizari

 

Reteta by Miha. Nu am cuvinte sa descriu cat de minunat este tortul!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Crema:
  • 400 g ciocolata alba
  • 400 ml smantana pentru frisca ( eu am folosit 200 ml smantana pentru frisca si 200 ml frisca lichida)
  • Sirop:
  • 150 ml lapte
  • 100 g zahar
  • o lingura nuca de cocos
  • Pentru ornat:
  • un plic spuma de frisca
  • 150 ml lapte
  • Pentru decor':
  • nuca de cocos
  • bomboane raffaello
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata alba:

Pentru blat procedam astfel: batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, zaharul vanilat. Mixam pana devin lucioase, ca pentru bezea. Galbenusurile le amestecam cu uleiul pana devin ca o crema, dupa care rasturnam peste spuma de albusuri si se amesteca usor. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt.


Se amestecam usor cu o spatula si se toarna compozitia intr-o tava ( 24 cm diametru..eu am folosit un vas de yena) pe care o ungem cu ulei si o tapetam cu faina.


Se da la cuptor pentru 30 de minute. Se face proba cu scobitoare. Se scoate si se lasa la racit.


Crema am preparat-o cu o seara inainte astfel : am amestecat ciocolata rupta bucatele cu smantana pentru frisca si frisca lichida si le-am pus la foc mic. Am adus compozitia la punctul de fierbere, am dat-o deoparte si am amestecat pana s-a topit ciocolata. Se lasa la racit apoi o lasam peste noapte la frigider. A doua zi o mixam pana se intareste si devine pufoasa.


Pentru sirop procedam astfel: punem laptele cu zaharul si nuca de cocos la foc si dam cateva clocote dupa care o lasam la racit.


Taiem blatul in 3 parti egale...il insiropam pe primul si punem un strat de crema, il insiropam pe al doilea si punem un strat de crema , il insiropam pe al treile si punem ultimul strat de crema mai subtire si ornam cu frisca.


Pentru decor am folosit bomboane raffaello.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Lau 1

26.12.2012, 13:27

sarbatori fericite

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 11:16

Pufoșeniee!

monik80 1

20.03.2015, 15:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort "trio de ciocolata"